5.10.10

Υπογραφή Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας θεμελίωσης νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής


Υπεγράφη χθες στο Δήμο Αιγείρου η ανάθεση της Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας για τη θεμελίωση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής σε χώρο πίσω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Μεσσούνη που παραχώρησε ο Δήμος Αιγείρου. Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Αιγείρου Ευάγγελος Λίτσος δήλωσε:
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης Γεωλογικής καταλληλότητας για τη θεμελίωση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής. Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά την ανόρυξη 5 γεωτρήσεων βάθους από 15 έως 20 μέτρων η καθεμιά. Πρόκειται για μια μελέτη απαραίτητη για την εκπόνηση τη στατικής μελέτης των κτιριακών εγκαταστάσεων. Όλες οι υπόλοιπες μελέτες εκπονούνται από τη ΔΕΠΑΝΟΜ και είτε έχουν περατωθεί είτε βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης. Το νέο νοσοκομείο θα έχει δυναμικότητα τουλάχιστον 200 κλινών με μονάδα τεχνητού νεφρού, τμήμα επειγόντων περιστατικών και ξεχωριστή πτέρυγα για το ΕΚΑΒ, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιήσει και το ελικοδρόμιο του στρατιωτικού αεροδρομίου. Θυμίζω ότι η υπόθεση του νοσοκομείου Κομοτηνής είναι μακρά και δυσάρεστη ιστορία. Σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η Κομοτηνή είναι η μόνη πόλη που δε διαθέτει ένα σύγχρονο κτίριο νοσοκομείου. Οι υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα στο υφιστάμενο κτίριο οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες της διοίκησης, του ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού», τόνισε καταλήγοντας ο Βαγγέλης Λίτσος.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/10/10 10:54

    Deite to an einai nomimo, giati auto to nosokomeio kai h Nomarxia Rodophs exoun polla agkathia ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/10/10 12:29

    Για να μπουν τα πράγματα στη τάξη.
    Η εδαφοτεχνική μελέτη προηγείται, όλων των μελετών, αρχιτεκτονική, στατική, μηχανολογική, περιβαλλοντική, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία.
    Στην άμμο δεν κτίζονται παλάτια.
    Αφήστε τα προεκλογικά τερτίπια, τους μαλάκες να τους ψάξετε, στην κάστα σας, μην παίζετε για άλλη μία φορά με την υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/10/10 16:49

    Καλά που υπάρχει και ο Λίτσος στο ΠΑΣΟΚ και περπατάει και κάτι σημαντικό στη Ροδόπη. Τη μια με τη στάση του στα δικαστήρια για την παραλιακή ζώνη κατάφερε να κάνει το Φανάρι το σημείο αναφοράς για τον τουρισμό σε όλη τη Θράκη. Τώρα με τις πρωτοβουλίες του για το νέο Νοσοκομείο ξεμπλοκάρει ένα τεράστιο θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία όλων μας. Κρίμα όμως που έμπλεξε με τον Πετρίδη. Τα λαμόγια που μπήκαν στο συνδυασμό του Πετρίδη θα καθαρίσουν τον Βαγγέλη και να το θυμηθήτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.