29.12.09

Άλλα λένε το πρωί … άλλα το βράδυ στη ΝΔ!

Αντίθετη εμφανίζεται τελικά η ΝΔ σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Από τη Ρηγίλλης επισημαίνουν πως το θέμα έχει εξετάσει ήδη εξεταστική επιτροπή κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και αφήνουν να εννοηθεί πως μόνον εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία θα επανεξετάσουν τη στάση τους.
Ήδη διαφαίνεται η ομηρία του Αντώνη Σαμαρά από τον Κώστα Καραμανλή, καθώς αρχικά είπε «ναι» σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά τώρα αρνείται να συναινέσει γιατί το σκάνδαλο ακουμπά το πρωθυπουργικό περιβάλλον…
Ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως κάλεσε ήδη τη ΝΔ να αποφασίσει εάν υιοθετεί τα πεπραγμένα της, εκτιμώντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για αυτοκριτική, αλλά δεν την κάνει. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε πως «είναι άξιο απορίας το ότι η ΝΔ σπεύδει να προκαταλάβει τους βουλευτές της και να απορρίψει ουσιαστικά την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Δύο τινά συμβαίνουν: Ή δεν έχει αντιληφθεί τι σημαίνει διαφάνεια, ή κάτι έχει να κρύψει».

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/12/09 21:44

    Τρόμαξαν τα όργανα της Νέας Τάξης; Θα μας αναγκάσετε να φωτογραφίζουμε τα άρθρα σας πριν τα αλλάξετε λόγω αντίδρασης μας...!


    ΤΑ ΝΕΑ άλλαξαν στο άρθρο τους για τη Δημόσια διαβούλευση για τους μετανάστες, το "Ακροδεξιά σχόλια" με το "Φοβικά σχόλια"...!
    Τρόμαξαν και πάλι από την μαζική αντίδραση των ιστολογίων; Έχουμε να κάνουμε και με μια ακόμη υποχώρηση...; Πάντως πιστεύουμε ότι έχετε ακόμα περιθώρια να ανασκευάσετε κύριοι τον τίτλο του φοβικού σας άρθρου! Μπορείτε να το μετατρέψετε σε "σχόλια Αγανάκτησης"!
    Πανικό μάλλον πάθατε εσείς εξαιτίας της οργισμένης αντίδρασης του κόσμου για το συγκεκριμένο εθνοκτόνο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ! Πάθατε τέτοιο πανικό που συντονιστήκατε μαζί με άλλες εφημερίδες και προπαγανδίζετε αρνητικά την αντίδραση των Ελλήνων! Όσο και να προσπαθείτε δεν θα πείσετε κανέναν ότι οι φωνές αντίστασης που ακούγονται είναι λίγες και ακραίες! Οι φωνές αντίστασης που ακούγονται είναι ΠΟΛΛΕΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ.
    Όλοι εσείς όσοι μισθοφορικά και εντεταλμένα προσπαθείτε να αποκρούσετε το κύμα αγανάκτησης των Ελλήνων που εκφράζεται εδώ και ημέρες μέσα από τα ιστολόγια είστε καταδικασμένοι να αποτύχετε. Οι υγιείς Έλληνες είναι εδώ, ορθώνουν το ανάστημα τους και ζητούν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! Τι πιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ από την διεξαγωγή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ; Έλληνες έφθασε η ώρα! Όλοι μαζί ενωμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/12/09 22:01

    ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΗΡΑΝ ΟΙ "ΑΝΑΥΔΟΙ" ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ.

    ...
    ΔΟΛ... ΙΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ!

    Από το πρωϊ έβαλαν και τα "μεγάλα μέσα" στο παιχνίδι της... διαβούλευσης ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ με τίποτα εκεί στο ΥΠΕΣ... Το in.gr δημοσιεύει το παρακάτω κείμενο στην σελίδα του, που μάλιστα παραπέμπει στην συγκεκριμένη ηλεκτρονική τοποθεσία (τόση πρεμούρα...) Μεταφέρουμε επακριβώς ακόμη και με τους συνδέσμους...

    Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα σχόλια που δέχεται μέσα σε λίγες ώρες η ιστοσελίδα www.opengov.gr με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από παιδιά αλλοδαπών.
    Το νομοσχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα και ώς το πρωί της Τρίτης είχαν αναρτηθεί περισσότερα από 300 σχόλια -στην πλειονότητά τους αρνητικά.
    Κάποιοι κάνουν λόγο για «αλλοίωση του έθνους», άλλοι προβλέπουν πως «ο λαός θα ξεσηκωθεί», ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
    Στην ιστοσελίδα της δημόσιας διαβούλευσης υπάρχουν, πάντως και οι απόψεις εκείνων που συμφωνούν με το μέτρο, κρίνοντας ότι αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. (newsroom ΔΟΛ)

    Έτσι λοιπόν το συγκρότημα πήρε θέση εναντίον των Ελλήνων. Δεν είναι πρώτη φορά... Στην περίοδο της κατοχής οι εφημερίδες (Ναυαρχίδες του συγκροτήματος) είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ για αυτό και μετά την απελευθέρωση άλλαξαν τα ονόματα τους (κατόπιν Δικαστικής παρέμβασης) από "Ελεύθερο Βήμα" και "Αθηναϊκά Νέα" όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Κι αυτές οι φυλλάδες έχουν το θράσσος να αποκαλούν τον "Στόχο" με κοσμητικά επίθετα που ταιριάζουν μόνο στο ιστορικό τους παρελθόν αλλά ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ συμπεριφορά τους... Η ΒΡΩΜΙΑ ΔΕ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για δικές τους σκοπιμότητες αλλά και των αφεντικών τους, ζέχνει σε όλο τοπανελλήνιο. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ!

    "ΣΤΟΧΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/12/09 22:23

    ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ, ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...

    Στην σελίδα του ΥΠΕΣ όπου έχει εκτεθεί το μόρφωμα που έχει σκοπό τον αφελληνισμό της κοινωνίας γίνονται πράγματα και θάματα από εχθές το βράδυ... Λιγότερα από 400 είναι τα σχόλια που μέχρι στιγμής έχουν αναρτηθεί από τα ΧΙΛΙΑΔΕΣ που έχουν αποσταλεί από Έλληνες πολίτες κι αυτό σε μιά απεγνωσμένη προσπάθεια να αναδειχθούν οι απόψεις μερικών δεκάδων ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ που προσπαθούν μάταια να αλλοιώσουν την λαϊκή θέληση και να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι πλέον δεν αποτελεί διαβούλευση αλλά γκαιμπελίστικη τακτική και μάλιστα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, από μιά παρέα ανίδεων, που τέτοιες εντολές πήραν τέτοιες εντολές εκτελούν. ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ μήπως η νόθευση αποτελέσματος και άποψης στην Κρατική ιστοσελίδα αποτελεί πράξη που χαρακτηρίζεται από τον ποινικό κώδικα; ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ της ιστοσελίδας του ΥΠΕΣ; Ή θα τους έρθει ξαφνικά; Νομίζουν ότι διαχειρίζονται κάποιο προσωπικό μπλόγκ ή την ιστοσελίδα της μάνας τους;

    ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ... Όπως και να 'χει, ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΑΕΙ τα μούτρα τους και συνεχίζουν να τα τρώνε αφού παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες τους η θέληση του Ελληνικού Λαού έχει ήδη καταγραφεί και είναι μια, περήφανη, είναι άποψη λογικής, αυτοσυντήρησης και επιβίωσης. Αν δεν το καταλάβουν εγκαίρως, τότε ΓΡΗΓΟΡΑ, πιό γρήγορα από ότι έχουν φανταστεί, θα έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις που ούτε στους πιό τρελούς εφιάλτες τους δεν έχουν δει...


    "ΣΤΟΧΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/12/09 22:29

    Τελικά δεν τους βγήκε η διαδικτυακή “φιέστα” με τον νέο νόμο για παροχή ιθαγένειας στους μετανάστες αφού σε δημόσια διαβούλευση http://www.opengov.gr/ypes/ που οργάνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να ακούσει τα σχόλια των Ελλήνων επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, η οργή των πολιτών ξεχειλίζει. Τα σχόλια είναι εκατοντάδες και στη συντριπτική τους πλειοψηφία τάσσονται ΚΑΤΑ της νομιμοποίησης των μεταναστών. Είναι φανερό πως ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πως η εθνολογική αλλοίωση του πληθυσμού μας και η διάλυση του κοινωνικού ιστού δεν αποτελεί έναν μακρινό εφιάλτη αλλά κάτι πολύ κοντινό και δυστυχώς “χειροπιαστό”. Με μεγάλη τους “λύπη” και “έκπληξη” διαπιστώνουν ορισμένα ηλεκτρονικά μέσα την οργή των Ελλήνων απέναντι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο-έκτρωμα και φτάνουν στο σημείο να μιλούν για “ακροδεξιά σχόλια”…

    Συγκεκριμένα, από δημοσίευση του in.gr:
    Ακροδεξιά σχόλια στη δημόσια διαβούλευση για τη μεταναστευτική πολιτική

    Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα σχόλια που δέχεται μέσα σε λίγες ώρες η ιστοσελίδα www.opengov.gr με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από παιδιά αλλοδαπών....


