8.6.12

Η μέγιστη απάτη από το ΠΑΣΟΚ και τις διακηρύξεις του Βενιζέλου

Στις ψευτοδιακηρύξεις του Φεβρουαρίου για ανάσα στα οικονομικά των νοικοκυριών και στα πλαίσια των δανείων ο τότε υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος ανακοίνωνε ότι:

«Μειώνονται μέχρι 50% οι δόσεις των στεγαστικών δανείων για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και οι δόσεις πληρώνονται με παρακράτηση από τον μισθό. Το ποσοστό της παρακράτησης για την κάλυψη του δανείου έφτανε στα 6/10 του μισθού. Όμως, μετά τις δραστικές περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τα “αρνητικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας”, η παρακράτηση θα μειωθεί στα 3/10 του μισθού».
Και ως του θαύματος σήμερα έρχεται στα χέρια χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων δανειοληπτών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, έγγραφο που ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ναι μεν θα σου παρακρατούμε τα 3/10 του μισθού, αλλά τα υπόλοιπα βρες τρόπο να τα πληρώσεις ή δήλωσε ότι δέχεσαι να παίρνουν από το μισθό σου … πάνω από τα 3/10 του μισθού σου!!!
Κλικ στο έγγραφο…
Ποιους πάτε να κοροϊδέψετε; Δεν καταλαβαίνεται ότι είστε υπόλογοι στον ελληνικό λαό; Και μετά αναρωτιέστε γιατί θα πάρετε κάτω από 10%!!! Η Αλητεία έχει και τα όρια της.

18 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/6/12 19:33

    Πιάτσα, πάλι το ΠΑΣΟΚ φταίει;
    Ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει επ αυτού;
    Θα χαρίσει τα στεγαστικά; Θα αυξήσει τους μσισθούς; Πότε;

    Αν δεν απαντήσει, αυτό δεν είναι αλητεία και απάτη;

    Σήμερα που έρχεται το έγγραφο ποιος κυβερνάει; Ο Βενιζέλος;

    Τώρα τι λέω. Η πιάτσα για δικούς της λόγους έχει διαλέξει στρατόπεδο. Και το δείχνει. Πάντως έτσι για τα μάτια του κόσμου, δε ρωτάει και τον ΣΥΡΙΖΑ να μας απαντήσει;
    -Εγγυώνται ότι θα πάρουν οι δημόσιοι υπαλληλοι μισθό τον Ιούλιο;
    -Σε ... τι νόμισμα το εγγυωνται, ΑΝ το εγγυώνται.

    Και οι πουστίτσες του τύπου, τι φτωχός σε ευρώ, τι φτωχός σε δρχ, δεν μετράνε. Αν είναι απάντηση αυτή αφήστε τον Τσίπρα να την πει. Όχι οι καφενόβιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω! Δεν είναι δικιά μου η ανάρτηση, αλλά ενός δημοσίου υπαλλήλου, ο οποίος είναι στην ομάδα της Piazza. Πάντως για μένα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/6/12 09:59

      Ε να τον χαίρεστε ρε παιδιά το μέλος ή φανατικό διαστρεβλωτή του ΣΥΡΙΖΑ σε μία κατά τα άλλα πολύ λειτουργική πλατφόρμα τοπικού διαλόγου.

      Πάντως ας μην αναγάγουμε διεκπεραιωτικές αστοχίες σε ΠΑΣΟΚικές Βενιζελικές συνωμοσίες εναντίον του λαού.

