1.6.10

Το 82,3 % των δημάρχων της χώρας, δηλώνει ότι δεν επιθυμεί στήριξη από τα κόμματα

Πλειοψηφικό ρεύμα ανάμεσα στους δημάρχους της χώρας έχει η άποψη ότι τα κόμματα δεν πρέπει να δηλώνουν υποστήριξη σε υποψηφίους δημάρχους. Αυτό προκύπτει από τις επώνυμες απαντήσεις των 830 από τους 900 αιρετούς σε σχετικό ερωτηματολόγιο της εταιρείας Κάπα Research. Πρόκειται για έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2010 κατόπιν παραγγελίας του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).
Συγκεκριμένα, το 82,3% δηλώνει ότι δεν θέλει να συνεχίσουν τα κόμματα να δηλώνουν υποστήριξη σε υποψηφίους δημάρχους και μόλις το 12,3 % (λίγο παραπάνω από ένας στους δέκα) λέει «ναι» σ’ αυτή την πρακτική. Επιπλέον, φαίνεται πως και ο «Καλλικράτης» επηρέασε δύο στους δέκα δημάρχους (ποσοστό 21,3%) και δηλώνουν ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι (πάντως το 78,7% δηλώνουν πως θα είναι εκ νέου). Να σημειωθεί ότι σε ανάλογη έρευνα το 2002 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 12,3 και 84,7%.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/6/10 16:11

    ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΕΣΑΣ ΘΕΛΕΙ. ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/6/10 16:22

    Σε τέτοια γκάλοπ στηρίχθηκαν οι τελευταίες δηλώσεις του Τάσου Βαβατσικλή, ότι δεν θα ήθελε να τον υποστηρίξει ένα κόμμα;
    Ε! τότε να δώσουμε τα εύσημα της πρωτοπορίας στον κ.Γιαννακίδη, που παραδίδει την κομματική του ταυτότητα σε κάθε εκλογές, εδώ και χρόνια.
    Αν χρειάζεται ο κόσμος κάτι σε αυτές τις εκλογές είναι οι καθαρές πολιτικές θέσεις και όχι οι ιδεολογικοί ακροβατισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/6/10 20:17

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΟΙ! ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΧΕΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΚΕΙ?ΤΟΣΟ ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριάκος1/6/10 20:38

    Από που προκύπτει το νέο και άφθαρτο; Αυτό πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας! Γιατί η "Νέα Πορεία" έχει ιστορία. Ή πρέπει να την σβήσουμε όλη ή να την υποστούμε ακόμα μια φορά. Δηλαδή όσοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι από το 1998, πρέπει να φύγουν. Να γίνει κάτι καινούργιο.

    Δυστυχώς όμως το κάθε καινούργιο είναι και επίφοβο. Δείτε τι πάθαμε με την περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου. ΠΑΣΟΚ ψηφίσαμε και μας βγήκε Καραμανλής...επί ΕΡΕ.

    Ίσως ήρθε η ώρα των πραγματικών ανατροπών και υπερβάσεων! Και λέω ίσως γιατί δεν έχω και πολύ πείρα στην πολιτική. Αλλά σαν δημότης αυτής της πόλης, θέλω εμπειρία και να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους. Κι αν δεν μπορούν να τα βάλουν οι άνθρωποι των δημοκρατικών δυνάμεων, μετά από 4 χρόνια ο Δημήτρης Κοτσάκης...θα έμαθε!

    Είμαι υπέρ μιας αδέσμευτης αυτοδιοικητικής πολυφωνικής κίνησης στο Δήμο Κομοτηνής.

