26.5.08

Χωροταξικό ή…σκέτο ταξικό;

Στο χωροταξικό νομοσχέδιο, ο επιδεικτικός προσκυνητής των κατασκευαστικών συμφερόντων νυν ΥΠΕΧΩΔΕ, προσέθεσε παράγραφο που αφορά τη δυνατότητα μεταλλευτικών εξορύξεων στη Θράκη.
Η Θράκη, όμως, διαθέτει βουλευτές στο κυβερνών κόμμα. Μερικοί εκ των οποίων είναι υπουργοί. Και έγιναν βουλευτές, εκ πρώτης, τόσο λόγω προσωπικής και κομματικής «νομιμοφροσύνης» των ψηφοφόρων τους, όσο και λόγω της ακράδαντης πεποιθήσεως των τελευταίων ότι οι πρώτοι νοιάζονται πραγματικά για τον τόπο τους! Ορίστε λοιπόν, κύριοι Θρακιώτες βουλευτές της ΝΔ: ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!!!
Αποδείξτε σε όλους μας πόσο αγαπάτε και πόσο ψηλά βάζετε (ή δεν βάζετε) τον τόπο σας και τους συμπολίτες / ψηφοφόρους σας, σε σχέση με τα συμφέροντα ορισμένων Αθηναίων εργολαβίσκων και – κατ’ επέκτασιν – του…εργολαβικού σας κόμματος. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!!
Υπάρχουν ΔΥΟ τρόποι να «ξεφύγετε» από τα…ιπτάμενα ρετσίνια:
1. Να αποσυρθεί η παράγραφος ολωσδιόλου από το Χωροταξικό.
2. Να ορισθεί ρητά ότι, οποιαδήποτε εξορυκτική δραστηριότητα στην περιοχή θα γίνει ΜΟΝΟΝ ΕΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΙΔΡΥΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ, που θα εξορίσει το μετάλλευμα χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ Ή ΆΛΛΟ ΒΑΡΟΣ, αποκλειστικά για τα συμφέροντα των δήμων και κοινοτήτων των νομών στους οποίους λαμβάνουν χώρα εξορυκτικές εργασίες.
Η καταψηφίζεται την παράγραφο, ή την αλλάζετε ως ανωτέρω, ή ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΝΕΣΤΟΣ, Ο ΕΒΡΟΣ Η Ο…ΜΠΟΥΚΛΟΥΤΖΑΣ!!!
Ακούτε αγόρια;
Κι αν πάρετε φωτιά για τα παραπάνω, όπως ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ότι θα πάρετε, δεν κανονίζετε κάτι και για μια…Μαρίνα που θα…έστελνε το Καζίνο της Ξάνθης στην Αλεξανδούπολη; Γιατί, οι Θρακιώτες σύντεκνοι της Αλεξανδρούπολης, ούτε Μαρίνα είδαν, ούτε…Κατίνα, ούτε Γιώργαινα, ούτε Νατάσα…
Κι έχουν στήσει καρτέρι, με το «πουλί» στο χέρι…
Ουαί και αλίμονο: τουλάχιστον ένας νομός ακόμη ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο…
Και θα «στενέψει» πολύ ο κόσμος…

Uli Chris

2 σχόλια:

  1. Διάβασα σήμερα ότι ο ΥΠΕΧΩΔΕ είπε ότι ΘΑ αποσύρει το επίμαχο άρθρο από το Χωροταξικό.

    Το υπογραμμίζω, το επιβραβεύω, αλλά περιμένω την απόσυρση, όπως όλοι μας. Μέχρι νεωτέρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Uli Chris μιλά ορθώς για το χρυσό αλλά δεν είναι το μόνο.
    Μπορούμε να διαβάσουμε το άρθρο του βουλευτή Ροδόπη του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πεταλωτή με τίτλο «Εθνικό Χωροταξικό Πλαίσιο: Ένα Επικίνδυνο Κράμα Αλαζονείας, Προχειρότητας και Εξυπηρετήσεων», όπου υπάρχει η επίσημη, αναλυτικότατη και κατά τη γνώμη μας ενδιαφέρουσα και στέρεα άποψη του για το Χωροταξικό, στον «Παρατηρητή της Θράκης». Διαβάστε στην παρακάτω διεύθυνση:
    http://www.paratiritis-news.gr/search/view.php?id=1:6193

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.