25.12.09

Μην προδίδετε τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού

Σύμβουλοι, παρασύμβουλοι, γραμματείς και φαρισαίοι, που ήσασταν την περίοδο 2004 – 2009, όπου όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε το «σεμνά και ταπεινά»; Κάποιες επιλογές σε νευραλγικές θέσεις, δίπλα σε υπουργούς, πρέπει μάλλον να επαναπροσδιοριστούν! Γιατί δεν γίνεται κάποιοι συμβουλάτορες και γραμματείς, να εκθέτουν και να πληγώνουν τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού, δείχνοντας ότι οι «πρώην» είναι ίδιοι με τους νυν! Γιατί σε περίοδο οικονομικής κρίσης, δεν πρέπει να θυμίζουν το κοινωνικοοικονομικό χάσμα που υπάρχει στην Ελλάδα του σήμερα…
Διαβάστε σχετικά και θυμηθείτε:

23 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/12/09 12:31

    Ραγκούσης: Δεν δέχτηκα κανένα "δωράκι"...

    Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο «Δύο στους τρεις Υπουργούς άρχισαν τα «δωράκια» - τους χαρίσαμε από έναν υπολογιστή, ποιοι το δέχτηκαν και ποιοι όχι », δήλωσε τα εξής:
    Επειδή ποτέ κατά τη διάρκεια της δημόσιας παρουσίας μου δεν έχω δώσει το δικαίωμα σε κανέναν, έστω και να νομίσει, ότι μπορεί να μου χαρίσει κι εγώ να αποδεχτώ πάσης φύσεως «δώρα» .
    Επειδή ποτέ δεν παρέλαβα ούτε άλλωστε επρόκειτο να αποδεχτώ «δώρο» - υπολογιστή
    Επειδή ποτέ κανείς δεν μου πρότεινε προσωπικά να μου χαρίσει «δώρο» -υπολογιστή
    Επειδή τη μοναδική φορά που πράγματι...

    εστάλη στο γραφείο μου, από γνωστή εταιρεία υπολογιστών ως δώρο ένας υπολογιστής, τον επέστρεψα αμέσως με την παρακάτω επιστολή που απέστειλα στις 15 Οκτωβρίου 2009 (A.Π. 13- είναι στη διάθεση οποιουδήποτε αντίγραφο της επιστολής) προς τον κ. Θ. Φέσσα:
    «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις θερμές ευχές και την πολύ ευγενική σας χειρονομία. Σας παρακαλώ όμως να κατανοήσετε και να σεβαστείτε το γεγονός ότι δεν μου επιτρέπεται να κρατήσω το δώρο που μου στείλατε.»
    Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή πιστεύω ότι σκόπιμα και συνειδητά η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και εν γνώσει της ότι ποτέ δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου, καθώς και ποτέ δεν απέστειλε κανένα «δωράκι» προς εμένα, προσέβαλε βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου ως δημόσιου λειτουργού και πολίτη, έδωσα εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου να υποβάλλουν αγωγή και μήνυση εναντίον της εφημερίδας.

    Αναρτήθηκε από press.gr@hotmail.com στις 2:30:00 π.μ.

    Εγώ λέω ότι εύκολα δεν πρόκειται να διορθώσει το σύστημα. Έτσι τους συνηθίσαμε, έτσι θα πορευθούμε. Δεν φταίνε μόνο οι καρχαρίες, φταίει και ο λαουτζίκος που σε ένα πιθανό ρουσφετάκι, κουβαλούν στους πολιτικούς από σπουργίτια μέχρι ζαρκάδια, έαν λάχει και κανένα rolex μαϊμού. Τα μπαξίσια ως συνήθως τα παραλαμβάνουν, οι εξ’ απορρήτων των πολιτικών, η ιδιαιτέρα ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου και τα λοιπά κολουβάχατα. Σε τι κόσμο ζούμε, της διαπλοκής και της πουτανιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/12/09 12:42

