29.12.09

Σημειώσεις – Ερωτήσεις – Απορίες – Υποδείξεις – Αποκαλύψεις

Λέει το ΠΑΣΟΚ ότι οι αποδείξεις θα «χτίζουν» το αφορολόγητο. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, πρέπει να εξαιρέσει τα ποσά από τη φορολογία σε ποσοστό 100% (και τότε ακόμη θα πληγούν όλοι οι μισθωτοί, ούτως ή άλλως). Δεν διευκρίνισε όμως το ποσοστό εξαίρεσης. Και όταν κάτι δεν διευκρινίζεται, εννοείται ότι ισχύει εξ ολοκλήρου. Επειδή όμως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, η σχετική διευκρίνιση απαιτείται ανυπερθέτως!

Το ‘πε το ΠΑΣΟΚ (όχι ο... παπαγάλος) ότι οι αποδείξεις θα «χτίζουν» το αφορολόγητο. Δεν μας είπε όμως τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να πιστεύει ο έφορος ότι το ποσό που... αναγραφόταν στο λευκό χαρτί ήταν €100 και όχι €1. Γιατί, οι περισσότερες αποδείξεις που δίνονται από τα καταστήματα, σβήνονται εντός διμήνου λόγω χάρτου και μελανιού εκτύπωσης! Οπότε, στο τέλος της χρονιάς είναι όλες... λευκά χαρτιά. Αν δε κάποιος επιθυμεί να τις συντηρήσει, χρειάζεται να μισθώσει... επαγγελματία συντηρητή!!! Θα εξαιρείται ο μισθός του τελευταίου από το φόρο ή όχι, δεδομένου ότι η μίσθωση αυτή ενδέχεται να θεωρηθεί (αδίκως!) προαιρετική; Μήπως είναι ευκολότερο να υποχρεώσει το ΠΑΣΟΚ τους προμηθευτές της αγοράς σε ταινία μηχανής και μελάνη να... αναβαθμίσουν τα προϊόντα τους;;;
Απορία: το ΠΑΣΟΚ λέει ότι θα συζητήσει όλα τα μεγάλα σκάνδαλα από το Χρηματιστήριο κι έπειτα. Η Νουδία συμφωνεί. Κι έτσι ακούμε για Χρηματιστήριο, Σο-δομημένα Ομόλογα (που ‘λεγε κι ο Τέλης), Γερμανό και Siemens. Για ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ που έλαβε χώρα στην Ελληνική επικράτεια, ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ, δεν ακούσαμε τίποτε ακόμη. Γιατί έτσι; Μπας και φοβάται κανείς τη σκιά του;;; Να τη... διώξουμε!!! (Πυροβολώντας γρηγορότερα απ' αυτήν, σαν τον Lucky Luke...)

Ερώτηση προς κ. Σαμαρά: γιατί βρε Αντώνη κρατάς τη Ντόρα ακόμη στο κόμμα; Αφού... κουράστηκε και θέλει να φύγει -και το δείχνει- σε κάθε ευκαιρία! Απλά... δεν την αφήνει ο μπαμπάς της, οπότε κι αυτή σε προκαλεί να τη διώξεις. Τόσο πολύ τη... μισείς, που δεν της κάνεις το χατίρι; Διώξ’ τη με το καλό και ρίξ’ τη στο γιαλό...

Ερώτηση: τώρα που έγινε παράκαμψη εξαιτίας της κατολίσθησης στα Τέμπη, θα φτιάξει κανείς τους δρόμους στο Δήμο Πέτρας; Το λέω γιατί μια λακκούβα μου κόστισε... 2 ζάντες! Προτιμούσα τα... διόδια!!! Πάντως, εκεί δεν έχω παράπονο. Διόδια δε χρεώθηκαν σε κανέναν, αφού ο δρόμος ήταν κλειστός. Και στην Ελασσόνα το φαγητό ήταν υπέροχο (σε ταβερνάκι της πλατείας του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει κόρη δικηγόρο εκ της Νομικής Κομοτηνής και αγαπάει πολύ την πόλη). Αλλά... 2 ζάντες ρε παιδιά;;; Και τυχερός ήμουν - θα μπορούσα να έχω μείνει και με κανένα ψαλίδι ή αμορτισέρ... στο χέρι!!! Έλεος! Κι ας ήταν υπέροχα τα σουβλάκια σας (εκεί σε κάποιο χωριό του Δήμου Πέτρας, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο...).