    Ο Δάμων Δαμιανός τώρα δικαιώνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/6/10 08:04

    ΕΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΔΑΜΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ....ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παναγιώτης Κα.2/6/10 10:09

    Θέλω να καταθέσω κι εγώ την γνώμη μου εδώ στο μπλόκ σας,κάτι το οποίο κάνω πρώτηφορά!. στην παρούσα φάση κι έτσι όπως είναι ο Δήμος Κομοτηνής (οικονομικά),ο καταλληλότερος για να τον βγάλει από την κρίση είναι αναμφησβήτητα ο Τάσος Βαβατσικλής.
    Στην περίπτωση όμως που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλει να είναι υποψήφιος ή για λόγους του κόμματος,τότε η λύση είναι μία και ακούει στο όνομα Παύλος Δαμιανίδης.
    Έχει αποδείξει έμπρακτα,τόσο ως αντιδήμαρχος όσο και ως στέλεχος της περιφέρεειας ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο αυτό.
    Οι άλλες λύσεις των Γιαννακίδη,Πετρίδη,Λιούρτα δεν συζητιούνται.Να έχουμε και κάποια όρια.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/6/10 20:55

    Όποιος κι αν είναι ο επόμενος Δήμαρχος Κομοτηνής θα δεινοπαθήσει.Ο Δήμος υπό τη καθοδήγηση του παντογνώστη Λάσκαρη έχει καταρρεύσει οικονομικά και έχει ολοκληρωτικά και πιθανόν τελεσιδικα διαλυθεί ως προς το διοικητικό του κομμάτι. Υπάλληλοι που αλλού τοποθετήθηκαν κι αλλού υπηρετούν, υπάλληλοι μαϊμούδες που εισπράττουν μονάχα χωρίς ποτέ να εμφανίζονται, υπάλληλοι προερχόμενοι από παράνομες αποσπάσεις ελέω Στυλιανίδη, υπάλληλοι που παροπλίστηκαν απλά γιατί αμφισβήτησαν τις έξωθεν αυθεντίες. Υπηρεσίες μαλλιοκούβαρα που από αλλού χρηματοδοτούνται από αλλού ελέγχονται κι αλλού έχουν ενταχθεί. Αναρίθμητες δημοτικές επιχειρήσεις,πρόεδροι, προεδρίσκοι,άσχετοι παρατρεχάμενοι,άφαντα stage, αστοιχείωτοι ειδήμονες, μετατάξεις, μετακινήσεις, προφορικές εντολές, οδηγίες αναρμόδιων... ένα δούναι και λαβείν χωρίς αρχή και τέλος. Και με τον περίφημο Καλλικράτη προ των πυλών είναι ηλίου φαεινότερο πως η επόμενη Διοίκηση μόνον απώλειες θα έχει να καταγράψει στο τέλος της θητείας της. Γι αυτό φίλοι μου μη στριμώχνεστε. Αφήστε το Πετρίδη να καθαρίσει με το καθαρό του μάτι και το σαφή του λόγο και σταθείτε δίπλα του αν αγαπάτε αυτό το τόπο. Θα πρότεινα δε στον άρρωστο με τη πολιτική κ. Βαβατσικλή να μετριάσει τις φιλοδοξίες του και να συνεργαστεί γιατί πραγματικά τό οικονομικό τουλάχιστον κομμάτι του Δήμου μόνον αυτός θα μπορούσε να το χειριστεί επιτυχώς....ως αντιδήμαρχος...βεβαίως-βεβαίως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/6/10 22:37

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΚΟΥΠΙ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ....ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΡΙΕΛΛΗΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ.ΟΙ ΔΕ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.Ο ΔΕ ΒΑΒΑΤΣΙΚΛΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ ΤΗΝ ΔΕΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΡΜΠΑΝ.ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΒΙΒΛΙΑ,ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΟΥΡΜΠΑΝ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ?ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΣΑΓΑΝΟ!!!!ΒΑΒΑΤΣΙΚΛΗΣ-ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ-ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/6/10 16:22

    Ποιος ο Παυλακης.Ο Αγγελοπουλος ξερει για Παυλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/6/10 18:49

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.Ο ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΩΤΗ.ΜΕΤΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ "ΟΜΑΔΑ" Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ Ο ΒΑΒΑΤΣΙΚΛΗΣ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ.ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΒΑΤΣΙΚΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ ΘΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΟ ΚΟΥΠΙ.ΤΟΝ ΠΕΤΡΙΔΗ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ.ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΛΕΩ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ,Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.