      Και να τον συμβουλεύσετε το φίλο σας να διαβάσει το έγγραφο πριν το σχολιάσει.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος9/6/12 13:48

      Δεν φταίω εγω κυρία φταίει ο διπλανός μου.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος9/6/12 00:29

    Μαύρη προπαγάνδα το ΠΑΣΟΚ ΦΤΑΙΕΙ για όλα Δεν μιλάει κανείς πως θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να πατάξει την φοροδιαφυγή σε ένα διεφθαρμένο κράτος ή την διαφθορά Αλλα μήπως δεν το λέει διότι στις τάξεις του έχει άτομα που δεν θέλουν ; Για να δεις εξουσία πρέπει να ικανοποιήσει; Την κυρίαρχη τάξη και τους συν αυτο Αυτη είναι η τάξη που ελέγχει το κράτος και διοικεί έχοντας με φέρουν αρχικές αρχές συνεπικουρούμενη απο την συνδικαλιστική ηγεσία Ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκό ζει και έχει την βοήθεια αυτών που μας οδήγησαν σε αυτη την κακή κατάσταση επωφελουμενοι και τώρα για να επιβιώσουν ενίσχυσαν το δήθεν νέο Κατα καμένη ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΣΟΥΜΕΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΞΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/6/12 15:10

    ρε πιατσα τι εγινε κοπηκε το μεροκαματο και συνεχιζεις το παιχνιδι με το ΣΥΡΙΖΑ...Α Ξεχασα σε αυτες τις εκλογες δεν εχει υποψηφιους και δεν εκβιαζουμε καμια αναρτηση εεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/6/12 00:24

    Για την ουσία ομως κανείς δεν λέει τίποτα...
    Οι εξαγγελίες που προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ με τον πιο πανηγυρικό τρόπο δημιούργησαν κλίμα προσμονής και ευφορίας στους δανειολήπτες αλλά και βεβαιότητας πλέον ότι θα υπάρξει επίλυση του προβλήματος.

    Δυστυχώς όμως η απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Φ. Σαχινίδη { αριθμ.2/19843/0094} όχι μόνο δεν ανακουφίζει τους δανειολήπτες , αντιθέτως παραπλανά και αυξάνει τα προβλήματα αντί να τα διευθετεί και συγκεκριμένα:

    α} Μειώνεται βέβαια η υποχρεωτική από το μισθό παρακρατούμενη δόση από τα 6/10 στα 3/10 , για το υπόλοιπο όμως ποσό της δόσης, το οποίο οφείλει ο υπάλληλος βάσει της δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει δεν υπάρχει καμία μέριμνα, επομένως είτε θα επιμηκυνθεί με όρους δυσμενείς για τον οφειλέτη – εν όψει μάλιστα της ιδιωτικοποίησης του Ταμείου Παρακαταθηκών - είτε θα πρέπει να πληρώνεται κάθε μήνα στο Ταμείο διαφορετικά θα καθίσταται η δόση ληξιπρόθεσμη και ο υπάλληλος θα επιβαρυνθεί και με τόκους υπερημερίας ,επομένως η διαφημιζόμενη ελάφρυνση όχι μόνο δεν ισχύει αλλά αντιθέτως είναι και μεγαλύτερη ταλαιπωρία.
    Η μοναδική δυνατότητα που μπορεί να έχει είναι να γίνει
    επιμήκυνση με νέα δανειακή σύμβαση για την οποία όμως θα επιβαρυνθεί με νέους τόκους.

    Οι δανειολήπτες με υπεύθυνη δήλωσή τους θα πρέπει να αποφασίσουν αν η υπηρεσία ή το ασφαλιστικό τους ταμείο (σε περίπτωση συνταξιούχων) θα τους παρακρατά μεγαλύτερο ποσό από το 30%. Αν δεν δεχτούν την προηγούμενη πρόταση, τότε εμπίπτουν στην παρακράτηση του 30% που υποσχέθηκε ο υπουργός και σε όσα τη συνοδεύουν, για τα οποία δεν είπε τίποτα ο Ευ. Βενιζέλος. Δηλαδή ότι με δική τους ευθύνη οι δανειολήπτες θα πηγαίνουν δύο φορές τον χρόνο στο ΤΠΔ και θα πληρώνουν στην ουσία τη διαφορά μεταξύ 30% και 60%. Η υπόσχεση Βενιζέλου αποδεικνύεται άνθρακας και, βέβαια, το ετήσιο ποσό της δόσης πληρώνεται κανονικά.