    Χριστουγεννιάτικα, οι πετεινοί και οι κούλκες μόλις δουν πολιτικό να μπαίνει στην αυλή ο τρόμος τους είναι έκδηλος, νομίζουν ότι είναι αλεπού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/12/09 19:10

    Απο το νεο ετος,κανεις να μην πληρωνει ΕΡΤ.Τερμα,και οχι να ταιζουμε,τον Κωττακη,τον μπουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/12/09 19:39

    Παλιοι και νεοι υπουργοι ολοι τα ιδια σκατα ειναι, οτι φαμε οτι πιουμε και οτι αρπαξει ο κολος μας ειναι ολοι τους.
    Σιγα που δεν θα επερναν τα δωρα, τωρα το παιζουν παρθενες, ασε σας ειδαμε και σας μαθαμε και εσας, και ρε γμωτο ειστε μονο 3 μηνες υπουργοι φαντασου τι εχει να γινει σε 3 χρονια, της κοινης εκδιδομενης γυναικος το κιγκλιδωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/12/09 00:00

    Αγαπητέ μου Στέφανε,
    Προχτές το βράδυ στην ΝΕΤ ο Νίκος Δήμου στην εκπομπή «Στα άκρα» επαναλάμβανε τις γνωστές απόψεις Ρεπούση-Λιάκου-Κουλούρη-Άννας Φραγκουδάκη και του νέου «φρούτου», της κ. Δραγώνα, τ. βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και «ειδικής γραμματέως του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων» δηλαδή στην καρδιά της διαμόρφωσης της σκέψης, των γνώσεων και του ήθους των Ελλήνων του μέλλοντος. Στην «παρέα», συμμετέχει και ο κ. Νίκος Μουζέλης, σύζυγος της κ. Θ. Δραγώνα, καθηγητής του LSE (?) και επιστημονικός υπεύθυνος του «Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ»!!! Άλλο ένα πόστο-κλειδί. Το 1999 συναντάμε την κ. Δραγώνα μαζί με τους «επιφανέστερους Έλληνες αναθεωρητές ιστοριογράφους» σε διεθνές συνέδριο στην Χάλκη του CDRSEE (Κέντρο για την Δημοκρατία και την Συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη) και του ΕΛΙΑΜΕΠ (έδρα του κ. Βερέμη) με θέμα την «Εθνική Μνήμη» (δηλ. λέω εγώ, «πώς θα καταργήσουμε την εθνική μας μνήμη»). Η κ. Δραγώνα στο βιβλίο της «Τι είν’ η πατρίδα μας;» πιάνει τον … ταύρο από τα κέρατα (θαύμασε ύφος γραφής): «Η ελληνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού. Κοντολογίς κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχθήκαμε για να κονομήσουμε (!!!) πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων». (Τρέμετε άθλιοι «κονομάκηδες» Σεφέρη και Ελύτη, που στην ομιλία σας κατά την απονομή του βραβείου Νόμπελ υμνήσατε την συνέχεια του ελληνικόυ έθνους από τον Όμηρο έως σήμερα). Στο εν λόγω βιβλίο της η σύμβουλος της κ. Άννας Διαμαντοπούλου αναφέρει σχετικά: «Η αρχαιότητα χρησιμοποιείται σαν πρότυπο υπεριστορικό (!) με αποτέλεσμα να «αποδεικνύει» την αναξιότητα της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτισμού της».
    Επίσης το Έθνος περιγράφεται ως «οντότητα υπερχρονική και στατική» με αποτέλεσμα να ναρκοθετείται η έννοια της εξέλιξης και να καλλιεργούνται αντίθετα με τις αξίες της εποχής μας εθνοκεντρισμός και ξενοφοβία».
    Ο μόνος που απάντησε δημοσίως σ’ αυτά απ’ ό,τι γνωρίζω, είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος σε τελευταίο άρθρο του στα «ΝΕΑ», ο οποίος προς τιμήν του απαντώντας σε σχετικό με τα παραπάνω άρθρο της κ. Άννας Φραγκουδάκη, στενής φίλης και ομοϊδεάτισσας της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας: «Η κ. Φραγκουδάκη θεωρεί πως κάθε αναφορά σε πατρίδα, πατριωτισμό, έθνος είναι συντηρητική, δεξιά και σχεδόν φασιστική πολιτική (…). Έτσι καλό θα είναι να απαλειφθούν από τα σχολικά βιβλία όλα τα ποιήματα, τα διηγήματα και τα δοκίμια που αναφέρουν θετικούς χαρακτηρισμούς ως έννοιες «πατρίδα», «έθνος». Πρέπει ευθύς να αφαιρεθούν από τα σχολικά εγχειρίδια όλες οι αναφορές που υπάρχουν στο έργο του Σολομού και ιδίως στον πατριδοκαπηλικό «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» στις έννοιες «πατρίδα» και «έθνος». Αν δεν γίνεται να καταχωνιαστεί η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» του Παπαρηγόπουλου, καλό θα είναι να καεί. Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να καεί και μάλιστα δημοσίως το φασιστικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Για την Πατρίδα». Να εξοβελισθούν τα δεκατετράστιχα του Παλαμά «Πατρίδες» (…). Εντός σύντομης προθεσμίας πρέπει να αλλάξουν όνομα η ποδοσφαιρική ομάδα «Εθνικός», το «Εθνικό Θέατρο», η εφημερίδα «Έθνος», το «Πατριωτικό Ίδρυμα», το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών», το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Εθνική Λυρική Σκηνή κλπ. κλπ.»
    Όπως καταλαβαίνεις, μπροστά σ’ αυτή την βαρυχειμωνιά που μας προέκυψε ξαφνικά, ένας μονάχα κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. ο κύριος στόχος όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κόμματα, θα πρέπει να είναι ο Πατριωτισμός.
    Σε χαιρετώ με αγάπη,
    Μίκης Θεοδωράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/12/09 00:04

