14.12.08

Δεν μπορεί ο Καραμανλής να αντιστρέψει τον κατήφορο

Από 4,8% έως 5,6% οι διαφορές στις δημοσκοπήσεις υπέρ του ΠΑΣΟΚ

Βαρύ πολιτικό κόστος καλείται να πληρώσει η κυβέρνηση για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη στα Εξάρχεια και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση που ακολούθησε. Με δεδομένη την τεράστια φθορά από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και την οικονομική κρίση, τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας λειτούργησαν ως θρυαλλίδα που έκανε το ποτήρι της κοινωνικής οργής να ξεχειλίσει. Στις πρώτες δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά τη δολοφονία του 15χρονου καταγράφεται τελεσίδικη απόρριψη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ενώ η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας ανοίγει ακόμη πιο πολύ…
Πιο συγκεκριμένα στην δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» το ΠΑΣΟΚ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 31,4%, έναντι 26,6% της ΝΔ (διαφορά 4,8%). Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,5%, ο ΛΑΟΣ με 4% και οι Οικολόγοι με 2,8%.

Στην δημοσκόπηση της FOCUS, η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας REALNEWS, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 26,2% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, ενώ η ΝΔ το 20,6% (διαφορά 5,6%). Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,2%, το ΚΚΕ με 6,3% και ο ΛΑΟΣ με 2,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.