23.9.08

Επαληθεύομαι

Τι σας έλεγα πολύ νωρίς; Ότι μόλις αφομοιωθεί από το λαό το καθαρά μαθηματικό παίγνιο του νέου εκλογικού νόμου, η απέχθεια για τη Ν.Δ. θα επικρατήσει της απέχθειας για τον δικομματισμό γενικά. Ο πρώτος μόνο μετέχει της επόμενης κυβέρνησης παίρνοντας μπόνους εδρών. Επομένως η Ν.Δ., αν πρέπει να φύγει δεν θα είναι πρώτη. Τότε ποιος πρώτος; Ο ... ΣΥΡΙΖΑ που τοπικά στη Ροδόπη εκπροσωπείται από το ... Χαρίτο; Έμπειρος αλλά μόνο για σχολιασμό και θεατρική ρητορεία τύπου Καραμανλή. ΑΠΟΚΛΕΙΟΤΑΝ λοιπόν πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε τι μένει; Το ΛΑΟΣ ή το ΚΚΕ; Όχι βέβαια. Το «διαλυμένο» ΠΑΣΟΚ ξανά στο προσκήνιο. Πήρε, ανεξαρτήτως λοιπών εξελίξεων λέω εγώ, κεφάλι το, προβληματικό μεν, ελπιδοφόρο όμως κόμμα μας. Πιο γρήγορα με τα σκάνδαλα, αλλά αργά ή γρήγορα αυτό θα συνέβαινε.
Και νάσου ο ατσαλένιος Αλέκος του ΟΧΙ να κατεβάζει τα 6 σημεία για συνεργασία. Για τα προσχήματα βέβαια αφού και μόνο η τοποθέτησή του για το ΝΑΤΟ παραπέμπει σε αγγαρεία που έπρεπε να βγει για επικοινωνιακούς λόγους, για να έχουν οι Χαρίτοι ανά την επικράτεια υλικό να παραμυθιάζουν τους άπειρους και ενθουσιώδεις που ... «πυκνώνουν» τις τάξεις του ΣΥΝ. Σημειωτέον ότι στην Αθήνα τα μέλη του από ... 4000 έγιναν 4400! Στη Ροδόπη το ΠΑΣΟΚ έχει 5000 εγγεγραμμένα μέλη και φίλους από τα οποία συμμετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες τα 1500. Έλα όμως που έχει και εφεδρείες άλλες 4000 μέλη και φίλους, έστω και σαν κουκιά. Με το ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη εν δυνάμει ασχολούνται δηλαδή περίπου 10000 άτομα! Και στην Αθήνα ο ΣΥΝ δουλεύει με 4400 και πορώνεται!
Και τι σας έλεγα σοβαρά για το Λαζόπουλο; Ότι όπου να 'ναι εμφανίζεται σαν από μηχανής θεός να σώσει την παρτίδα εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Τα είδατε τα σποτάκια; Με το που πιάνει μονοψήφιο ποσοστό ο Τσίπρας τσακ, επανεμφανίζονται οι Λαζόπουλος και Τριανταφυλλόπουλος για να προστατέψουν Καραμανλή και Αλέξη. Η σάτιρα και η αποκαλυπτική δημοσιογραφία αντάμα για να κλείσουν το δρόμο στη μόνη διέξοδο. Μόνο που τώρα είναι αργά πια για τα ειδικού τύπου λαμόγια της κοινωνίας μας.
Όσον αφορά τον ανεκδιήγητο Κεφαλογιάννη και το σόου για την καταδίκη του, φάνηκε πόσο μικρός είναι ο Καραμανλής. Τον βαρώνο που τον έβγαλε στην αρχηγία και σε αντάλλαγμα έβαλε την κόρη του στο Κοινοβούλιο και τον εαυτό του σε μια τιμητική θέση παρά τω πρωθυπουργώ, έπρεπε να τον έχει απομακρύνει όχι μόνο από τη δίωξή του, όχι. Μόνο για τη φάτσα, το παρελθόν και το ύφος του γενικά έπρεπε να τον απομακρύνει. Προστασία σε χασισέμπορους; Ο πρώην υπουργός και νυν σύμβουλος του Πρωθυπουργού; Χωρίς κανένα πραγματικό πολιτικό κεφάλαιο πέραν του λαϊκίστικου επαρχιωτισμού του 1950; Και δεν πέφτει κλωτσηδόν η κυβέρνηση; Ε είμαστε πολύ ανεκτικοί. Ήξερε λοιπόν ότι θα μείνει ατιμώρητος φτύνοντας στην κάμερα τη δικαιοσύνη και τους μάρτυρες. Και έδωσε το μήνυμα σε όλους για το Εφετείο. Ήξερε τι έκανε. Ελπίζει σε εφετειακή δικαίωση για να ξαναγυρίσει άσπιλος και αμόλυντος. Με τόσο κατηγορηματικές καταθέσεις εναντίον του, εμείς ωρέ την απόφαση του δικαστηρίου περιμένουμε για τους φτύσουμε όλους αυτούς; Δηλαδή αν αθωωνόταν, με τέτοιες μαρτυρίες εναντίον του, ξεκάθαρες και κρυστάλλινες, θα έπρεπε να τον θεωρούμε άδικα κατηγορηθέντα;

logikos

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.