    ΡΕ ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΗ ΜΑΛΑΚΑ. Ο ΚΟΤΤΑΚΗΣ Ο ΔΕΞΙΟΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΕΝΩ ΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΟΧΙ. ΟΥΣΤ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/12/09 14:54

    Επειδή είστε ανίκανοι να μαζέψετε τη φοροδιαφυγή γιατρών, δικηγόρων, ελευθέρων επαγγελματιών κλπ.

    Επειδή είστε ανίκανοι να πατάξετε την εισφοροδιαφυγή των μεγαλο-εργολάβων, φίλων μεγαλο-επιχειρηματιών, καναλαρχών, κλπ,

    Επειδή είστε ανίκανοι να ανοίξετε τα κλειστά επαγγέλματα δικηγόρων (επειδή υπάρχουν 150 δικηγόροι – φιλαράκια σας στη βουλή), συμβολαιογράφων (που παίρνουν 1% επί της αντικειμενικής, δηλαδή τουλάχιστον 1000 ευρώ για δουλειά μισής ώρας, λες και είναι συνέταιροι στην περιουσία των πολιτών) και ανοίγετε τα κλειστά επαγγέλματα ξεκινώντας από τους άμοιρους τους φορτηγατζήδες – τα εύκολα θύματα – για να δείξετε ότι κάτι κάνετε,

    Επειδή είστε ανίκανοι να καταργήσετε τις 10 είδους κρατήσεις – νταβατζηλίκια υπέρ τρίτων που βαρύνουν κάθε ιδιοκτησία (ταμείο νομικών, τέλος μεταγραφής υπέρ ταμείου νομικών -άλλο το πρώτο, άλλο το δεύτερο -, ΟΓΑ, μεταγραφής, ΤΑΠ, ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, κλπ),

    Επειδή είστε ανίκανοι να καταπολεμήσετε τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα και στις προμήθειες των νοσοκομείων,

    Επειδή είστε ανίκανοι να περικόψετε τους μισθούς των 20.000 το μήνα για γενικούς διευθυντές, γραμματείς, προέδρους οργανισμών, συμβούλων και παρα-συμβούλων, μελών επιτροπών κλπ που τους διορίσατε επειδή ήταν αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές,

    ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΗΜΑΞΕΤΕ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ;

    ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ;

    Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ!

    ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΓΥΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ Α. ΘΑΘΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΙΜΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26/12/09 15:41

    Δήλωση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

    "Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα και «μάθημα πολιτικής ηθικής» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που με εμφανίζει ως δήθεν παραλήπτη δώρου (laptop), επιθυμώ να διευκρινίσω τα εξής:

    1. Ουδέποτε προσφέρθηκε σε μένα και φυσικά ουδέποτε αποδέχθηκα ως δώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.
    2. Η τηλεφωνική επικοινωνία κάποιου με υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία του γνωστοποίησε απλώς τη διεύθυνσή του Υπουργείου δεν συνιστά αποδοχή δώρου, όπως δολίως αναφέρεται στο εισαγωγικό του δημοσιεύματος.
    3. Τη μοναδική φορά που μου απεστάλη ως δώρο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, έσπευσα άμεσα να το επιστρέψω.

    Ουδέποτε έδωσα το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να αμφισβητήσει την ηθική ακεραιότητα και την πολιτική μου αξιοπρέπεια.
    Θεωρώ ως βάναυση την προσβολή της προσωπικότητας και της πολιτικής και ηθικής μου αξιοπρέπειας από τον τρόπο που η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" με εμφανίζει ως δήθεν παραλήπτη ακριβού δώρου, συνοδεύοντας μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα με μεγάλη (κεντρική στη σελίδα) φωτογραφία μου.
    Για αυτόν το λόγο αναμένω την άμεση και με σαφή τρόπο διατύπωση συγγνώμης και ανασκευή του δημοσιεύματος εκ μέρους της εφημερίδας. Δηλώνω επίσης ότι επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος26/12/09 15:42

    Δήλωση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.
    Αναφορικά με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με τον τίτλο «Δύο στους τρεις υπουργούς άρχισαν τα δωράκια» και υπότιτλο «Τους χαρίσαμε από έναν υπολογιστή, ποιοι τον δέχτηκαν και ποιοι όχι», από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

    Ουδέποτε «χάρισαν στην Υπουργό», όπως παραπλανητικά αναφέρεται στον πρωτοσέλιδο τίτλο «έναν υπολογιστή» και ουδέποτε έγινε δεκτό από πλευράς της Υπουργού τέτοιο δώρο ή και οποιοδήποτε άλλο δώρο αξίας από οποιονδήποτε.

    Προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο ίδιο το ρεπορτάζ της εφημερίδας στις εσωτερικές σελίδες, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από συνεργάτη του γραφείου της Υπουργού η διεύθυνση για την αποστολή «ενός χριστουγεννιάτικου δώρου», προφανώς συμβολικού χαρακτήρα, και όχι βεβαίως ενός laptop.

    Κατά την πάγια πρακτική που ακολουθείται, εάν τέτοιο δώρο είχε αποσταλεί θα είχε επιστραφεί αμέσως στους αποστολείς.

