26.6.10

Σκληρή απάντηση της Κυβέρνησης στη Guardian

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιώργος Πεταλωτής, στο δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Guardian περί πώλησης των ελληνικών νησιών. Για παραπλάνηση και αιχμές για τα κίνητρα του άρθρου αφήνονται στην επιστολή. Αναλυτικά:
«Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος από το παραπλανητικό άρθρο της Elena Moya που δημοσιεύτηκε στη σημερινή έκδοση της Guardian (25/06/2010) με τίτλο "Η Ελλάδα πουλά τα νησιά της για να σώσει την οικονομία". Πρώτον και κύριον, ο ισχυρισμός πως η ελληνική κυβέρνηση σχετίζεται με την πώληση νησιών είναι παντελώς λανθασμένη. Μάλιστα, το ιόνιο νησί Ναυσικά είναι προς πώληση εδώ και πολύ καιρό. Διπλά παραπλανητικό είναι πως στο άρθρο υπογραμμίζεται πως η ελληνική κυβέρνηση είναι σε συζητήσει με Ρώσους και Κινέζους επενδυτές για την πώληση γης στη Ρόδο όταν αυτή αναφέρεται από εμπορικές συναλλαγές ακινήτων δίχως την ανάμιξη της κυβέρνησης και βασιζόμενο σε ανυπόστατες φήμες. Η τραβηγμένη άποψη πως η Ελλάδα σκέφτεται να πουλήσει τα νησιά της οδηγούμενη από την ανικανότητα ανάπτυξης βασικών υποδομών ή την αστυνόμευση των νησιών της είναι αναληθή και προσβλητική. Η πώληση ιδιόκτητων νησιών δεν είναι καινούργιο φαινόμενο ούτε άξιο δημοσίευσης.Τέτοιοι ισχυρισμοί εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες πάνω στα κίνητρα δημοσίευσης αυτού του άρθρου στην πρώτη σελίδα της Guardian. Τέλος, η Ελλάδα δεν έλαβε απαλλαγή δια εκχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά δάνειο το οποίο θα αποπληρωθεί στο ακέραιο. Ελπίζω στο μέλλον πως θα πραγματοποιήσετε έναν πιο εμπεριστατωμένο έλεγχο πριν τη δημοσίευση τέτοιων εμπρηστικών άρθρων. Δεδομένου ότι αυτό το αναληθές άρθρο αναδημοσιεύτηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σας καλώ να δημοσιεύεστε αυτήν την επιστολή και να αποσύρετε αμέσως αυτό το κείμενο».

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/6/10 18:14

    Σιγά Πεταλωτή τον τσαμπουκά γιατί έχετε ξεφτηλιστεί εντελώς να αθετείτε τις πομπώδεις δηλώσεις και καταγγελίες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/6/10 19:09

    ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΠΟΥΛΗ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/6/10 19:35

    Παληκαρι,βαλε το μαγιο σου,να δουμε το κορμι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/6/10 21:41

    Αγοράζω την "Ναυσικά" να πάμε παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/6/10 21:46

    siga re piazza poso skliri itan diladi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/6/10 22:16

    Γιώργο Πεταλωτή τους έχεις κουφάνει και τους έχεις τρελάνει. Πολλοί "ανώνυμοι" μαζεμένοι για να βγάλουν τα κόμπλεξ τους επάνω σου. Καλά τα σχολιάκια παλικαράκια αλλά δίπλα στον Παπανδρέου για τα επόμενα 10 χρόνια που θα είναι πρωθυπουργός θα είναι - ευτυχώς - ο Πεταλωτής. Και εσείς θα αυνανίζεστε με κακιούλες για "τζέφρυ", για "μπούληδες" και τα ειρωνικά "σιγά" και "φοβηθήκαμε". Εσείς τα αντράκια και οι γκόμενες της φακής που προσκυνούσατε Καραμανλάκια και Στυλιανιδιάκια γιατί κάνανε τα χατιράκια από τσέπες άλλων. Και το ΠΑΣΟΚ βεβαίως βεβαίως αλλά τέτοια απώλεια ελέγχου ποτέ! Και ο Σαμαράς αντί να κάνει κάτι παρακαλούσε να τον ξαναδεχθούν στη μαγαζάρα πολυτελείας της ΝΔ. Όλοι εσείς οι κομπλεξάρες, αντί να βρίζετε θα μπορούσατε να πείτε τίποτα επί της ουσίας. Αλλά τι να πείτε εκεί. Άλλος φυλά τα συμφέροντα της πατρίδας, ήπια, χλιαρά ή σκληρά δεν έχει σημασία. Εσείς τα σκληρά καλομαθημένα δεξιάκια της διαπλοκής και του μαιώδους ρουσφετιού, μόνο να κατινίζετε σαν κακίστρες ξέρετε. Άλλος τα κάνει σκατά, άλλος παλεύει να επιβιώσουμε όλοι, και άλλος σχολιάζει φραπεδίστικα. Πώς φαίνεται ότι δεν έχετε δουλέψει ποτέ στη ζωή σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/6/10 23:49

