30.4.10

Τάσος Βαβατσικλής: «Ο Καλλικράτης είναι το πρώτο βήμα μιας σύγχρονης διοικητικής αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης»

Έχουμε οπωσδήποτε τις επιφυλάξεις μας, έχουμε οπωσδήποτε τους προβληματισμούς μας, αλλά εκείνο που πρέπει να κυριαρχήσει σε κάθε αυτοδιοικητικό, είναι ότι ο «Καλλικράτης» είναι το πρώτο βήμα μιας σύγχρονης διοικητικής αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης, η οποία θα πάει την πατρίδα μας μπροστά. Στα πλαίσια αυτά, αφουγκραζόμαστε τις φωνές όλων των αυτοδιοικητικών, έχουμε την δυνατότητα συμμετοχής στην έκτακτη σύγκλιση του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, και πιστεύω ότι μετά θα μπορούμε να πούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση επιτέλους κέρδισε, νίκησε ή υλοποίησε τους στόχους που είχε βάλει εδώ και δεκαετίες!
Το χωροταξικό του «Καλλικράτη», όπως παρουσιάστηκε για την Ροδόπη με ικανοποιεί απόλυτα. Έχω την εντύπωση ότι ελήφθησαν και οι παράμετροι που βάζει το υπουργείο και οι παράμετροι που έβαλε η ΚΕΔΚΕ. Βέβαια υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στην περιοχή μας, αλλά δυστυχώς όλοι αγνοούν ότι ο «Καλλικράτης», κουμπώνει στο νέο εκλογικό νόμο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση εντός του έτους. Αν λοιπόν μελετήσετε το νέο εκλογικό νόμο και δείτε ότι σε μια περιοχή όπου θα οριστούν δύο εκλογικές περιφέρειες, καλύτερη πρόταση ήταν η δημιουργία τεσσάρων δήμων. Τώρα, αν τα όρια είναι διαφορετικά απ’ αυτά που ελπίζαμε, που πιστεύαμε ή θέλαμε, παρόλα αυτά έχουμε την δυνατότητα μέχρι να έρθει ο νόμος για ψήφιση στην Βουλή, να κάνουμε τις παρατηρήσεις μας, να προτείνουμε τις λύσεις που μπορούν να διορθώσουν κάποια προβλήματα.
Ακούστε τις δηλώσεις του επικεφαλής της Νέας Πορείας Τάσου Βαβατσικλή, για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη…

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/4/10 22:56

    Ένας εξαιρετικά επικίνδυνος αλλοδαπός κακοποιός, (σχετικό θέμα εδώ) ο Ουκρανός Καζάκοβ Βιτάλι, φονιάς του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας Δέλτα Σπύρου Θεοδώρου (σκοτώθηκε στις 3 Απριλίου 2009 στην Κυψέλη, μετά από παρέμβαση υπέρ των κακοποιών της ..."προοδευτικής" κατοίκου Αθανασία Δήμα, που επιτέθηκε φραστικά στους ένστολους, αποσπώντας την προσοχή τους), έχασε τη ζωή του χθες σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια ληστείας σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Lidl.
    Ο νεκρός έφερε μαζί του όπλα τύπου CZ (το είχαν κλέψει από τον Θεοδώρου) και Μakarov (ήταν αυτό με το οποίο σκότωσε τον αστυφύλακα Γιώργο Αναγνωστόπουλο, συνάδελφο του Σπύρου Θεοδώρου), αλλά και χειροβομβίδες.
    Τον Βιτάλι αναζητούσε και η αστυνομία της Ουκρανίας, που είχε μάλιστα εκδώσει και διεθνές ένταλμα εναντίον του, για ληστεία και υπεξαίρεση.
    Λίγο πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών, ο Ουκρανός κακοποιός εκτόξευσε χειροβομβίδα εναντίον τους, τραυματίζοντας τρεις εξ αυτών.
    Στις 12 Φεβρουαρίου 2010, στη διάρκεια επιχείρησης στο Πέραμα, είχε συλληφθεί ο αδερφός του Βιτάλι, ο οποίος ήταν παρών στο επεισόδιο της Κυψέλης.
    elkosmoscupel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/4/10 23:57

    Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ.

    ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

    ΡΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/5/10 04:25

    Στίχοι: Αλέκου Παναγούλη

    Υπόσχεση

    Τα δάκρυα που στα μάτια μας
    θα δείτε ν' αναβρύζουν
    ποτέ μην τα πιστέψετε
    απελπισιάς σημάδια.
    Υπόσχεση είναι μοναχά
    γι' Αγώνα υπόσχεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξημερώνει πρωτομαγιά.
    Περίεργο μόνο θλιβερές σκέψεις μπορώ να κάνω.

    Όταν ακούς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να σου λένε κατάμουτρα ότι κυβερνάει την χώρα η τρόϊκα......
    Ότι τα αιτήματά σας απορρίπτονται από το ΔΝΤ....Ότι παραδώσαμε την εθνική μας κυριαρχία στους ξένους δανειστές μας!!!!!
    Αυτή είναι η χειρότερη σκλαβιά και υποδούλωση που έζησε η πατρίδα μας τα τελευταία 200 χρόνια.
    Και το πιο τρομερό είναι ότι ο λαός μας δείχνει αιφνιδιασμένος, μουδιασμένος, τρομοκρατημένος και ανήμπορος να αντιδράσει. Ολόκληρο το πακέτο των μέτρων "στήριξης" της οικονομίας είναι εναντίον κάθε ενός από τα εκατομμύρια των μικρομεσαίων Ελλήνων νοικοκυραίων.
    Είναι εναντίον κάθε νέου, κάθε ανηλίκου ή ενηλίκου απλού Έλληνα πολίτη. Πλήττεται η ελληνική συνοχή και οικογένεια από κάθε άποψη.

    «Ήρθε η εποχή που η σιωπή μας είναι δυνατότερη από τις φωνές που στραγγαλιζόταν μέχρι σήμερα»!
    Να λοιπόν που τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνες και θυσίες. Για να μπορείς σήμερα να θεωρείς δεδομένο το οκτάωρο και τα δικαιώματά σου στην εργασία. Και να που οι καιροί φέρνουν πάλι στο προσκήνιο την ανάγκη να αγωνίζεσαι, όχι τόσο για καινούργιες ή παράλογες διεκδικήσεις, αλλά για να μη στερηθείς αυτά που ήδη έχεις. Μέσα στην λεγόμενη οικονομική κρίση, στην άσβεστη δίψα ασυνείδητων κερδοσκόπων για περισσότερα κέρδη, στους ευφημισμούς τύπου «ελαστική εργασία», στις απολύσεις, στην ανεργία, στα χωρίς αντίκρισμα πτυχία, στη χρεωκοπία των ταμείων που καλούνται οι εργαζόμενοι να πληρώσουν τα κλεμμένα – μέσα σε όλα αυτά φαντάζει απίστευτα επίκαιρο το Σικάγο του 1886. Και αμείλικτο γεννιέται και το ερώτημα: τι σχέση έχουν οι σημερινοί «συνδικαλιστές» με τους γίγαντες εκείνους αγωνιστές των δικαιωμάτων;
    Καλή (εργατική;) Πρωτομαγιά.
    Υπάρχει κανείς να σώσει αυτόν τον τόπο;
    Freeman

    H «Mασσαλιώτιδα των εργατών»

    Eμπρός παιδιά της Λευτεριάς
    H δόξα τώρα μας καλεί.
    Kάτω ο τύραννος παράς.
    Kλαιν τα παιδιά μας για ψωμί
    Λησταί και τύραννοι, λοιπόν,
    θάχουν πατρίδα αυτή τη Γη;
    Γιατί να χαίρονται αυτοί
    των μόχθων μας το προϊόν;

    Eργάται των Eθνών.
    Mια γνώμη, μια καρδιά.
    Mε δύναμη, με ένωση,
    η νίκη είναι για μας.

    Mες στο χρυσάφι κολυμβούν.
    Aγέρωχοι και αγενείς.
    Για εξουσία όλο διψούν.
    Θε να πουλούνε και το φως,
    θέλουν ακόμα κι ως θεούς
    κάθε φτωχός να τους τιμά.
    Πλην θε να μάθουν μια φορά,
    να τους φοβούνται τους φτωχούς.
    …………………………………
    …………………………………
    Σήκω επάνω το δίκιο σε κράζει
    κοίτα γύρω κοράκια κι ακρίδες
    η γροθιά κι όχι πια το μαράζι
    στέλνει ο ήλιος καινούργια αχτίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.