    Ενόψει των παραπάνω, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Με παραπλανητικά δημοσιεύματα και συκοφαντικά υπονοούμενα δεν μπορούν να δημιουργούνται σκιές στο ήθος δημοσίων προσώπων που έχουν αποδείξει ότι σέβονται και τηρούν τις αρχές της δεοντολογίας και πολιτεύονται με οδηγό τη διαφάνεια. Επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος26/12/09 15:43

    Η Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Θα πρέπει να γνωρίζει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι δεν δέχομαι «δωράκια».
    Ούτε ήθελα, ούτε έλαβα ποτέ, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
    Έχουμε Χριστούγεννα και όχι Πρωταπριλιά. Αδυνατώ να εκλάβω αυτό το «ρεπορτάζ» ως φάρσα και ως εκ τούτου επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος26/12/09 15:43

    O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    Σε μια περίοδο που απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα απ'όλους, παραπλανητικές προσπάθειες όπως αυτή του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» να πληγεί η ηθική υπόσταση μελών της Κυβέρνησης και εν τέλει της Κυβέρνησης με την δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων κινείται έξω από κάθε αλήθεια και πέρα από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
    Στη μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης οι απαντήσεις που δόθηκαν από Γραφεία Υπουργών και όχι βέβαια από τους Υπουργούς, αφορούσαν την αποδοχή αποστολής και όχι την αποδοχή των δήθεν δώρων. Είναι γνωστό δημόσια ότι οι Υπουργοί σε αντίστοιχες πραγματικές αποστολές laptop αντέδρασαν άμεσα, επιστρέφοντάς τα.
    Καταγγελίες που μπορεί να έχουν πραγματική βάση απο όπου και αν προέρχονται, όποια σκοπιμότητα κι αν εξυπηρετούν, εξετάζονται άμεσα.
    Η διαφάνεια και η νομιμότητα ισχύει για όλους και έναντι όλων, συμπεριλαμβανομένων και των φαρσέρ-τιμητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος26/12/09 19:28

    THN K. TSOUTSOURA THN XERETE RWTHSTE NA MATHETE APO POU KRATA H SKOUFIA THS....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος26/12/09 22:06

    Όταν σε μια χώρα οι κάτοικοί της φοβούνται και οι ξένοι αισθάνονται ασφαλείς, τότε έχουμε ΕΙΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΟΧΗ.

    Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση:«Το 73,4% των μεταναστών αισθάνονται «ασφαλείς» και το 25,3% νοιώθει ότι «κινδυνεύει», ενώ το 65,3% των Ελλήνων πιστεύει ότι «κινδυνεύει» έναντι του 29,6% που αισθάνονται «ασφαλείς»…» Δηλαδή μέσα στην ίδια την Ελλάδα 2 στους 3 Έλληνες νοιώθουν ότι κινδυνεύουν, ενώ στους ξένους(λαθρομετανάστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, που ήλθαν παράνομα στη χώρα μας) νοιώθει ότι κινδυνεύει ΜΟΝΟ 1 στους 4!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος26/12/09 22:09

    apo diloseis pate kala pasokia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος26/12/09 22:21

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΟΥΤΕ ...ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ!

    Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν, γιατί οι μεταλλαγμένοι Βουλγαρόφωνοι των Σκοπίων και οι κομπλεξικοί απόγονοι των ηττημένων Ελλήνων κομουνιστών που γεννήθηκαν στα Σκόπια, δεν θέλουν ούτε να ακούν για τον Αντώνη Σαμαρά. Οι περισσότεροι όμως Έλληνες δεν ξέρουν, για ποιον ακριβώς λόγο δεν τον θέλουν και οι τουρκόφιλοι μουσουλμάνοι της Θράκης. Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής:
    O κ. Kεμάλ Γκιούρ, Tούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή, απέστειλε τον Φεβρουάριο του 1990 στη

