11.4.09

Γκάφα! Μεγάλη γκάφα!

Έχω γράψει κατά καιρούς για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος είναι φίλος από παλιά και ο οποίος πιστεύω, έφτασε εκεί που έφτασε με τσαγανό. Κι επί τούτου θα επιμείνω! Ως Αμερικανοτραφής δε, και άνθρωπος που πιστεύει ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην παιδεία που θέλουν, ασχέτως διαθεσιμότητας θέσεων εργασίας (Ω, της ηλιθιότητος!), αλλά απλά ως δικαίωμα στη γνώση (γιατί οι άνθρωποι ΕΧΟΥΝ δικαιώματα, είτε το πιστεύουν οι εργοδότες είτε όχι), επικρότησα την προσπάθειά του για την ίδρυση ιδιωτικών σχολείων. (Το ίδιο έκανε κι ο Γιώργος, αν δεν κάνω λάθος, και χαίρομαι γιατί τον θεωρώ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ έξυπνο).
Αλλά αυτήν τη φορά ο Ευριπίδης έκανε fault! Αν μη τι άλλο και ασχέτως των πεποιθήσεών του επειδή πάει αντίθετα με τις δεδηλωμένες βουλές του ίδιου του κόμματος του. Ήταν στόχος, βλέπετε, της Νουδίας να μετακινείται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ως το 2010 το 50% των Αθηναίων πολιτών, ώστε να αποσυμφορηθούν οι οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας. Και η αντιπολίτευση κι εμείς από εδώ, ή τουλάχιστον εγώ που είχα αναφερθεί στο θέμα, τόσο εδώ όσο και στο site του Δημήτρη του Κηπουρού γελούσαμε, γιατί οι στατιστικές έδειχναν ότι, περί τα μέσα του 2008, η συμμετοχή των Αθηναίων στα ΜΜΜ ανερχόταν στο 35% (με αποτέλεσμα, βέβαια, ο στόχος του 50% σε 1,5 χρόνο να φαντάζει γελοίος)! Ε, μ’ αυτό που έκανε τώρα ο φίλος μας, βλέπω ότι, σε λιγότερο από μισό χρόνο (!), μια αντίστοιχη διαφορά αλλά ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, φαντάζει ιδιαίτερα ρεαλιστική!!! Πως του ‘ρθε;;;
Τρίβω τα ξυρισμένα μου μουστάκια που δεν μένω πλέον στην Αθήνα. Δεν συμμερίζομαι δε τον πόνο των «πρωτευουσιάνων» (της συμφοράς!) να πάνε να κουρεύονται όλοι τους, και να κάνουν και 5 ώρες στο πάνε-έλα (ποσώς με κόφτει, για να μην πω κιόλας ότι, οποιανού ο κ@λος τα θέλει, κλπ, κλπ). Αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι: 1) ο Ευριπίδης, εν προκειμένω, την «πάτησε» και ότι 2) οι Αθηναίοι είναι άξιοι της τύχης τους! Για να μην αναφέρουμε και το γεγονός ότι όλοι οι Αθηναίοι τα ‘χουν «πάρει κρανίο» με τους ταξιτζήδες κι ο Ευριπίδης που είναι πολιτικός παίρνει το μέρος μιας κάστας ανθρώπων με τους οποίους κατά το πλείστον ΔΙΚΑΙΩΣ τα ‘χει βάλει όλη η κοινή γνώμη μιας πόλης που κατά τ’ άλλα δεν διαθέτει κοινή λογική, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ διαμορφώνει εκλογικά αποτελέσματα (ή και ΕΥΤΥΧΩΣ, από καιρού εις καιρόν).
Περιμένω εναγωνίως να δω τι θα γίνει στο ΑΜΕΣΟ μέλλον στην Αθήνα με την απόφαση αυτή. Πόσοι αγανακτισμένοι πολίτες (τουλάχιστον το τωρινό 35% που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ) θα βρίζουν την κυβέρνηση, πόσοι αγανακτισμένοι πολίτες/οδηγοί λεωφορείων/οδηγοί ΙΧ/άλλοι θα πηδούν επάνω στους ταξιτζήδες (πράγμα εύκολο, αφού οι τελευταίοι κάθε τόσο σταματούν, προσφέροντας προκλητικότατο στόχο, ακριβώς σαν τη σοκολάτα που κάθεται και χάσκει ακριβώς μπροστά από τον λιχούδη τον κανακάρη μου (τα θέλει κι αυτηνής ο κ@λος, μου φαίνεται). Θα πέσει το γέλιο της αρκούδας, κι εγώ θα κάνω την αρκούδα!
Ε, ρε γλέντια!!!

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.