2.3.10

Δυο κίτρινες κάρτες είναι αποβολή!

Ο Γιώργος μας είπε ότι θα παρθούν οικονομικά μέτρα και ότι δεν πρέπει να κινδυνεύσει η εθνική μας ανεξαρτησία. Κι όταν η αντιπολίτευση του έκανε επίθεση, προκαλώντας να πει τι εννοεί, δήλωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Κάτι όμως ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ! Γιατί, θα μπορούσε να αφήσει το οικονομικό σχέδιο της Κυβέρνησης να αποδώσει καρπούς ΚΑΙ ΜΕΤΑ να αποφάσιζε αν θα θιγούν κεκτημένα. ΟΧΙ ΠΡΟ ΕΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΝΤΑΒΑΣ!!! Που σημαίνει ότι, για να το κάνει, έχουμε ανάγκη ΤΩΡΑ την Ένωση σε σημείο που έχουμε υπερβεί τη γραμμή της εθνικής ανεξαρτησίας.
Οι Έλληνες – κι εγώ μαζί – είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε έξτρα φόρους, έμμεσους και άμεσους, και μάλιστα σε ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ, αν νοιώσουμε ότι τελικά τα χρήματα που δίνουμε επιστρέφουν σε μας σε είδος, ήτοι υπηρεσίες από το κράτος που ως τώρα στερούμεθα.
Αλλά … ΟΧΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ! ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΜΑΝΤΑΜΑ ΓΕΝΟΥΣ… «ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ»! ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ!!!
Η Κυβέρνηση θα ανακαλύψει … the hard way, όπως λέμε και στις ΗΠΑ, ότι αν θίξει τα όρια ηλικίας των γυναικών που είναι μητέρες είναι ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ. Κι αν θίξει κάποιον από τους μισθούς, αυτό θα είναι ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΤΡΙΝΗ. Κι όσοι γνωρίζουν ποδόσφαιρο … ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ! (Κατά πως λέει και το Skip)
Γιατί, είτε θέλει είτε όχι η Ευρώπη να μας βοηθήσει, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ... Η ΜΠΑΛΑ!!!
Κι ο Βγενό είπε κάτι σοφό τις προάλλες: ότι ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ να αποχωρήσουμε από το Ευρώ για ένα διάστημα 5 ετών, ώσπου να συμμαζέψουμε το σπίτι μας, για να μη μας το… συμμαζέψουν άλλοι! Και τι θα χάσουμε; Τις ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις, οι οποίες πάνε κατά μεγάλο ποσοστό στις τσέπες αυτών που θέλουν διακαώς το Ευρώ, με κάποια υπολείμματα να καταλήγουν στους υπόλοιπους με τη μορφή αυτοκινητοδρόμων που… δεν συνδέονται με τις παλαιότερες εθνικές οδούς, εκτός κι αν… σαλτάρει το αυτοκίνητο με turbo-boost;
ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΓΙΑ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ!!!
Προσοχή, λοιπόν, γιατί ο διαιτητής έχει τις κάρτες έτοιμες στο χέρι – όχι στην τσέπη. ΒΓΑΛΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ – το θέμα είναι αν θα τις σηκώσει ή όχι.
Κι εκεί θα πάρουμε νούμερα στην πραγματικότητα… Όχι στο excel-άκι του ΕCOFIN!!! Αντιλαβού;
Ίσως η κυβέρνηση να θέλει ν’ ακούει τον Παπουτσή συχνότερα. Γιατί το διακύβευμα είναι πραγματικό… ΠΑΠΟΥΤΣΙ!!!

Uli Chris

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα δημοσιεύεται και άρθρο του Γ. Δελαστίκ στο Έθνος, στην ίδια περίπου γραμμή. Παραθέτω απόσπασμα:

    "Διαπράττει κολοσσιαίο σφάλμα ο πρωθυπουργός εγκαταλείποντας τη δική του πολιτική γραμμή διεξόδου από την κρίση, η οποία είχε στο επίκεντρό της την πάταξη της φοροδιαφυγής, και ενστερνιζόμενος τη συντηρητική γραμμή που του επιβάλλει η ΕΕ, η οποία έχει στόχο την εξουθένωση των εργαζομένων.

    Εμείς δεν ξεχάσαμε τις θέσεις που εξέφρασε ο Γ. Παπανδρέου τον Δεκέμβριο, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ: «Την κρίση δεν μπορεί να την πληρώσει ούτε η φτωχολογιά ούτε το μέσο εισόδημα, τα μεσαία εισοδήματα, που στο κάτω κάτω έχουν από ελάχιστη μέχρι καμία ευθύνη... Ναι, σκληρά μέτρα απέναντι στη διαφθορά, όχι σκληρά μέτρα απέναντι στον κοσμάκη και στον συνταξιούχο και στον μισθωτό... Ο μισθωτός είναι το πρόβλημα στη χώρα μας; Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια, τα τελευταία 5-6 χρόνια, ο μισθωτός έφταιγε που φτάσαμε σε έλλειμμα 13%;», είχε πει μεταξύ άλλων στις Βρυξέλλες τότε.

    Οπρωθυπουργός είχε δώσει τότε μια πολύ σημαντική ρητή υπόσχεση στον ελληνικό λαό: «Εμείς και εγώ προσωπικά έχουμε βάλει στοίχημα να προστατεύσουμε, να περάσουμε αυτήν τη δύσκολη στενωπό χτυπώντας τις ρίζες των προβλημάτων και όχι να πληρώσει ξανά ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, που πάντα καλείται να πληρώσει αυτές τις κρίσεις και αυτές τις δυσκολίες. Να προστατεύσουμε δηλαδή το εισόδημα του μέσου και του φτωχότερου Ελληνα», είχε διακηρύξει ο Γ. Παπανδρέου. Θέσεις αντάξιες της εμπιστοσύνης που του είχε δείξει ο ελληνικός λαός, πλήρως εναρμονισμένες με τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

    Θέσεις που φυσικά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις φημολογούμενες περικοπές μισθών και συντάξεων, την αρπαγή των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων ή του επιδόματος αδείας κ.λπ. Εμείς θέλουμε να ελπίζουμε, μέχρι να επισημοποιηθούν τα όποια μέτρα, ότι ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί συνεπής με τον εαυτό του και με τα όσα έλεγε προ διμήνου, απορρίπτοντας τις νεοφιλελεύθερες επιλογές. Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, μόνο με την επίσημη ανακοίνωση των μέτρων ο πρωθυπουργός μπορεί να κριθεί αντικειμενικά ως προς την ειλικρίνειά του ή όχι. Σε λίγες μέρες θα διαμορφώσουμε οριστική και τελεσίδικη άποψη."

    ΣΤΓ: Δεν ξέρω από που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι μας κρατούν οι Ευρωπαίοι, ή από που ΕΜΕΙΣ νομίζουμε ότι μας κρατούν οι Ευρωπαίοι, αλλά μπροστά στο "νταβατζιλίκι" των σουσουράδων τύπου Μπαρόζο και Ρεν προτιμώ τη συνταγή Βγενόπουλου. Και κοντεύω πλέον να ξεχάσω ότι κάποτε υπήρξα "Ευρωπαϊστής", γιατί σύντομα θα καταλήξει να σημαίνει "ΜΑΛΑΚΑΣ". Και, όπως έχω ξαναπεί, το να εμμένει κανείς στις θέσεις του πολλές φορές δεν τον χαρακτηρίζει ως "βράχο" αλλά ως "ΤΟΥΒΛΟ". Για να εννοούμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.