23.4.09

Πάμε για εκλογές;

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την παραπομπή του Αριστοτέλη Παυλίδη
Την παραπομπή του Αριστοτέλη Παυλίδη ζητούν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ενώ αντίθετα απ’ ότι φαίνεται θα πράξει η κυβερνητική παράταξη της ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της Αριστεράς εκτιμούν ότι τα στοιχεία είναι επαρκή, ενώ από πλευράς ΠΑΣΟΚ τέθηκε θέμα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου. Απάντηση σ’ αυτό το αίτημα θα δοθεί τη Δευτέρα. Χθες τούμπα έφερε το πολιτικό σκηνικό και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της παραπομπής, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή συντασσόταν υπέρ της γραμμής Καραμανλή! Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για τη στάση που θα τηρήσει τελικά ο ΛΑΟΣ στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια.
Έτσι μετά τα τελευταία γεγονότα οι ψήφοι που μαζεύονται από την αντιπολίτευση, μαζί με του ανεξάρτητου βουλευτή Πέτρου Τατούλη, είναι 149!!! Να σημειωθεί ότι δικαίωμα ψήφου δεν έχει ο ίδιος ο «κατηγορούμενος» βουλευτής … οπότε όπως καταλαβαίνετε όλο κρέμονται από μία κλωστή!
Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πεταλωτής μέλος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου, τόνισε ότι «δεν μπορεί να υποπίπτουν στην αντίληψη μας αδικήματα άλλα και να μην τα θέσουμε υπόψη της ολομέλειας της Βουλής. Είναι λοιπόν νομικά επιτρεπτό και επιβεβλημένο, καθώς και πολιτικά και ηθικά να το πράξουμε»!
Διαβάστε σχετικά:

2 σχόλια:

  1. Mallon pame gia ekloges kai karamnlis-karatzaferis pane xeraki-xeraki!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/4/09 21:25

    Η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», που έβγαλε το «ξενοδοχειακό σκάνδαλο» των 24500 ευρώ του (σιγά τα ωά ) του Ευριπίδη Στυλιανίδη, είναι ως γνωστό ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπόμπολα. Ιδιοκτησία της οικογένειας Μπόμπολα και του Ρουμάνου μεγάλο-απατεώνα Τίμιτς ήταν και τα χρυσορυχεία Σαπών και της Χαλκιδικής. Τελευταία τα χρυσορυχεία Χαλκιδικής πουλήθηκαν σε Αυστραλέζικη εταιρεία και το κέρδος το φανερό είναι υπέρογκο , βρίσκεται όμως σε λειτουργία, γιατί έχει όλες τις απαιτούμενες άδειες.
    Πάντα οι επιχειρηματίες Μπόμπολας και Τίμιτς, προσδοκούσαν να εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας των χρυσορυχείων Σαπών. Το 2004 λίγο πριν τις εκλογές η κυβέρνηση Σημίτη (Πάχτας και Φωτιάδης και λοιποί κοψοχέρηδες ) είχε αποφασίσει να υπογράψει και να εκδόσει την άδεια λειτουργίας φυσικά με την σιωπηρή σύμφωνη γνώμη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης (Γιαννακίδης, Πεταλωτής, Γρηγορόπουλος και Σια).
    Όμως ξέσπασε από εκεί που δεν το περίμενε κανείς το σκάνδαλο του ξενοδοχείου Πόρτο-Καρράς με πρωτεργάτη τον Πάχτα και τους λοιπούς Πασόκους σκανδαλοθήρες, οι υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών δεν μπήκαν, και το πράγμα σταμάτησε προσωρινά.
    Η κυβέρνηση Καραμανλή μετά από πελαγοδρομήσεις (φαγώθηκαν και δύο υφυπουργοί Σαλαγκούδης, Ραγκούζας) δεν υπέγραψε την περιβαλλοντική μελέτη και την άδεια λειτουργίας των χρυσορυχείων. Κάποιος έπρεπε να πληρώσει τη νύφη, και αυτός είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, γιατί είναι και ο μοναδικός που επηρεάζει τον Πρωθυπουργό της χώρας σε θέματα Θράκης. Πλήρωσε δε και τις αποκοτιές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης. Το ίδιο έπαθε και ο Στέφανος Τζουμάκας όταν μίλησε για καρτέλ των επιχειρήσεων τροφίμων δεν εκλέχθηκε βουλευτής στη Β’ Αθηνών. Αν πέσεις από φτωχά «μπάμπαλα», και δεν συμβιβασθείς με το κεφάλαιο σε τρώει το μαύρο σκοτάδι.
    Στο κάτω-κάτω της γραφής ο Στυλιανίδης «καταχράσθηκε» 24500 Ευρώ, και γίνεται τόση φασαρία, δηλ. εισέπραξε ένα ευρώ «μίζα» ανά στρέμμα από τα 24500 στρέμματα που χάρισε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης στον Ηγούμενο Εφραίμ. Ο χλιδάτος μπαγάσας Ευριπίδης Στυλιανίδης το χρήμα το έριξε στην αγορά, τζίρος να γίνεται. Αυτή είναι η διαφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.