15.7.09

Καταγγελία για τη Νομική Σχολή Κομοτηνής

Είμαι φοιτητής στη Νομική Σχολή Κομοτηνής. Είμαστε πρωτοετείς και έχουμε ένα πολύ μεγάλο παράπονο, αντίστοιχο μ’ αυτό από τους συναδέλφους μας στα μεγαλύτερα έτη. Πιστεύουμε ότι οι καθηγητές (ή και όποιος είναι υπεύθυνος για την διόρθωση των γραπτών) δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, καθώς δεν βλέπουν καν τις απαντήσεις που δίνουν οι φοιτητές στα γραπτά, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι φοιτητές να κόβονται ή να παίρνουν μικρούς βαθμούς σε σχέση με αυτό που περίμεναν.
Παράδειγμα αυτό που έγινε με το Οικογενειακό δίκαιο του Β’ εξαμήνου. Υπάρχουν παιδιά που είχαν διαβάσει καλά και μετά την δημοσίευση των απαντήσεων των ερωτημάτων από τον τομέα, οι φοιτητές ήταν βέβαιοι ότι πέρασαν το συγκεκριμένο μάθημα, με αρκετά μεγάλο βαθμό κιόλας. Όμως δεν έγινε έτσι. Οι περισσότεροι κόπηκαν και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που το πέρασαν το πέρασε με χαμηλό βαθμό. Υπάρχουν μόνο λίγοι τυχεροί (και το υπογραμμίζω αυτό γιατί όλα είναι θέμα τύχης και δεν παίζει κανένα ρόλο το διάβασμα του φοιτητή) που το πέρασαν με αρκετά καλό βαθμό το μάθημα. Δεν είναι όμως το μοναδικό μας παράπονο αυτό.
Συνήθως δεν υπάρχει κανείς στη Νομική Σχολή ή παρόλο που είναι εκεί κάποιοι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα στη γραμματεία, για να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι τα αποτελέσματα τους. Πλήρης δηλαδή αδιαφορία. Τσάμπα τους πληρώνουμε εμείς ώστε να κάνουν ότι τους καπνίσει εκεί. Τουλάχιστον εγώ προσωπικά (δεν ξέρω τι θα κάνουν οι άλλοι) σκέφτομαι σοβαρά να κινηθώ νομικά, ώστε να χάσουν την εργασία τους, έτσι και αλλιώς δεν κάνουν τίποτα οι εργαζόμενοι, αλλά να τιμωρηθούν κιόλας, ενώ παράλληλα θα ζητήσω και αποζημίωση.
Γιατί δεν είμαστε ανόητοι εμείς να καθόμαστε να διαβάζουμε 2,5 μήνες για την εξεταστική, με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα με τα μάτια μας και στο τέλος να μας κόβουν γιατί δεν θέλουν να διορθώνουν τα γραπτά μας…

Πρωτοετής φοιτητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.