    Με απλά λόγια, οι δημόσιοι υπάλληλοι ή οι συνταξιούχοι θα παίρνουν στο χέρι άλλο ένα 30% του μισθού ή της σύνταξής τους, που μέχρι σήμερα κρατούσε το Δημόσιο για τη δόση του δανείου, αλλά, μόλις το πάρουν, θα πρέπει έπειτα από λίγο να τρέξουν να το δώσουν στις τράπεζες, και μάλιστα σε δύο δόσεις στη διάρκεια του έτους.

    Μάλιστα το Ταμείο... είναι αρκετά ευγενικό για να θυμίσει στους δανειολήπτες ότι δεν θα τους πάρει καμιά προμήθεια επειδή τρέχουν στις τράπεζες για να πληρώσουν το υπόλοιπο ποσό της δόσης. Και σε αντίθεση με τα προεκλογικά λόγια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, προειδοποιεί τους δανειολήπτες ότι, αν δεν πηγαίνουν κάθε έξι μήνες στην τράπεζα για να τακτοποιούν τη διαφορά της δόσης, τότε το ποσό αυτό θα γίνει ληξιπρόθεσμο και θα έχουν επιβαρύνσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/6/12 00:28

    Μπράβο piazza!!! καλα τα λές οπως φαινεται η όλη ιστορία περί του 30% είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/6/12 00:34

    Σιγά την ευνοϊκή ρύθμιση! Πολύ καιρό την σκεφτόντουσαν;Δηλαδή αυτοί πάνε να βγάλουν και πρόσθετο κέρδος, καθόσον επιδιώκουν να μας πάρουν περισσότερα (σε τόκους) απο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Να αφήσουν κατά μέρος το "δούλεμα" λέω εγώ, και να "κουρέψουνε" 1-2 μονάδες τα επιτόκια, όπως "κουρέψανε" 30% και 40% μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ. Όλα τ' άλλα είναι απάτη: σου κάνουνε δήθεν μια μικροευκολία τώρα, την οποία όμως θα την πληρώσεις διπλά και τρίδιπλα μετά από μερικά χρόνια. Αλλά τι να περιμένει κανείς απο πρωθυπουργούς και κομματάρχες "πιόνια" των τραπεζών...Δαγκώνει κανείς το χέρι που τον ταϊζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/6/12 00:43

    Αυτή είναι η λύση που βρήκανε οι σοφοί αυτής της χώρας;
    Χα χα χα.
    Αντί να πιέσουν τις τράπεζες να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους τους για να πέσουν τα επιτόκια δανεισμού. Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία για να δημιουργούμε εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/6/12 00:49

    Για όποιον δεν κατάλαβε, η ρύθμιση έχει να κάνει με το ότι δεν θα παρακρατείται ολόκληρη η δόση από το μισθό. Όσο για τα υπόλοιπα χρήματα, ο δανειολήπτης θα πρέπει να βρει άλλη πηγή εσόδων και να τα καταθέτει....

    Μπραβο ΣΑΙΝΙΑ ποιος τεραστιος εγκέφαλος το σκέφτηκε αυτο;

    Το χρέος όμως θα παραμένει αμετάβλητο (δεν υπάρχει κούρεμα ούτε ως αστείο) και θα πρέπει να εξυπηρετείται κανονικά. Για όποιον δεν κατάλαβε, η ρύθμιση έχει να κάνει με το ότι δεν θα παρακρατείται ολόκληρη η δόση από το μισθό. Το χρέος όμως θα παραμένει αμετάβλητο (δεν υπάρχει κούρεμα ούτε ως αστείο) και θα πρέπει να εξυπηρετείται κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/6/12 20:30

      και τι ηθελες να χαρισει τα δανεια των δημοσιων υπαλληλων, να τα πληρωνουμε ολοι εμεις? δεν μασαμε.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος10/6/12 00:56

    Είδαμε το τυρί φίλοι μου, αλλά δεν είδαμε τη φάκα! Τι κοροϊδία, τι γελοιότητα, τι αηδία!!!! Ας οργανωθούμε βρε παιδιά είμαστε πολλοί. Μπορούμε όλοι μαζί να κινηθούμε δικαστικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/6/12 20:31