    Νομαρχία Ροδόπης μια επιστολή με την οποία χαρακτήριζε τους Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος ως ομογενείς του (soyadas) και ως πολίτες τουρκικού γένους. H Άγκυρα, από την οποία ζητήθηκαν διευκρινίσεις, κάλυψε πλήρως τον πρόξενό της, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών, στην οποία αναφερόταν ότι η εμμονή της Τουρκίας να χαρακτηρίζει τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας ως Tούρκους «αποτελεί ωμή παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία αναγνωρίζει στη μειονότητα θρησκευτικό και μόνο χαρακτήρα». H ενέργεια εκείνη θεωρήθηκε ως «επέμβαση της Tουρκίας στα εσωτερικά της χώρας μας» και είχε ως αποτέλεσμα να προχωρήσει η Eλλάδα στην απέλαση του Γενικού Πρόξενου της Tουρκίας στην Kομοτηνή και την επιστροφή του για ξεκούραση πίσω στη…μητέρα πατρίδα.
    Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά κράτη, έτσι λειτούργησε ο σοβαρός τότε Έλληνας υπουργός των εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς.
    Όπως έκανε για παράδειγμα η Γερμανία πρόσφατα με τον Τούρκο πρόξενο του Ντίσελντορφ κ. Χακάν Κιβάντς.
    Τι είπε ο κύριος πρόξενος και τα …’πήραν’ στο κρανίο οι συνήθως ήρεμοι Γερμανοί;
    ‘Εάν κόψετε τις φλέβες των Γερμανών, από μέσα θα τρέξει αίμα με καφέ χρώμα…’
    Δύο Γερμανοί βουλευτές έθεσαν το θέμα στην γερμανική κυβέρνηση και εκείνη με τη σειρά της, υποχρέωσε την Τουρκία να του πει να μαζέψει τις βαλίτσες του και να γυρίσει πίσω για …διακοπές!
    Εδώ στην Ελλάδα ποιοι βουλευτές θα κάνουν το ίδιο και ποια κυβέρνηση ….Παπανδρέου θα τον στείλει για …ξεκούραση;
    Υπάρχει όμως ελπίδα για την διάσωση της ελληνικού φιλότιμου και έχει το όνομα του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας: Αντώνης Σαμαράς.
    Έρχεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος26/12/09 22:41

    ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΟΛΟΙ, ΔΕΞΙΟΙ- ΠΑΣΟΚΟΙ –ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΥΠΝΟΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ

    ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ.

    Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών στις «σκηνοθετημένες» εκλογές του Οκτωβρίου εμπιστεύθηκε την τύχη της πατρίδας και όλων μας ,στο ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να ήταν μια πληγωμένη πατρίδα, αλλά ήταν πατρίδα. Μπορεί να ήταν μια χρεοκοπημένη πατρίδα, αλλά ήταν πατρίδα.

    80 μέρες μετά, τα πρώτα επιτεύγματα της νέας διακυβέρνησης, είναι η αποφυλάκιση των εμπόρων ναρκωτικών και των παιδόφιλων, η παραχώρηση πολιτικών δικαιωμάτων στους λαθρομετανάστες, και ιθαγένειας στα παιδιά τους.

    Ο ελληνικός λαός στην μεγάλη πλειοψηφία του διαφωνεί με αυτές τις επιλογές όπως δείχνουν ακόμα και οι «κατά παραγγελία» σφυγμομετρήσεις.

    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΣΕ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ , ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΙΝΑΡΕ ,ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ.

    Σε δέκα χρόνια από σήμερα , αν αφήσουμε να περάσουν αυτές οι επιλογές, θα έχουμε στη Βουλή δεκάδες Αλβανούς, Ψευτομακεδόνες, Βούλγαρους, και Τούρκους Βουλευτές, οι οποίοι θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των χωρών προέλευσής τους.

    Ο Έλληνας πολίτης θα χάσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα στη χώρα του.

    Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι για την διατήρηση της κυριαρχίας του ελληνικού λαού και την προστασία του Συντάγματος.

    Πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό ξεκάθαρα την αλήθεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος26/12/09 22:59

    Έπιασαν δουλειά Νεοταξίτες, ΠΑΣΟΚοφρουροί, αριστερούληδες της πολυθρόνας και της μάσας ,γελοίοι χρηματοδοτούμενοι πουθενάδες και υποταγμένοι νενέκοι με χορηγούς σήμερα στο ραδιόφωνο φωνάζοντας "ναι στην ιθαγένεια, όλοι να πάρουν ιθαγένεια". Ποιοί; Αυτοί που ΔΕΝ καλέσαμε να έλθουν στην χώρα μας και ΔΕΝ τήρησαν κανέναν κανόνα από τους στοιχειώδεις της μετανάστευσης.
    Από Σκάι, Θέμα, Flash μέχρι και η κρατική ΝΕΤ σήκωσαν τα μανίκια και έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά που ανέλαβαν:Να πείσουν τον Έλληνα ότι η ιθαγένεια και η ψήφος στους πρώην λαθρομετανάστες είναι κάτι που το δικαιούνται... όλοι αυτοί δηλαδή που κατάφεραν να την σκαπουλάρουν και να μείνουν στην Ελλάδα ΔΙΧΩΣ να συλληφθούν παρότι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ δικαιούνται και ΕΠΑΘΛΟ! Παραποιώντας συλλήβδην τον όρο "ιθαγένεια" που προϋποθέτει την καταγωγή από Έλληνες γονείς και έχοντας την εντύπωση πως απευθύνονται σε αποκτηνωμένο και αποχαυνωμένο κοινό που είναι δεκτικό στην πρωτοφανή προπαγάνδα που είναι σε εξέλιξη άρχισαν το Γκεμπελικό τους έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος26/12/09 23:18

    Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων
    της υπουργού Παιδείας παραλαμβάνει τα δώρα για λογαριασμό της.
    ΘΕΜΑ: Ενα laptop μάρκας (…)
    θέλουμε να στείλουμε στην
    υπουργό για δώρο.
    Ελένη Μίζη (γραμματέας):
    Να το στείλετε Ανδρέα
    Παπανδρέου 37 στο
    υπουργείο και να βάλετε και το
    όνομα της κυρίας
    Τσούτσουρα, που είναι
    υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος27/12/09 13:24

    Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΗ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ...

    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ...

    Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για αυξημένη εγκληματικότητα... Μιλάμε για συντονισμένη και κατα μέτωπον επίθεση στην ελληνική κοινωνία, από στίφη ανθρωπόμορφων εισαγώμενων εγκληματιών με την ανοχή και την κάλυψη του πολιτικού συστήματος -του πολιτεύματος αν θέλετε- που αδυνατεί να προστατέψει το Κράτος και το λαό του. Ένα πολίτευμα που αυτοϋπονομεύθηκε από τους δημιουργούς του και τους διαχειριστές του και υπονόμευσε με την σειρά του τους θεσμούς εκείνους που θα μπορούσαν να βάλουν κάποιο φρένο στην κατηφόρα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος27/12/09 17:13

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΘΕΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΦΑΡΣΕΣ ΤΟΥ. ΕΛΕΟΟΟΟΣ!!!!!!!! ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΠΗΓΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΙΣΩ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΑΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το ότι κάποιοι μίλησαν στο τηλέφωνο με την Μαρία την Πενταγιώτισσα, καθαρίστρια του γραφείου του Υπουργού και τους είπε "Στείλτε το PC" (χωρίς ποτέ κανείς να πει ότι "Θα το δεχτούμε και δεν θα το γυρίσουμε πίσω" ούτε η Μαρία ούτε ο ίδιος ο Υπουργός) ΔΕΝ με ενοχλεί.

    Με ενοχλεί όμως το ότι ο Ευθυμίου, πρώην δημοσιογράφος, δήλωσε ότι η ανωνυμία των blogs είναι απαράδεκτη. Και πολύ καλά του τα 'χωσε ο... Φέρενς Κουάκ σήμερα στην εκπομπή του. Γιατί αυτά εμείς τα περιμέναμε από... Σανίδες και Τέντες κι όχι από τον Ευθυμίου. Αν θέλει ονόματα, Ν' ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ! (Μπορεί να βρει και της Μαρίας της Πενταγιώτισσας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος28/12/09 22:10

    Vips πτήση
    Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009
    Τι μας είπε ο άνθρωπος...

