7.9.09

Διαφάνεια στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και «πράσινη» εκστρατεία θέτει ο Γιώργος Παπανδρέου με απόφαση του!

Ευχάριστα μας αιφνιδίασε ο Γιώργος Παπανδρέου για μια ακόμη φορά, αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένας πολιτικός σχηματισμός θέτει κανόνες στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του, καθώς και των υποψηφίων βουλευτών του. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με απόφαση του που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο κάνει ένα κάλεσμα για μια οικολογική εκστρατεία χωρίς αφίσες και καταθέτει προτάσεις για ουσιαστικό διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
Σε μια εποχή που δοκιμάζεται η αξιοπιστία της πολιτικής και η φερεγγυότητα του πολιτικού συστήματος το ΠΑΣΟΚ πρωτοπορεί! Στα οικονομικά του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει πόρους μόνον από την κρατική επιχορήγηση και εισφορές αποκλειστικά των μελών του, ενώ παράλληλα, θα δημοσιοποιήσει αναλυτική και εξειδικευμένη κατάσταση κάθε εσόδου και δαπάνης, καθώς και κάθε σχετικού εγγράφου. Οι υποψήφιοι βουλευτές θα υποβάλλουν στην Επιτροπή Διαφάνειας του κόμματος δήλωση «πόθεν έσχες», ενώ υποχρεούνται να την ενημερώσουν για όποια εκκρεμότητα δεοντολογικής φύσης τυχόν έχουν ενώπιον κάθε δικαστικής, διοικητικής, επαγγελματικής ή άλλης αρχής. Τους ζητείται επίσης να περιοριστούν στην έκδοση ενός μόνο προεκλογικού φυλλαδίου και μιας μόνο ταχυδρομικής αποστολής.
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.