Μεγάλη γκάφα και καταστροφή για τα φτωχότερα στρώματα αποδείχτηκε τελικά το μόνο μεμπτόν της νέας κυβέρνησης που της καταλογίζουν οι πολίτες ως σήμερα: την αναβολή της απόσυρσης. Αλλά εγώ θα τους διορθώσω: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΟ ΜΕΜΠΤΟΝ. Το μεμπτόν είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. Και η κυβέρνηση έκανε διπλό λάθος εδώ: όχι μόνον δεν τα μείωσε, αλλά ούτε καν τα πάγωσε! Κι ο κόσμος παραδίδει πινακίδες με ρυθμούς που δεν ξανάγιναν. Κι αυτό μπορεί να είναι ένα, αλλά είναι χοντρό. Και -μέρες που ‘ναι- τραβάει την προσοχή ακόμη κι από την κατάθεση του προϋπολογισμού!

Δηλαδή, σαν να λέμε, ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟ! Αν υπάρχει χρόνος ακόμη, πρέπει να διορθωθεί. Γιατί όλος ο κόσμος που θα χάσει τη χρήση των παλιών αυτοκινήτων του θα βρίζει το Κίνημα από το πρωί ως το βράδυ για κάθε μέρα που πάει με τα πόδια ή το λεωφορείο στη δουλειά. Γιατί αυτοί που επλήγησαν από το μέτρο αυτό -πιστέψτε με!- είναι αυτοί που τώρα θα πηγαίνουν με τα πόδια ή το λεωφορείο στη δουλειά. Και για να μην μου ηθικολογήσει κανείς για τη χρήση των ΜΜΜ, ξέρετε ότι την υποστηρίζω και, όσο ήμουν στην Αθήνα, τα χρησιμοποιούσα κατά κόρον - ποτέ το αυτοκίνητο! Αλλά αν πει κανείς τα ΜΜΜ «καλά», η πιθανότητα είναι 50%-50% να είναι διεστραμμένος!!! Γιατί; Γιατί ΤΑ ΜΜΜ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ, ΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΕΝΑ! Και γιατί αν κάποιον δεν τον πειράζει να γίνεται κονσέρβα μ' ένα μάτσο γνωστούς ή αγνώστους, σίγουρα έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ βίτσιο!!!

Σε μεγαλύτερη γκάφα όμως τείνει να εξελιχθεί η καθυστέρηση της εκπαραθύρωσης του ανεκδιήγητου και γεμάτου κόμπλεξ κ. Πέτσα, που τα ‘χει βάλει με τον κ. Παύλο Ψωμιάδη και κοντεύει να τινάξει στον αέρα το μόνον πράγμα που στην Ελλάδα υποφέρει λιγότερο από τα αντίστοιχα του εξωτερικού: ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (Ναι! Ασχέτως αν δεν το περιμένατε, αυτό είναι!!!). Αν απ' τα καμώματα και τα κουνήματα του εν λόγω ανθρωπάκου πληγεί η Aspis Bank, κανείς (και τελευταίος αυτός!) δεν ξέρει τι ακριβώς επιπτώσεις θα έχει αυτό στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία. Μέχρι και για πλαστή εγγυητική μίλησε - πράγμα που, για να το πιστέψει κάποιος, οφείλει να είναι 100% φαιδρότερος του κ. Πέτσα. Ήμαρτον!

Δύσκολοι καιροί για μας. Πάνε οι παλιές καλές εποχές του mano-a-mano. Τώρα, όποιος θέλει να βγει στην τηλεόραση, δεν πρέπει να είναι άντρας: πρέπει να είναι... αδερφή ή άνανδρος (δηλ. κρυφοαδερφή). Αν είναι το πρώτο, θα προσληφθεί. Αν είναι το δεύτερο, θα πάρει ένα μαύρο jeep, 2-3... ομοειδείς «φίλες», ένα παιχνιδάκι των 0,022 και θα πυροβολεί γριές και μοναχικούς μεροκαματιάρηδες. Γιατί τζάνε μ’ φοβάστε να βγείτε με την παρεΐτσα απ’ το αμάξι να τα βάλετε με κανέναν στα ίσα (4 εναντίον 1); Τόσο πολύ φοβάστε; Ή μήπως φοβάστε ότι... το δικό του θα ‘ναι μεγαλύτερο απ' το δικό σας; Να το θέσω αλλιώς: ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥΛΑ ΜΕ 0,022;;; Έλα, έλα... Έχω κάτι για σένα!

