3.3.13

Η ΔΗΜΑΡ Έβρου συμμετέχει στο συλλαλητήριο κατά των Χρυσωρυχείων #skouries #perama_evrou

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς Έβρου, χαιρετίζει το κάλεσμα της Διανομαρχιακής Επιτροπής για την κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη της 4ης Μαρτίου ενάντια στην μεταλλευτική δραστηριότητα της «ανοικτής» εξόρυξης και της μεταλλουργίας χρυσού με χρήση κυανίου.
Η Ν.Ε. Έβρου, συνεπής με την αναπτυξιακή και την οικολογική διάσταση των θέσεών του κόμματός μας, έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί, απολύτως αρνητικά, στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις παραγωγής χρυσού στο Πέραμα του νομού Έβρου και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, εκτιμώντας τις καταστροφικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει για την ευρύτερη περιοχή, τον Νομό  αλλά και την Θράκη.
Η συζήτηση που διεξήχθη τα τελευταία χρόνια, στην περιοχή μας, με τη συμμετοχή και επιστημονικών φορέων, έχει αναδείξει με πληρότητα τις καταστροφικές συνέπειες από την προώθηση αυτών των επενδύσεων.
Οι διεργασίες αυτές έχουν οδηγήσει το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας και των φορέων της (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Επιστημονικοί και Μαζικοί Φορείς) να εκφράσουν και μαχητικά την αρνητική τους θέση.
Η Ν.Ε. δηλώνει για μια ακόμη φορά και με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο αγώνας εναντίον των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στο Πέραμα και στις Σάπες είναι κραυγή αντίδρασης του λαού μας ενάντια σε μια επικείμενη περιβαλλοντική και μακροπρόθεσμα οικονομική καταστροφή.
Οι πολίτες, η τοπική κοινωνία, οι Φορείς και οι Τοπικές Αρχές είναι ενάντια στην επικείμενη αδειοδότηση της Εταιρίας και την λειτουργία του χρυσωρυχείου στο Πέραμα, γιατί τέτοιες «επενδύσεις» δεν συμβάλλουν στην Βιώσιμη Ανάπτυξη της Περιοχής μας, όπως εμείς οραματιζόμαστε και επιδιώκουμε.
Είναι η ώρα των πολιτών, να υπερασπισθούμε την υγεία μας και το πραγματικό χρυσάφι της περιοχής που είναι το Φυσικό Περιβάλλον, ο Τουρισμός, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία, η Γεωθερμία, η Αλιεία και ο Δασικός πλούτος και να εμποδίσουμε με την ειρηνική παρουσία μας την υλοποίηση της επένδυσης.
Η Κεντρική Εξουσία και τα αρμόδια Υπουργεία, που φαίνεται να υποστηρίζουν με τόση θέρμη την «επένδυση», οφείλουν να ακούσουν την οργισμένη φωνή της Τοπικής Κοινωνίας της Θράκης.
Οφείλουν να σταθμίσουν, τόσο τα αντικειμενικά επιστημονικά δεδομένα όσο και τη γνώμη των πολιτών και των φορέων του,  και να σταματήσουν την εν λόγω «επένδυση».
Οι ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν εκφράζουν αντίδραση στην ανάπτυξη. Δείχνουν στην κυβέρνηση το δρόμο της λογικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.