16.4.10

16,5% μπροστά το ΠΑΣΟΚ στην δημοσκόπηση της Public Issue

Τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις της ελληνικής κοινωνίας περιγράφει το μηνιαίο βαρόμετρο της Public Issue και του ΣΚΑΪ. Η δυσαρέσκεια των πολιτών από τα κόμματα εξουσίας είναι απόλυτη καθώς το ΠΑΣΟΚ εισπράττει δυσαρέσκεια σε ποσοστό 62% και 82% η ΝΔ το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.
Η κατάσταση της οικονομίας είναι μακράν σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας για τους ερωτηθέντες με μικρή αύξηση σε σύγκριση με τον Μάρτιο (από 74% στο 75%). Στην ερώτηση για την κυβέρνηση που μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας το ΠΑΣΟΚ παίρνει 41%, η ΝΔ μόλις 6%, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ παίρνει 4%, ενώ 46% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το 68% έχει θετική γνώμη για τον Γιώργο Παπανδρέου, το 59% για τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ 39% σημειώνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης 35% ο Αλέξης Τσίπρας και 33% η Αλέκα Παπαρήγα. Το 49% θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, το 17% τον Αντώνη Σαμαρά και 25% κανέναν εκ των δύο.
Ως καλύτερη λύση για τη χώρα αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές η κοινή γνώμη θεωρεί τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με 21%, την αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με 20%, την οικουμενική κυβέρνηση με 11%, την κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ με 9% την αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ με 6% την κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΛΑΟΣ με 4% και την κυβέρνηση τεχνοκρατών με 2%.
Σε ότι αφορά την εκτίμηση της πολιτικής επιρροής των κομμάτων σε σχέση με Μάρτιο, πτώση 1% καταγράφει το ΠΑΣΟΚ (46,5% από 47,5% το Μάρτιο) 0,5% η ΝΔ (30% από 30,5%) άνοδο 0,5 το ΚΚΕ (από 7% το Μάρτιο σε 7,5%) ενώ σταθερά παραμένουν ΛΑΟΣ (6%) και ΣΥΝ (5%).

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/4/10 19:44

    Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΤΑΝΙΚΟ.

    ΣΑΝ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΥΡΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΕΙΧΕ ΒΥΘΙΣΤΕΙ.

    ΔΙΑΒΟΛΕΜΕΝΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ Η ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΥΓΝΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΘ’ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

    Η απόφασή μου να επισκεφτώ όσο το δυνατόν περισσότερα blogs για να ζητήσω την συνειδητή συμμετοχή σας στην διαμαρτυρία
    Online petition - Είναι έγκλημα η κατάργηση του δικαιώματος των ΑμεΑ να ζήσουν σαν άνθρωποι
    υπερβαίνει τις Αρχές και τα όρια μου τα οποία υποχωρούν μπροστά στην ιερότητα αλλά και την αναγκαιότητα του σκοπού αυτής της διαμαρτυρίας.
    Σας ευχαριστώ για την κατανόηση

    http://ligery.pblogs.gr
    http://pygemos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/4/10 10:52

    ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΛΥΓΕΡΗ
    Θαυμάζω το μεγαλείο και τη δύναμη της ψυχής σας όπως θαυμάζω και ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ τις πραγματικά μεγάλες σας δημιουργικές δυνατότητές σας.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΝΑΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.
    Είναι δυστυχώς ανημέρωτη η πλειοψηφία του λαού κατά 95% γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν , δεν θα έχουν και δεν πρόκειται να αποκτήσουν ποτέ πρόσβαση στο διαδίκτυο, είτε λόγω γνώσεων είτε λόγω οικονομικών προβλημάτων (όπως το παλληκάρι από την Θεσσαλονίκη που ανέδειξε ο Λαζόπουλος).
    Εχει δρομολογηθεί βέβαια να είναι και προνόμιο των ΛΙΓΩΝ ,λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται όσον αφορά την οικονομία και την αδύνατη πρόσβαση στην εκπαίδευση των δικών μας παιδιών.
    Τα δικά τους παιδιά έχουν τη δυνατότητα αλλά και το προνόμιο να σπουδάζουν στα διάφορα Χάρβαρντ.
    Τα παιδιά των Αγροτών, των υπαλλήλων, των εργατών, τα παιδιά με τις δικές σας ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ προφανώς αποκλείονται από την δυνατότητα πρόσβασης και το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ΖΩΗ με ανθρώπινες συνθήκες.
    Δυστυχώς τα προβλήματά σας δεν αναδεικνύονται ούτε από τα ΜΜΕ (τηλεοραση και εντυπος τύπος)γιατί υποβιβάζουν φαίνεται το επίπεδό τους και δεν έχουν κέρδη ,ενώ κερδίζουν πολλά περισσότερα με τις Τζούλιες, τους κουμπαράδες του προέδρου της Βουλής κλπ ανεβάζουν επίπεδο.
    Ο τίτλος ΚΑΘ' ΥΠΕΡΒΑΣΗ δεν σας ταιριάζει.
    Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΑΙΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ των προβλημάτων σας είναι ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για μάς.
    Εχουμε αποκτήσει κόμπλεξ απέναντί σας εξ' αιτίας της πλημελούς και κατευθυνόμενης ενημέρωσης από τα ΜΜΕ και από την απέλπιδα προσπάθεια των σοφών να απαλλαγούν εύκολα και γρήγορα ανέδειξαν μια μέρα το χρόνο για τον γιορτασμό του περιβάλλοντος, των ΑΜΕΑ, της μητέρας, του πατέρα κλπ, για να κανουμε το καθήκον!!! μας (μα τί σοβαροφάνεια!!!!!) αντί αυτό να είναι υποχρέωση της καθημερινότητάς
    μας.
    Οι λέξεις ΕΠΑΙΤΕΙΑ ,ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ,ΦΑΣΙΣΜΟΣ,ΑΚΡΑΤΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΚΟΣΙΟΥΣ στα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ και ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΑΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    Εμείς θα είμαστε μαζί σας και θα βοηθήσουμε όπως μας το ζητήσετε.
    Δεν θα μπορέσουν να μας περιθωριοποιήσουν.
    Είμαστε υπερήφανοι.
    Παρακαλώ άν είναι δυνατόν να σταλεί από το μπλόγκς σας και στο http://ligery.pblogs.gr
    http://pygemos.blogspot.com
    Εγώ θα επικοινωνήσω μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.