Είπε ο δήμαρχος Κομοτηνής να περάσει ένα παγοδρόμιο άνευ αδείας στο ντούκου και δεν θα το πάρει κανείς πρέφα. Ω, ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΟΣ!!! Καλά, δεν αναλογίστηκαν την περίπτωση ατυχήματος;;; Παγοδρόμιο είναι, βρε αδελφέ! Όχι το... «Τραινάκι του Τρόμου»!!! Κι ορίστε που έγινε μήνυση και πήγε η Αστυνομία και μάθαμε όλοι ότι το παγοδρόμιο λειτουργεί... χωρίς την άδεια του Αη-Βασίλη Χριστουγεννιάτικα... Μαθαίνω ότι σε λίγο θα πλακώσουν οι τάρανδοι. Α, μπε, κέρατο που έχει να πέσει...

Η Ελευθεροτυπία ήθελε ΠΑΣΟΚ (όσο θέλανε κι άλλοι, που ξέρανε ότι ο Γιώργος θα ξαναμοιράσει την πίτα και θα χάσουν το «χρυσό κουτάλι» -π.χ. Μπόμπολας- και πήγαιναν βούρ-για-Βενιζέλο), αλλά όταν ο Γιώργος τους είπε ότι θα φορολογηθούν αγρίως τα κέρδη, η εφημερίδα έγινε... αντιπολιτευτική (με πρώτο άρθρο αυτό με το «καρότο και το μαστίγιο»). Αφού τόσα χρόνια «έμπαινε μέσα» και πέρσι πούλησε ένα μεγάλο ακίνητο και ξελάσπωσε, δείχνοντας μεγάλα κέρδη, έρχεται ο Γιώργος να τους πει «Ευχαριστούμε για τα Αποτελέσματά σας - θα πάρουμε!!!». Ε, λοιπόν, ο εκδότης της δεν μπορεί να το χωνέψει! Και λογικό είναι: ΚΑΤΣΕ ΝΑ «ΤΟ ΦΑΕΙ ΠΡΩΤΑ» και μετά θα 'ρθει κι η χώνεψη... (δεν φτάνει μόνον να ξέρεις τι σου χουν για φαΐ).

Τώρα που πέθανε ο Λαμπράκης κι έρχεται ο Ψυχάρης, θα βάλει άλλα 50 μέτρα το αυθαίρετό του μέσα στη θάλασσα για να τα κάνει 60; Για να ξέρουμε πόσο θα κολυμπάμε για να πάμε από γύρω... Κάτι είχε ακουστεί για Υπηρεσία Κατεδάφισης, ή άκουσα λάθος; Και... πότε με το καλό;;;

Έπρεπε να αφήσουν μερικοί-μερικοί ένα σκύλο να φάει μια γριά και να σημαδέψει ένα παιδάκι; Μήπως τώρα που έκλεισαν μέσα για 18 μήνες τον ιδιοκτήτη θα πρέπει να... κλείσουν μέσα για 36 μήνες και αυτούς που έκαναν... συστάσεις σε προηγούμενο περιστατικό αντί να «ψήσουν» το σκύλο (ως όφειλαν!) μαζί ΚΑΙ με τον ιδιοκτήτη (αν χρειαζόταν). Εγώ πάντως, αν ήμουν ο 4χρονος «σημαδεμένος» ή ο μπαμπάς του, θα τους περίμενα στη γωνία. Και τον ιδιοκτήτη ΚΑΙ τους... μερικούς-μερικούς. ΚΙ ΟΥΤΕ ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥΣ!!!

Ερώτηση: οικειοθελώς δημοσίευσε ο Χρόνος την επιστολή του Καραχότζα; Αν δηλαδή θέλει να στείλει επιστολή κι ο... Νασρεντίν Χότζας, να το κάνει;;; Ας τη στείλει με τον... Καραγκιόζη, που είναι και κοινός συγγενής τους!