    Παπανδρεου,μαζι με την μαμα του θα φυγουν απο εκει που ηρθαν.Ανωνυμε 22.16,εχεις δουλεψει πολυ την γλωσσα και κουραστηκες.Με το νεο ασφαλιστικο,ποτε παιρνεις συνταξη,σε βλεπω σε κεντρο γυμνιστων,αλλα με κοινωνικο τουρισμο.Μην ξεχασεις να παρεις κουπονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/6/10 09:16

    Ο κ. Πεταλωτής είναι έτοιμος να διαψεύσει το ρεπορτάζ
    του Χρ. Ζιώτη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ;

    «Προς πώληση «σπρώχνει»12 νησιά το υπουργείο Οικονομικών»

    Στο «σφυρί» με τις πλάτες του υπουργείου Οικονομίας βγαίνουν 12 ελληνικά νησιά. Το υπουργείο Οικονομίας μέσω του Οργανισμού «Invest in Greece» («Επενδύστε στην Ελλάδα») επιχειρεί να κάνει πραγματικότητα -ελαφρώς παραλλαγμένο- το γνωστό διαφημιστικό σλόγκαν στην εκδοχή του «Κινέζος κροίσος με ιδιωτικό νησί με πέντε γράμματα».

    Στο πρόσφατο ταξίδι της στην Κίνα η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη μεταξύ των άλλων επιδίωξε να προσελκύσει Κινέζους επενδυτές, οι οποίοι θα ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν ένα από τα προς πώληση ελληνικά νησιά. Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε μιλώντας στη Βουλή ότι τα «νησιά δεν πωλούνται».

    Παρά ταύτα στο Διαδίκτυο, σε διαδικτυακό τόπο που ειδικεύεται στις πωλήσεις νησιών, διατίθενται προς πώληση περίπου 12 νησιά. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών αυτών δεν είναι εύκολο να διερευνηθεί και ενδεχομένως να υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, οι οποίοι βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών.

    Ο «Γκάρντιαν»

    Υποψήφιοι αγοραστές, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, είναι Ρώσοι μεγιστάνες ή ακόμη και Κινέζοι, οι οποίοι διαθέτουν την απαιτούμενη οικονομική επιφάνεια, προκειμένου να γίνουν μικροί, σύγχρονοι Ωνάσηδες. Για όσους αρέσκονται σε κάτι μικρότερο αλλά εξίσου μαγευτικό στην καρδιά του Αιγαίου, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει για μία έκταση στη Μύκονο, η οποία κατά το 1/3 ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο.

    Για τους λάτρεις του Ιονίου στο διαδικτυακό τόπο (privateislandsonline.com) δεσπόζει το νησί Ναυσικά. Με έκταση που ξεπερνάει τα 1.235 εκτάρια (περίπου 12 χιλιάδες στρέμματα) και δύο φυσικές παραλίες, πωλείται προς 15 εκατ. ευρώ. Ο κατάλογος συμπληρώνεται με βραχονησίδες στον Σαρωνικό, όπως ο Αγιος Θωμάς (Διαπόρια Νησιά) 3.000 στρεμμάτων, με τιμή που κυμαίνεται στα 10 εκατ. ευρώ, αλλά και με ένα μικρό ακατοίκητο νησί στο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων, κοντά στην Αμοργό.

    Επί Μητσοτάκη

    Η ιδέα της πώλησης των βραχονησίδων, προκειμένου να επιλυθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή της επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη την περίοδο 1990 - 93, η οποία τελικώς δεν προωθήθηκε εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων που είχε προκαλέσει. Έκτοτε επανέρχεται στο προσκήνιο με σύγχρονες παραλλαγές, όπως αυτή της μακροχρόνιας μίσθωσης, όταν τα Ταμεία του Δημοσίου βρίσκονται στο κόκκινο.