    ΑΥΤΑ ΔΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ

    Απίστευτο αυτό που είπε ο Μπόλαρης στο ΘΕΜΑ 989 για το θέμα του αεροπλάνου που πλήρωσε η Βουλή για να πάνε οι βουλευτές στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μη περιμένουν. «Αυτό το αεροπλάνο» λέει, «πετάει εδώ και 30 χρόνια, γιατί έγινε πρωτοσέλιδο τώρα;» Τι μας λες...

    ρε μεγάλε επειδή δηλαδή ταξιδεύετε εδώ και 30 χρόνια τζαμπατζίδικα με τα λεφτά τα δικά μας πρέπει να κάνουμε τουμπεκί; Τι λέτε μωρέ; Πρέπει να τους μαζέψει ο Παπανδρέου γιατί τους πάνε από πίσω τους προηγούμενους.

    Share on Facebook

    Διαβάστε Περισσότερα
    Αναρτήθηκε από troktiko στις 12:41 μμ.

    Σας ψηφίσαμε για να παταχθούν και τα τριακονταετή εκτός των άλλων φαινόμενα πολιτικής σήψης κ. Μπόλαρη. Η μετάβαση των υπουργών και των βουλευτών στην Θεσσαλονίκη με έκτακτη πτήση έγινε γνωστή από τον Πρόεδρο της Βουλής τον κ
    Πετσάλνικο. Κατά το τέλος της ψηφοφορίας του προϋπολογισμού επεκράτησε ολιγόλεπτο «πολιτικό» μπάχαλο, και τότε παρενέβη ο κ. Πετσάλνικος λέγοντας
    «μην βιάζεσθε σας περιμένει το λεωφορείο έξω από τη βουλή για να σας μεταφέρει στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψετε στην Θεσσαλονίκη».
    Το πήρανε χαμπάρι τα ΜΜΕ και το «ΘΕΜΑ» το έκανε θέμα. Ας πρόσεχαν, τριάντα χρόνια γινότανε το τζαμπέ Vips Χριστουγεννιάτικο ταξίδι και δεν το πήρε χαμπάρι κανένας, με τους ατζαμήδες έγινε γνωστή η μεταμεσονύκτια έκτακτη πτήση.
    Αν είναι δυνατόν να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος28/12/09 22:14

    "Δημόσια Ηλεκτρονική διαβούλευση" είναι η καινούργια φάρσα των επικοινωνιολόγων του Yorgo και της παρέας του που θέλουν να δώσουν στους Έλληνες την αυταπάτη ότι δήθεν μετέχουν στην εξουσία. Είδαμε το καλαμπούρι με τα βιογραφικά για την κάλυψη των διαφόρων θέσεων στην καινούργια κυβέρνηση. Πήραν τα βιογραφικά τα πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων και διόρισαν τα πιστά μέλη του κόμματος που τα ξέραμε. Τώρα βάλανε στο διαδίκτυο για "ηλεκτρονική διαβούλευση" το φορολογικό νομοσχέδιο,το μεταναστευτικό και αργότερα ποιος ξέρει τι άλλο. Οι άνθρωποι του πρόεδρου νομίζουν ότι έχουν μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Κάνουν λάθος. Η μόνη πρωτοτυπία είναι η χρησιμοποίηση του διαδικτύου. Πολύ πριν το Yorgo και τα ΠΑΣΟΚ τα κομουνιστικά κόμματα είχαν επεξεργασθεί μία ολόκληρη προπαγανδιστική ψυχολογική τεχνική. Με διάφορα τεχνάσματα ο λαός έπρεπε να νομίζει ότι κατέχει την εξουσία ή τουλάχιστον ότι μετέχει ενεργώς στην άσκηση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.