30.9.08

Διατηρεί προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ…

…μετά και την ομιλία Καραμανλή στην Κ.Ε. της κυβερνητικής παράταξης

Στο 1,2% καταγράφεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατηρεί την πρωτιά, παρά το γεγονός ότι η ομιλία του Κώστα Καραμανλή την Παρασκευή κρίνεται θετικά από πολιτικούς αναλυτές. Η νέα δημοσκόπηση της GPO, έγινε για λογαριασμό του Mega και παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ανατροπή».

Αναλυτικά, ως προς την «πρόθεση ψήφου», το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά με 29,2%, η ΝΔ ακολουθεί με 28%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 7% της προτίμησης των ερωτηθέντων, ο ΣΥΡΙΖΑ 11,9%, ο ΛΑΟΣ 5,4%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 1,9%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 16,6%.
Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας στο τέλος Αυγούστου, η ΝΔ είχε προβάδισμα με 27,4 % ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε με 25,2%. Πέραν από την ανατροπή στην πρωτιά, παρατηρείται άνοδος των ποσοστών και για τα δύο μεγάλα κόμματα. Στη ΝΔ όμως, η άνοδος αυτή είναι πολύ μικρή με 0,6%, ενώ στο ΠΑΣΟΚ η άνοδος είναι της τάξης του 4% από τον Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.