      Θα σας τα χαρίσει ο Τσίπρας τα στεγαστικά.Θα πάω να πάρω κι εγω ένα για να μου το χαρίσει.Κούνα την κεφάλα.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος10/6/12 01:20

    "Δολοφόνος" κατά τον ξΥΡΙΖΑ ο Έλληνας
    που αμύνθηκε στον λαθρομετανάστη ληστή!
    Αυριο μπορεί να μπουκάρουν
    στο σπίτι σας. Κανονίστε τι θα ψηφίσετε. Αν είστε αριστεροί, ρίξτε τουλάχιστον ΠΑΣΟΚ. Μην παίζετε με την τύχη της ζωής των παιδιών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος10/6/12 08:13

    Aίσχος και ντροπή οι βολές κατά του Βενιζέλου. Αυτός δεν ήταν που μπορούσε να φύγει και μάλιστα με 20% να κάνει κόμα και δήλωσε παρόν στο κόμα; Αυτός δεν ήταν τόσα χρόνια εκτός οικονομικής πολιτικής και έκαναν όλοι αυτό που γούσταραν χωρίς να τον ρωτήσουν; Ρωτήθηκε από το έκτρωμα Κατσέλη για το πρω΄το μνημόνιο που τώρα η κύρία φιγουράρει με τον Συριζα; Αυτός δεν ήταν που όταν όλοι πήδηξαν από το καράβι ανέλαβε το υπουργείο οικονομικών για να σωσει την χώρα γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος; Αυτόν θα πυροβολήσουμε; από αυτόν θα φύγουμε; και να πάμε που; στον συριζα που έχει πρόσφατα ανακοινώσει τον γάμο των γκεύ; και θα τον πέχω πρότυπο για τα παιδιά μου επειδή οι βολεψάκηδες οι γλυφτες μετακομίζουν εκεί μυρίζοντας εξουσία; Και απο μόνο του αυτό έπρεπε όχι μόνο να καταψηφιστεί...αλλά να μην μπει καν στην βουλή...μην πιασουμε τα εθνικά θέματα που μας αφορούν παραυτα όπου και γι αυτές τις θέσεις του συριζα για την Θρακη όποιος το ψηφίσει θα είναι εθνικός προδότης!!!!!!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΝΑΣΥΝΤΑΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ και θα γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που πέραν των αρκετών λαθών και μαιμουνιών που ανέθρεψε έκανε τα μεγαλύτερα έργα στην χώρα και εμείς τα παραβλέπουμε παρασυρόμενοι από την 13 συνιστώσα του Συριζα που είναι ο Άκης. Άντε λοιπόν συντρόφια να δείξουμε το πόσο δύναμη έχει ο χώρος μας οποίος άρχισε να καθαρίζει από τα γλειώδη εποκείμενα που μας χαντάκωσαν τα τελαυταία χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/6/12 20:39

      ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΣ ΠΑΛΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΤΑΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ?ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΗ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΒΡΕ. ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ Ε? ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ Ε? ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ, ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ? ' Η ΟΠΟΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΜΑΣΑΣ? ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΑΥΤΑ .... ΑΝΤΕ ΠΙΕΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ ΜΑΙΜΟΥΝΙ ΗΜΙΟΡΘΙΟ/////

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος10/6/12 15:13

    Μας έλειψαν σε αυτές τις εκλογές οι προεκλογικές καταχωρήσεις του Στυλιανίδη, του Γεροντόπουλου και των άλλων καλόπαιδων. Τί έγινε ...στέρεψε η "Αλληλεγγύη"; Και ο... Σιτιάρχης τι έγινε; Τον πάτησε το τρένο; Για κοιταχθετε στον καθρέφτη εκεί στην πιάτσα και κάντε επιτέλους μια αυτοκριτική. Εσείς δεν βάζατε δεξιούς στα ψηφοδέλτια σας για να πάρετε δεξιούς ψήφους; Για ποιά αριστερά μας τσαμπουνάτε; Μπαίνοντας ή βγαίνοντας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.