22.5.07

Βαποράκια του μπουρνόβα......

Στα πλαίσια των Ελευθερίων της Θράκης του 2005, ο πρόεδρος τότε, του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας κύριος Μουράτ Γιουνούζ, κατηγόρησε τον Τάσο Βαβατσικλή και την Νέα Πορεία για την οργάνωση εκδήλωσης μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού. Είχε τονίσει ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν βοηθούσε την αδελφοποίηση και την συνεργασία των λαών και σε περίπτωση που συνεχιζόταν τέτοιες δραστηριότητες, ο σύλλογος δεν θα λάμβανε μέρος στα Ελευθέρια. Τα παραλειπόμενα των εκδηλώσεων της 14ης Μαΐου τα γνωρίζουμε και τα θυμόμαστε όλοι. Και το ρόλο που έπαιξαν οι βουλευτές της ΝΔ στη Ροδόπη και τις διαρροές κάποιων εθνικών «γραφείων», αλλά και το ρόλο των «συντρόφων» του Τάσου Βαβατσικλή, που ενώ διασυρόταν χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, κανείς δεν ήταν δίπλα του για να τον στηρίξει.
Είναι σίγουρο ότι ο Μουράτ Γιουνούζ, που δεν φημίζεται και για την εξυπνάδα του, δεν ξύπνησε μια μέρα και είπε «…θα τα χώσω στον Βαβατσικλή…». Υποκινούμενος από τον βουλευτή της ΝΔ Ιλχάν Αχμέτ και τα λοιπά «βαποράκια του μπουρνόβα», ξεκίνησαν εκείνη την χρονική περίοδο την προσπάθεια υποβάθμισης του προσώπου του τότε Δημάρχου στον κόσμο της μειονότητας, ώστε να συμβάλουν με τον τρόπο αυτό, στην ήττα της Νέας Πορείας στις Δημοτικές Εκλογές του επόμενου χρόνου.

Αν κάνω λάθος, ας με διαψεύσουν. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Ας κάνουνε το ίδιο και στον Δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη. Η νέα δημοτική αρχή χρηματοδότησε τους ποντιακούς συλλόγους για τις εκδηλώσεις της 19 Μαΐου. Έφτιαξε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τους τύπωσε αφίσες, τους πλήρωσε τα λεωφορεία να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη για τις εκεί εκδηλώσεις. Ο ίδιος παραβρέθηκε στον εσπερινό και στο τρισάγιο για την μνήμη των 353.000 νεκρών, που έλαβε χώρα απέναντι από τον μητροπολιτικό ναό.
Με τις παραπάνω ενέργειες του Δημήτρη Κοτσάκη δεν σημαίνει ότι διαφωνώ. Αλλά θα ήθελα να δω αυτόν που του παρέδωσε την πόλη το βράδυ των εκλογών, Αχμέτ Ιλχάν, να κάνει τα ίδια που έκανε και τότε.
Γράφει ο Μιχάλης Κωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.