Διαμαρτύρονται οι Καβαλιώτες γιατί δεν υπουργοποίησε ο Γιώργος κανέναν από δαύτους. Και φταίει δηλαδή ο Γιώργος που είναι Καβαλιώτες; Τι θα φτιάξουν στην κυβέρνηση, αυτοί που διέλυσαν την πόλη τους και ρίξανε λύματα στις παραλίες τους (από το άγχος να μην τους ξεφύγει τίποτε); Ούτε για την ομάδα τους μπορούν να περηφανευτούν, αφού τη φτιάξανε με το … Μάκαρο!!! Κι όταν έρθει στη φόρα ΠΩΣ φτιάχτηκε, θα υποβιβαστεί, όπως ΚΟΝΤΕΨΕ, αλλά δεν έπαθε η ΑΕΚ (γιατί ήταν ΑΕΚ και είχε κόσμο να την ξελασπώσει...). Και κάτι άλλο: όντας... μισός Καλιφορνέζος, δηλώνω ότι μου τη δίνουν οι ευθυνόφοβοι - τους θεωρώ ντροπή για τον επαγγελματισμό και την πολιτική (όπως ο κατάδικος για ένοπλη ληστεία θεωρεί τον κατάδικο για βιασμό ή παιδοφιλία). Κι έχω να τους πω ένα: κανείς εκτός Καβάλας δεν έκανε την Καβάλα 32η από 3η. Οι Καβαλιώτες την έκαναν. Γιατί, εκτός του ότι κατέστρεψαν την πόλη τους, η νοοτροπία και η συμπεριφορά τους έγιναν πια γνωστές στο Πανελλήνιο και δεν τους θέλουν πλέον ούτε οι... Παλιολλαδίτες!!! Έτσι είναι, όταν δεν μπορείς να κρατηθείς και βγάζεις τα εν οίκω εν δήμω. Όπως και κάποια γνωστή και παροιμιώδη κυρία που θέλει να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει...

Λένε μερικοί «φωστήρες» ότι πρώτα έπρεπε να γίνουν τα δύσκολα κομμάτια στο εθνικό οδικό δίκτυο (π.χ. Τέμπη) και μετά τα εύκολα! ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ!!! Εννοείτε δηλαδή ότι, έως ότου γίνουν τα Τέμπη, θα έπρεπε να κάνουμε Αθήνα-Κομοτηνή 12 ώρες, όπως παλιότερα, αντί των σημερινών 6;;; Μα... τι άλλο θ’ ακούσουμε στη χώρα της φαιδρότητας (η οποία ξεκινά από τους πολίτες της και μάλιστα τους... επώνυμους και συνεντευξιαζόμενους!!!).

Προσωπική απορία: παλαιότερα, αν ένας υπάλληλος ήθελε να πάρει μετάθεση από το κέντρο προς την επαρχία, έπαιρνε και bonus! Αν μάλιστα ήταν για παραμεθόρια περιοχή, η μετάθεση έβγαινε ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ και ο εργαζόμενος που μετατίθετο ΕΛΑΜΒΑΝΕ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΕΦΕΞΗΣ. Άσε που κάποιοι οργανισμοί (π.χ. τράπεζες) μετέθεταν υπαλλήλους με συχνότητα... στρατιωτικών. Σήμερα, για να βγει μία μετάθεση, είτε από επαρχία προς κέντρο είτε από κέντρο προς επαρχία θέλει.../ βασικά... τίποτα! Γιατί ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Μήπως η κυβέρνηση οφείλει να κοιτάξει και αυτό; Εκτός αν - όπως ισχυρίζονται μερικοί οργανισμοί - η επαρχία είναι υπερπλήρης από ανθρώπινο δυναμικό και το προσωπικό τους «σοφά κατανεμημένο» σε όλες τις πόλεις, οπότε δεν επιδέχεται παρεμβάσεις. Συμφωνεί η πολιτική ηγεσία με αυτό; Ή μήπως να νομοθετήσει ότι: «Αν υπάλληλος ζητήσει μετάθεση από κέντρο σε επαρχία να γίνεται άμεσα. Αν μετάθεση σε παραμεθόριο δεν εγκριθεί εντός 24 ωρών από το αίτημα, ο οργανισμός του υπαλλήλου να πληρώνει €100 χιλ. τη μέρα για κάθε μέρα που αργεί η υλοποίηση του αιτήματος». Εγώ τη θεωρώ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και τους εφαρμόζοντες αυτήν ανθρώπους με κότσια. Και το προϊόν. Αλλά, παρότι έχων και κατέχων (κότσια), εγώ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ πολιτικός. Άρα, ζητείται...ΑΛΛΟΣ! (ΚΑΙ πολιτικός ΚΑΙ ΜΕ κότσια...)

