17.9.10

Κυβέρνηση ανατροπών! Σχέδιο για σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων ζευγαριών

Σύμφωνο συμβίωσης για άτομα του ίδιου φύλου προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Ο βουλευτής της Α’ Εκλογικής Περιφέρειας της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει δημιουργήσει μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα καταθέσει προτάσεις για το σύμφωνο συμβίωσης ατόμων ιδίου φίλου. Το σύμφωνο συμβίωσης σήμερα ισχύει μόνο για τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος19/9/10 07:03

    Αστική ένωση με τον σύντροφό του έκανε ο υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας...

    Από το http://tosokaki.blogspot.com/
    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος Γκίντο Βεστερβέλε επισημοποίησε με αστική ένωση τη πολυετή σχέση με το σύντροφό του Μίκαελ Μροντς, αναφέρουν δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου τα οποία επιβεβαίωσε το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP).
    Η τελετή, σημειώνει το Spiegel, έγινε σε στενό κύκλο συγγενών και φίλων στη Βόννη, πόλη καταγωγής του Βεστερβέλε, αρχηγού του FDP.
    Ο Μροντς, 43 ετών, είναι διοργανωτής αθλητικών εκδηλώσεων και...
    διατηρεί σχέση με τον 48χρονο Βεστερβέλε από το 2003.
    Η υπουργοποίηση του τελευταίου μετά τις εκλογές του 2009 έφερε τη σχέση τους στο προσκήνιο. Αν και ο Μροντς έχει ταξιδέψει σε επίσημες αποστολές του υπουργού (με δικά του έξοδα πάντως), ο Βεστερβέλε δέχτηκε επικρίσεις για το ότι ο Μροντς πιθανόν να εκμεταλλευόταν τα ταξίδια για να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
    Στη Γερμανία δεν επιτρέπεται μεν ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου αλλά τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να προχωρήσουν σε αστική ένωση που τους δίνει τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τα ετερόφυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.