19.5.07

Η Μαρία Νικολάου μας θυμίζει

Άκουσα τον δήμαρχο Κομοτηναίων να αναφέρει σε συνέντευξη του ότι "για πρώτη φορά στην Κομοτηνή φέτος", επί δημαρχίας του δηλαδή, "θα διοργανωθεί Μουσική Συνάντηση Βαλκανικών Χωρών"...
Να σημειώσω κάτι που πιθανώς διαφεύγει, ότι δηλαδή το 2000 το Κέντρο Λαϊκών Δρωμένων Κομοτηνής είχε διοργανώσει Συνάντηση Λαϊκής Μουσικής με καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Τουρκία. Και το 2002 Μουσική Βαλκανική Συνάντηση έξι χωρών: Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας, Αλβανίας, Ρουμανίας και FYROM.
Στην τελευταία μάλιστα συμμετείχαν κορυφαίοι μουσικοί και υλοποιήθηκε με επιτυχία "πείραμα" ανταλλαγής μουσικών, αποδεικνύοντας οι ίδιοι οι καλλιτέχνες ότι δεν υπήρχαν μουσικά σύνορα. Και στις δυο συναντήσεις υπεύθυνος για την προσέγγιση των Βαλκανικών Μουσικών ήταν ο Ηλίας Ιωαννάκης, ο οποίος και τώρα, όπως μαθαίνω, διοργανώνει την νέα συνάντηση.
Οπότε, πριν προβείτε σε νέες δηλώσεις γι' αυτό το θέμα, καλό είναι να ενημερωθείτε πρώτα για ότι έχει συμβεί στο παρελθόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.