    *********Παρεμπιπτόντως να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη την ίδια χρονική περίοδο προσπάθησε να πουλήσει τις δύο άμμο-νησίδες του Ερυθροπόταμου, η γενική κατακραυγή δεν του το επέτρεψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/6/10 10:40

    Είμαι ο ανώνυμος 22:16 26/6/2010

    Που πράγματι έχω δουλέψει και δουλεύω στη ζωή μου με μαγκιά και περηφάνεια. Για τα όνειρα των καλομαθημένων μπουμπούκων που περίμεναν τα μεγαλεία του ελληνικού τρόπου ζωής να συνεχίζονται επ΄ άπειρον, δεν θα σχολιάσω. Και στα 80 σύνταξη καλοδεχούμενη, αν το ζόρι μας τόσο καιρό ήταν πώς να κοροΙδεύουμε ο ένας τον άλλον. Πάντως το απολύτως δίκαιο, 10 εκ. Έλληνες και 1 δις Δυτικοί να έχουμε το επίπεδο ζωής του Μπραντ Πιτ επειδή έτσι είναι το σωστό, ε αυτό ας το προβάλλουν ως πολιτικό αίτημα οι τεμπέληδες των ρουσφετιών της ΝΔ και του ΚΚΕ. Ή οι κολημένοι. Διαλέγετε και παίρνετε.

    Τώρα για τον "ενημερωμένο" ανώνυμο που μας κότσαρε την αναδρομή της "Ε" για την πώληση των νησιών, ακόμη κι αν χρωματίσω πολιτικά εναντίον του ΠΑΣΟΚ όσα λέει το ρεπορτάζ, να σημειώσω ότι όλη η κριτική σκοντάφτει σε ένα κρίσιμο πραγματάκι, που όλοι οι παθιασμένοι ξεχνούν. Ότι το 2010 δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο. Ούτε του 1974 ας πούμε. Γιατί παλιότερα πολύ απλά υπήρχαν πολίτες. Υπήρχαν αδικημένοι και πατριώτες ταυτόχρονα. Που μπορούσες να πάρεις ρίσκα και να κάνουν υπομονή και να σε στηρίξουν. Στην εποχή της δανεικής ευδαιμονίας και των ελλήνων με πρότυπο την πάρις Χίλτον και τον Μπερλουσκόνι (όλοι τον ζηλεύουν από μέσα τους) τι άλλη λύση από την τσούκου τσούκου του ΠΑΣΟΚ υπάρχει; Ποιος θα πάρει άλλο ρίσκο; Με ποιους θα πάει μπροστά η χώρα; Με τους ... νέους της; Που κρέομνται από τα βυζιά της κουρασμένης αστοιχείωτης μαμάς τους και της Αλεξανδράτου; Άρα ποια σύγκριση μπορεί να γίνει σε οτιδήποτε γινόταν και λεγόταν προ του 2009 σε σχέση με τώρα; Υπάρχει κάποιος που να πει "σας δουλεύουν ρε, ελάτε να κάνουμε συγκεκριμένα αυτό και θα γαμήσουμε και θα δείρουμε διεθνώς και θα σωθούμε;" Υπάρχει; Και ποιος; Και τι λέει; Άρα ο πονηρουλιδισμός "ελάτε να δείτε τι λέγατε τότε και τι κάνετε τώρα" είναι φτηνός. Και τον καταλαβαίνει εύκολα ο κόσμος. Εντάξει παλικάρια της ... φακής; Που ... προστατεύετε τις βραχονησίδες μας; Σιγά που σας έπιασε ο πόνος για τα πάτρια εδάφη. Σας πιστέψαμε. ΕΠαγγελματίες αντιπασόκοι είστε. Αλλά υπάρχουμε κι εμείς, ο απλός κόσμος. Και ξέρουμε. Και το λέμε. ΚΑι σας ξεμπροστιάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος29/6/10 23:42

    Πεταλωτη,εφαγες τον Μουχτση και μας φορτωσες μαζι με τον Ντολιο,ενα δασκαλακο,που εχει αδυναμια τις κοντες,δεξιες,με ιδιαιτερα χαρισματα...και οταν τον ρωτησε ενας κολλητος σου,γιατι την παιρνεις στο γραφειο σου, αυτος απαντησε...ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΟΥ.Να τον χαιρεσθαι,αλλα εαν συλληφθει,σε ακαταλληλες...ποιος θα σας σωσει.Πολυ συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.