Από τους 3 Υποδιοικητές της ΕΤΕ επί εποχής Θ. Καρατζά, οι 2 ήτοι Πανταλάκης (ο «Νο1» τότε) και Ταμβακάκης (ο μάγκας που στις 2 η ώρα τη νύχτα πούλησε την ΕΤΕ σε ξένους θεσμικούς στο Λονδίνο - Άξιος!!!) ανέλαβαν) την ΑΤΕ και ΕΤΕ αντίστοιχα. Τους αξίζει. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Ταμβακάκης ανέλαβε την ΕΤΕ (του ανήκε δικαιωματικά, πιστεύω, η θέση. Δεν νομίζω ότι κανένας οικονομικός παράγων στην Ελλάδα (έχοντας σώας τας φρένας και... έγκυρας τας πτυχίας) δεν αφισβητεί αυτές τις επιλογές. Άλλωστε, αυτοί ήταν οι άνθρωποι που έβαλαν την ΕΤΕ στα μεγάλα σαλόνια παγκοσμίως. ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ!!! (ΣΤΓ: Οι Αράπογλου και Πεχλιβανίδης ήταν -συμπτωματικά- ανάμεσα στα ελάχιστα άξια οικονομικά στελέχη της Νουδίας, αλλά προέβησαν στην... ασχολίαστη ενέργεια της πώλησης όλων των μετοχών τους κατά την παραίτησή τους, η οποία δεν ξέρω από... που ήρθε. Και τον Αράπογλου μπορεί να μην τον ήξερα κι από χθες, αλλά απόρησα πολύ με τον Πεχλιβανίδη).

Και μια και περί Τραπεζών ο λόγος, όλοι τα ‘χουν με τα golden boys των Τραπεζών. Και ο Γιώργος λέει ότι θα τους φορολογήσει τα bonuses. TOYΣ ΕΚΑΨΕΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ, ΓΙΩΡΓΟ, ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ!!! Και ξέρεις γιατί; Γιατί τα golden boys των Τραπεζών βρήκαν τρόπο να παίρνουν bonuses φαντάσματα, χωρίς να φαίνονται! Αμέ! Ξέρεις πως το κάνουν; Προσθέτουν ποσά στις βεβαιώσεις αποδοχών που δίνουν στους υπαλλήλους για την εφορία! Έτσι, ο υπάλληλος που πήρε μέσα στη χρονιά €20 χιλ. εμφανίζεται ότι πήρε π.χ. €25 χιλ. και τα €5 χιλ. τα παίρνει κάποιος ως bonus. Έτσι, οι υπάλληλοι σηκώνουν ΗΔΗ το φορολογικό βάρος των μεγαλοστελεχών αφού πιστώνονται τα bonuses των τελευταίων!!! Και η πλάκα είναι ότι μερικοί έχουν μπει και σε άλλο φορολογικό κλιμάκιο εκ παραδρομής από αυτήν την πρακτική! Χώρια που μερικοί φαίνονται ότι παίρνουν άνω των €2 χιλ. μικτά και,,, δεν θα τους κάνεις αύξηση, ενώ παίρνουν λιγότερα από €2 χιλ. στην πραγματικότητα!!! ΠΛΑΝΑΣΑΙ, ΓΙΩΡΓΟ, ΟΤΙ ΘΑ ΠΤΟΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ «ΚΟΨΕΙΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ» ΠΡΩΤΑ. Και πας να τα κόψεις σε λάθος ανθρώπους εκ παραδρομής!!!
Προσοχή, λοιπόν, στις σπόντες ΣΟΒΑΡΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.