3.3.13

Όλα έτοιμα για το μεγάλο συλλαλητήριο κατά των Χρυσωρυχείων στην Αλεξανδρούπολη #skouries #perama_evrou

Συνάντηση θεσμικών και κοινωνικών φορέων πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης το πρωί της Κυριακής, για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου κατά των Χρυσωρυχείων την Δευτέρα 4 Μαρτίου.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Μαρώνειας – Σαπών, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γωγώ Νικολάου, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι δημάρχων της περιοχής, κόμματα, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, μαθητές, καθώς και μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων.
Στην σύσκεψη αποφασίστηκε, πως θα απευθύνουν χαιρετισμό στο συλλαλητήριο, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, εκπρόσωποι των επιτροπών αγώνα από την Χαλκιδική και το Κιλκίς, καθώς και εκπρόσωπος των μαθητών. Αμέσως μετά, το πλήθος θα πραγματοποιήσει πορεία στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, με τελικό προορισμό τα γραφεία των Χρυσωρυχείων Θράκης.
Αξιοσημείωτο της συνάντησης, πως ο Γιάννης Πολυχρονιάδης, σύμβουλος και εκπρόσωπος του βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ανέφερε πως η αστυνομία έχει λάβει οδηγίες να φυλάει τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Πέραμα.

Η Θράκη σύσσωμη, την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 13:00 μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, λέει ακόμα ένα ΟΧΙ στην καταστρεπτική εξόρυξη του χρυσού με χρήση χημικών και κυανίου.
Όλοι οι Θρακιώτες, δεν κάνουμε πίσω στα ομόφωνα αρνητικά ψηφίσματα των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, δεν κάνουμε πίσω στις ομόφωνες αποφάσεις όλων των επιστημονικών φορέων, δεν κάνουμε πίσω στις χιλιάδες υπογραφές των πολιτών, των συλλόγων και φορέων της περιοχής, δεν κάνουμε πίσω στις αρνητικές υπερκομματικές τοποθετήσεις, δεν κάνουμε πίσω στην δήλωση παραίτησης 22 δημάρχων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, δεν κάνουμε πίσω στην αξιοπρέπεια μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.