    Το νομοσχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα και ώς το πρωί της Τρίτης είχαν αναρτηθεί περισσότερα από 300 σχόλια -στην πλειονότητά τους αρνητικά. Κάποιοι κάνουν λόγο για «αλλοίωση του έθνους», άλλοι προβλέπουν πως «ο λαός θα ξεσηκωθεί», ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/12/09 22:42

    http://1.bp.blogspot.com/_GOJP6BkWmXY/SznwsVachnI/AAAAAAAAT0o/CJTgi5k_xKw/s1600-h/lefta.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/12/09 22:45

    Ο ΓΚΙΟΡΓΚΟ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ.

    ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ΜΣΑ ΣΤΗ ΘΛΙΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ.

    ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΚΡΥΒΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/12/09 22:55

    Στον Πειραιά,εδώ και αρκετά χρόνια,παρακολουθούμε αυτό το ΒΑΡΒΑΡΟ ΘΕΑΜΑ ("Θρησκευτική Γιορτή" το λένε!!!) των ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΙΨΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ:ΑΥΤΟΥΣ θέλει να ελληνοποιήσει ο Γιωργάκης!Του αφιερώνουμε λοιπόν αυτό το βίντεο,με την ευχή να μην τον βρουν οι...λάμες!Βλέπετε,τις χτυπάνε με τέτοια μανία που ούτε "πολυπολιτισμό" υπολογίζουν ούτε τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/12/09 00:20

    Επιβίωσαν τελικά μόνο, οι είλωτες!

    «Ο πολιτικός λόγος των επώνυμων, αλλά και ανώνυμων Αθηναίων, όπως ο Θεμιστοκλής, ο Περικλής, ο Σοφοκλής, ο Ηρόδοτος, ο Σωκράτης, ο Αριστοφάνης, είτε από την καθέδρα των Σχολών τους, είτε από το ελεύθερο βήμα της Πνύκας, λειτούργησε έκτοτε και εξακολουθεί να λειτουργεί ως γονιμοποιό σπέρμα, ως σπερματικός λόγος, στην όλη πνευματική πορεία του δυτικού κόσμου και όχι μόνο. Πράγματι, ο λόγος αυτός, που διασώθηκε στα κείμενα του 5ου και 4ου π. Χ. αι., κατέδειξε και ανέδειξε την ιδιαιτερότητα του ελληνικού πολιτικού πολιτισμού στο μεσουράνημά του, την αθηναϊκή δημοκρατία, και άγγιξε τα όρια των δυνητικών ανθρωπίνων επιτευγμάτων, τα οποία έκτοτε προσπαθεί να φτάσει και να ξεπεράσει ο ανθρώπινος νους.»
    .
    Καθώς διάβασα λοιπόν αυτά και σκεπτόμενος ότι οι άνθρωποι της ΝΔ, στους οποίους αναφέρεται το κείμενο, έζησαν στον ίδιο αυτό τόπο πριν από εικοσιπέντε περίπου αιώνες, έκανα τον εξής συλλογισμό: Αν υπήρχε τρόπος να παρακολουθούσαν οι άνθρωποι αυτοί αυτά που είδαμε εμείς εχθές, τι να σκέπτονταν άραγε για το …γονιμοποιό σπέρμα του λόγου των σύγχρονων πολιτικών αρχηγών του τόπου τους; Ξέρεται ποια απάντηση έδωσα στον εαυτό μου; Ότι θα κατέληγαν στο συμπέρασμα του Fallmerayer, χωρίς ούτε καν να γνωρίζουν ποιος ήταν αυτός. Ίσως το μόνο ενδεχόμενο που θα μπορούσαν να δεχτούν, στη καλύτερη περίπτωση, θα ήταν, πως μετά από εικοσιπέντε αιώνες επιβίωσαν τελικά μόνο,
    οι είλωτες!

    Εγώ πάντως βλέπω τον Θεμιστοκλή, τον Περικλή και τους υπόλοιπους να αποσύρονται στη σιωπή τους, με το κεφάλι σκυμμένο…
    Τι να σημαίνει αυτό άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.