7.4.09

Ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια ο Έλληνας φοιτητής στην Λ’ Ακουίλα

Δεν άντεξε και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή κάτω από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο 28χρονος Βασίλης Κουφολιάς. Ο Έλληνας φοιτητής μηχανολογίας καταπλακώθηκε στον φονικό σεισμό που έπληξε τη Δευτέρα την πόλη Λ’ Ακουίλα της κεντρικής Ιταλίας. Εντωμεταξύ οι νεκροί του εγκέλαδου, αυτή την στιγμή ανέρχονται στους 179, ενώ οι τραυματίες σε πάνω από 500!
Το πτώμα του άτυχου νεαρού αναγνωρίστηκε από συγγενικό του πρόσωπο και πλέον γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά της σωρού του στην Ελλάδα. Στη σεισμόπληκτη πόλη μετέβησαν τη Δευτέρα οι γονείς του φοιτητή, που παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τη διάσωση του γιου τους. Από την ίδια πολυκατοικία ανασύρθηκαν νεκρές άλλες τρεις κοπέλες.
Ο 28χρονος είχε εντοπιστεί στα συντρίμμια του κτιρίου, κοντά στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης, και μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας επικοινωνούσε με τους διασώστες. Την ώρα του σεισμού βρίσκονταν μαζί του η αδελφή του, Διονυσία Κουφολιά, και άλλος ένας φοιτητής, οι οποίοι υπέστησαν ελαφρά κατάγματα και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Η Διονυσία Κουφαλιά και οι φοιτητές Γεώργιος Κωνσταντόπουλος και Βάιος Κοκκόνης, νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση, ενώ άλλες δύο Ελληνίδες φοιτήτριες που είχαν τραυματιστεί ελαφρά επιστρέφουν στην Ελλάδα.
  • Το τηλέφωνο επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη είναι +390 6808 2030.
[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.