29.12.09

Άτιμε καπιταλισμέ…


Ο παππούς της φωτογραφίας βρέθηκε χθες στην εκδήλωση της Βουλής των Ελλήνων στον Ίασμο Ροδόπης, όπου ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής μοιράσανε παιχνίδια σε 562 μαθητές! Τι γύρευε εκεί; Ίσως ο παππούς περίμενε το εγγονάκι του, όμως η τρομαγμένη εικόνα του στην φωτογραφία, άλλα δείχνει. Μπορεί και την αναπόληση στο παρελθόν, όπου μόνο και μόνο το κόκκινο χρώμα με το σφυροδρέπανο πάνω στο γούνινο καπέλο του, θα έλεγε πολλά! Τώρα; Άτιμε καπιταλισμέ…

2 σχόλια:

  1. ΕΘΝΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ-Το τραγουδάκι για σήμερα.... Ορφέας Περίδης
    Καλή σου μέρα αν ξυπνάς (1996)

    Στύψε με σαν το λεμόνι, λιώσε με σαν την ελιά
    φούρνισέ με σαν ατσάλι, πέταξε με στα βαθιά
    πάρε μου όλο το ταμείο, απ' την τσέπη τα λεφτά
    άρχοντα και καραγκιόζη κουρελή και χουβαρντά

    Τι είν' αυτό που θα με σώσει απ' το φραγκοκράτορα
    ν' αγοράσω ένα αστέρι ή βαθύ υπόγειο
    να μαλώνω εγώ με μένα μες τον ξένο αχυρώνα;

    Κούρεψέ μου σαν αρνί το μαλλί για το χειμώνα
    πάρε το μισθό ενός μήνα απ' το στόμα το φαΐ

    Κλέβω απ' το υστέρημά μου για να βρω τη γιατρειά μου
    μα να ζω εκεί στον Κρόνο με φιάλες οξυγόνο
    ή στου υπόγειου την πλημμύρα
    και με βάρδια να πηγαίνω στη σαλοτραπεζαρία;

    Αρχόντισσα και Αγλαΐα, κουρελού και χουβαρντού
    τι είν' αυτό που θα με σώσει από τη φραγκοκρατία
    ν' αγοράσω ένα αστέρι ή βαθύ υπόγειο
    να μαλώνω εγώ με μένα μες τον ξένο αχυρώνα;

    Σκάψε με σαν αμπελώνα, κλάδεψέ με σαν ελιά
    πάτα με σαν το σταφύλι, πάρε μου τη συρμαγιά

    Βράσε με σαν τη χελώνα, γδάρε με σαν το λαγό
    βάλε τα υπάρχοντά μου, σε κοινό λογαριασμό
    φτιάξε με με ματσακόνι, τίναξέ μου τη σκουριά
    και ξανοίξου απ' το καρνάγιο, πέταξέ με στα βαθιά

    Sirous ; έτσι μας κατάντησαν φίλοι και σύντροφοι και ακόμη είμαστε στην αρχή.
    Κουράγιο μέχρι……..

    *******
    Θα γυρίσει ο τροχός και θα γ…σει κι’ ο φτωχός

    Όλοι κάνουμε ότι κάνουν οι πολλοί, ότι επιτάσσει η γενική μόδα της εποχής. Μόδα να γίνουν μια μέρα οι αυτοκτονίες θα πέφτουν όλοι σαν καλά προβατάκια από το μπαλκόνι. Γιατί προβατάκια είμαστε, χωρίς πραγματική θέληση και βούληση.

    Φυσικά όποιος πάει να εναντιωθεί σε όλα αυτά αμέσως γίνεται γραφικός, παλιομοδίτης, ξενέρωτος, συντηρητικός, επαναστάτης. Λογικό, όποιος δεν είναι μέρος του όλου συστήματος αμέσως γίνεται ξένος. Τι είμαι από όλα αυτά? Τίποτα, είμαι αυτό που πιστεύω εγώ για μένα, και όχι αυτό που πιστεύουν οι άλλοι.

    Δουλειές που ο εργοδότης απολύει χωρίς οίκτο αυτόν που επί χρόνια τον πλούτιζε. Τώρα δεν βγάζει ποια δισεκατομμύρια. Βγάζει μόνο λίγα εκατομμύρια και πρέπει να κόψει προσωπικό. Αντί να τους νοιάζει πως θα φάει καλύτερα ο κάθε πεινασμένος και μεροκαματιάρης, τους ενδιαφέρει να κρατηθεί το χρηματιστήριο πάνω από τις 2000 μονάδες και τα ετήσια κέρδη που θα ανακοινώσει κάθε επιχείρηση. ΝΤΡΟΠΗ.

    Κυνηγάνε αυτούς που δεν έχουν να φάνε τους κλείσουν μέσα, αλλά τους πραγματικούς υπαίτιους (Βατοπέδι, Ομόλογα, Siemens Χρηματιστήριο κτλ) που θέλουν κρέμασμα τους αφήνουν έξω. "Αφεντικά" (του κόλου) τραπεζών, λαμόγια δικηγόροι, εισαγγελείς, στελέχη των Μ.Μ.Ε., πολιτικάντηδες, τραγουδιστές, παρουσιαστές κυκλοφορούν έξω και μας ξεζουμίζουν το αίμα.
    Αυτοί όμως είναι ελεύθεροι. ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφιέρωση ……..»Ο φίλος τω φίλω εν κινδύνοις γιγνώσκει»

    Βλέπεις μερικά περισπουδαγμένα, «μεγαλοστελέχη», κουστουμάτους ντυμένους στην τρίχα κάθε μέρα. Βολεμένοι από την κομματική οργάνωση από θείους, μπαμπάδες, συγγενείς να το παίζουν «υπεράνω» που μπήκαν σε μια θεσούλα με τις πλάτες άλλων. Και τώρα έχουν και το θράσος να απολύουν και να κανονίζουν τις ζωές άλλων. Πίσω από το καλό τους ντύσιμο και το ζελέ στο μαλλί τους κρύβεται η σαπίλα τους, η ξευτίλα τους, το κόμπλεξ τους, το απόλυτο μηδέν. Το τίποτα. Σαν να βάζουμε σε μια σακούλα βρώμικων σκουπιδιών σακάκι και κουστούμι. Αυτοί που δεν κόπιασαν καθόλου και που τα βρήκαν όλα έτοιμα να δίνουν «συνέντευξη» για το μέλλον σου 2 και 3 φορές μέχρι να σε χαντακώσουν.
    Ελεγχόμενοι πάντα. Γιατί τώρα έχουν γίνει μόδα και οι «συνεντεύξεις»!!!. Και μια μέρα αν δεν του κάτσει κάτι καλά σε ξαποστέλνει.
    Αυτό ήθελες από την ζωή σου; Γι' αυτό μόχθησες τόσα χρόνια; Για να πλουτίζεις κάθε μέρα τον κάθε προεδράκο μια εταιρίας τον κάθε σύμβουλο !!!!!!
    Τους ταΐζεις εσύ ακόμα με το αίμα σου με χρυσά κουτάλια, σύντροφε.

    Penche

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.