24.6.10

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι Μπακογιάννη και Κουβέλης αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα το NewsIt και την οποία διεξάγει η ALCO, για πρώτη φορά συμπεριλάβει σε ξεχωριστή ερώτηση πως θα ψήφιζαν οι πολίτες για δυο κόμματα που κυοφορούνται. Έτσι, δυο κυοφορούμενοι κομματικοί σχηματισμοί που ακόμα δεν έχουν αναγγελθεί επισήμως, αυτός της Ντόρας Μπακογιάννη και αυτός του Φώτη Κουβέλη, συγκεντρώνουν υψηλότατα δημοσκοπικά ποσοστά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη φτάνει το 9,1% με τη ΝΔ να βρίσκεται στο 12,7% και ο Φώτης Κουβέλης το 5,9% με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 1,4%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και αν δεν κατέβουν στις εκλογές νέα κόμματα, τα υπάρχοντα, όπως φαίνεται σε άλλο πίνακα της δημοσκόπησης, σημειώνουν τα ιστορικότερα χαμηλά τους.
Όπως και να έχει τα κόμματα εξουσίας φαίνεται ότι «πληρώνουν» την κρίση αλλά δεν μένουν αλώβητα και τα μικρότερα κόμματα με πολύ χαμηλά ποσοστά (ΚΚΕ 7,2%) ή εξαιρετικά χαμηλά (ΣΥΡΙΖΑ 1,4%). Τα κυοφορούμενα κόμματα, αν διαβάσει κανείς τις κάρτες με την προέλευση των εν δυνάμει ψηφοφόρων τους θα διαπιστώσει ότι «σπάνε» τις κάθετες κομματικές δομές. Για παράδειγμα ο Φώτης Κουβέλης εμφανίζεται να παίρνει σημαντικό ποσοστό από το ΛΑΟΣ.

Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά σε 1.000 άτομα από τις 23 έως τις 24 Ιουνίου.
Δείτε εδώ όλη την δημοσκόπηση, ή διαβάστε την ανάλυση της εδώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.