1.4.09

Οδεύουμε προς παραγραφή των αδικημάτων για Εφραίμ, Αρσένιο και Μαρία Ψάλτη;;;

Ξανά αναβολή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, στις 4 Μαΐου η νέα εκδίκαση
Δίκη Βατοπεδινών στην Κομοτηνή
Αναβλήθηκε δεύτερη φορά και πιο συγκεκριμένα για τις 4 Μαΐου 2009, η πολύκροτη δίκη που επρόκειτο να ξεκινήσει χθες στο Τριμελές Εφετείο της Κομοτηνής με κατηγορούμενους τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, αλλά και την δικαστή Μαρία Ψάλτη, η οποία κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατά την εκδίκαση προσφυγής της Μονής κατά του Ελληνικού δημοσίου τον Νοέμβριο του 2003, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, για την κυριότητα της παραλίμνιας έκτασης των 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αναβολή είναι και πάλι σύντομη γιατί ακριβώς υπάρχει θέμα παραγραφής, αν και για το θέμα αυτό, σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης κ. Γιώργο Πεταλωτή, το δικαστήριο μπορεί να δώσει την δική του ερμηνεία. Ενδιαφέρον προκαλεί ότι από την αρχή του έτους που ξεκίνησε ο δικαστικός μαραθώνιος για τους μοναχούς Εφραίμ και Αρσένιο, τόσο στο Τριμελές Εφετείο της Κομοτηνής, όσο και στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, καμιά τους υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί. Να αναφέρουμε επίσης ότι ενδιάμεσα οι μοναχοί της Μονής Βατοπεδίου έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου από τους εισαγγελείς Εφετών Ευάγγελου Σπυροπούλου και Παντελή Στραγάλη, στο πλαίσιο της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας για τις σκανδαλώδεις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ της Μονής και του ελληνικού Δημοσίου.
Δίκη Βατοπεδινών στην Κομοτηνή
Ακόμα ένα σημείο που προκαλεί εντύπωση ότι και χθες, στα δικαστήρια της Κομοτηνής, ο ηγούμενος Εφραίμ δεν έδωσε το παρών, γνωρίζοντας ίσως την έκβαση της υπόθεσης!!! Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων απουσίαζαν λόγω φόρτου εργασίας, ενώ ο μοναδικός που έδωσε το παρών ήταν ο Στέργιος Γιαλάογλου και ο Θανάσης Καμαράκης.
Για μια ακόμη φορά η είσοδος του μοναχού Αρσένιου, της κ. Ψάλτη, καθώς και του μάρτυρα υπεράσπισης, μοναχού από τη Μονή Βατοπεδίου, έγινε με άκρα μυστικότητα και συνοδευόταν καθόλη την διάρκεια της δίκης από άνδρες ιδιωτικής εταιρίας Security, οι οποίοι απ’ ότι φάνηκε αντικατέστησαν και ανέλαβαν το έργο των αστυνομικών.
Το μεγάλο ερωτηματικό της υπόθεσης είναι αν πραγματικά το αδίκημα θα παραγραφεί, καθώς μετά την πρώτη αναβολή του δικαστηρίου, οι εμπλεκόμενοι και οι μάρτυρες κατηγορίας την χαρακτήριζαν ως οριακή.
 • Δείτε φωτογραφίες από την δίκη, εδώ…

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος4/4/09 21:49

  Το σχόλιο σας είναι τουλάχιστον ανακριβές και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικοτητα.
  1).Η υπόθεση αναβάλλεται για πρώτη φορά.Την προηγούμενη δικάσιμο υπήρξε θέμα μη νομότυπης κλήτευσης εκ μέρους της εισαγγελίας, συνεπώς η υπόθεση εισήχθη το πρώτον την Τρίτη 31-3-2009.
  2).Είναι ψευδές και οπωσδήποτε συκοφαντικό να αναφέρεται στο σχόλιο ότι ο Μοναχός Αρσένιος και η κα Εφέτης εισήλθαν και εξήλθαν υπό την συνοδεία ιδιωτικής αστυνομίας.Ειδικά ο Μοναχός Αρσένιος τόσο την 31-3-2009 όσο και την προηγούμενη φορά, προσήλθε και εξήλθε με την συνοδεία του δικηγόρου του κου Στέργιου Γιαλάογλου, με το αυτοκίνητο του οποίου και μετακινήθηκε.
  3).Ζήτημα παραγραφής δεν υφίσταται καθώς η υπόθεση παραγράφεται το 2012.Ολοι όσοι μιλούν περί παραγραφής ή έχουν μεσάνυχτα ή σκοπίμως επιδιώκουν να δημιουργούν κλίμα όξυνσης και αντιπαράθεσης.
  4).Ο Γέρων Εφραίμ δεν απουσίαζε επειδή γνώριζε την έκβαση της δίκης όπως αναγράφετε, αλλά από την 4-2-2009 ομοίως και την 31-3-2009 λόγω προβλημάτων υγείας φρόντισε και εκπροσωπήθηκε από δύο δικηγόρους, όπως έχει νόμιμο δικαίωμα.
  Επιτέλους ας δημοσιεύουμε με ακρίβεια και σωφροσύνη ότι πραγματικά συνέβη και ισχύει και ας αφήσουμε τον λαϊκισμό και τον κιτρινισμό κατά μέρους προς όφελος όλων μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.