24.6.10

Την ίδρυση της Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης

Την ίδρυση της Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Φώτης Κουβέλης. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στις 30 Ιουνίου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο βουλευτής χαρακτήρισε υπαρκτό το ζήτημα διαφορών με τη σύγχρονη Αριστερά, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ για ανέξοδο αριστερισμό. Όπως τόνισε ο ίδιος «είναι αρνητικό ένα αριστερό κόμμα να δημιουργεί στεγανά του κυβερνητικού κόμματος».

Ο Φώτης Κουβέλης εκτίμησε ότι ανακαθορίζονται οι κοινωνικοί συσχετισμοί και σημείωσε ότι αυτός ο ανακαθορισμός αναζητεί την πολιτική του έκφραση. «Επιλέξαμε να υπηρετήσουμε την ανανεωτική δημοκρατική αριστερά, που θέλει και ξέρει να αγωνίζεται με συγκεκριμένες θέσεις για να δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, λύσεις προοπτικής, χωρίς να κλείνεται στις 'ασφαλείς' απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών, μια αριστερά ρηξικέλευθη και τολμηρή που στηρίζεται στην επιθετική σχέση ρήξης και μεταρρύθμισης με το δικό της εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο.»
Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για συγκρότηση του κόμματος, προκειμένου να λειτουργήσει ως συμπλήρωμα της όποιας άλλης πολιτικής δύναμης. «Σήμερα, πολίτες που επένδυσαν με τη ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, αναζητούν κοινωνικές και πολιτικές διεξόδους. Οφείλουμε να χτίζουμε γέφυρες διαλόγου και κοινής δράσης με τον κόσμο αυτό.»
Σε ανακοίνωσή της η τάση της «Αριστερής Αναγέννησης», η οποία αποχώρησε από τον Συνασπισμό μετά το 5ο συνέδριο, δηλώνει ότι στηρίζει την προσπάθεια της «Δημοκρατικής Ανανεωτικής Αριστεράς» να εκφραστεί ως ανεξάρτητη αριστερή πολιτική δύναμη. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «θα εργαστούμε όλοι μαζί για μια ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική κοινωνική αριστερά, μακριά από σκοτεινούς κομματικούς μηχανισμούς και αντιδημοκρατικά στεγανά, απομεινάρια ενός εφιαλτικού και οριστικά ξεπερασμένου παρελθόντος».
Τη δήλωση υπογράφουν οι Μίλτος Ανδρικόπουλος, Δημήτρης Παπαδάκης, Νίκη Νικόλα, Γιάννης Τσουνίδης, Χρήστος Κουτσονικολής, Ε. Κατσογιάννου, Κυριακή Μαύρη, Νίκος Γεωργόπουλος, Δ. Παπαδάκης, Θανάσης Αθανασούλας.
Την Κυριακή 27 Ιουνίου πραγματοποιείται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Πρωτοβουλίας για την Ανανεωτική και Δημοκρατική Αριστερά, μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΝ. Στη συνδιάσκεψη θα εγκριθεί διακήρυξη στόχων και θα ανακηρυχθεί Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/6/10 21:20

    Δημοσκόπηση Newsit: Μπακογιάννη και Κουβέλης αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό - ΝΔ 12,7% - Ντόρα 9,1% - ΣΥΡΙΖΑ 1,4% - Κουβέλης 5,9%

    Οι συγκλονιστικές εξελίξεις και οι ανατροπές που γίνονται στην χώρα κάνουν τους πολίτες να αναζητούν κάτι καινούριο από το οποίο θα μπορέσουν να κρατηθούν αυτές τις δύσκολες στιγμές...

    Να αναζητούν νέους κομματικούς σχηματισμούς και αυτό φαίνεται από τα δημοσκοπικά ποσοστά που συγκεντρώνουν σήμερα δυο κόμματα που δεν έχουν καν δημιουργηθεί. Αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη (9,1%) και του Φώτη Κουβέλη (5,9%).

    Την ίδια ώρα τα κόμματα από τα οποία έφυγαν οι δυο πολιτικοί σημειώνουν τα ιστορικά χαμηλότερα ποσοστά τους

    ΝΔ 12,7% (Μπακογιάνη 9,1%) και ΣΥΡΙΖΑ 1,4% (Κουβέλης 5,9%).

    Σημειώνεται οτι το Newsit ζήτησε από την Alco να συμπεριλάβει για πρώτη φορά σε ξεχωριστή ερώτηση πως θα ψήφιζαν οι πολίτες για δυο κόμματα που κυοφορούνται.
    'Οπως και νάχει τα κόμματα εξουσίας "πληρώνουν" την κρίση αλλά δεν μένουν αλώβητα και τα μικρότερα κόμματα με πολύ χαμηλά ποσοστά (ΚΚΕ 7,2%) ή εξαιρετικά χαμηλά (ΣΥΡΙΖΑ 1,4%).

    Οι πολίτες θεωρούν αναγκαία αλλά άδικα τα μέτρα για το ασφαλιστικό και δεν εμφανίζονται καθόλου ικανοποιημένοι από την απόδοση τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Για την οικονομική κρίση, δεν θεωρούν απίθανη την χρεοκοπία.

    Αξιοσημείωτο είναι οτι σχεδόν η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτωμενων απορρίπτει κινητοποιήσεις όπως οι αποκλεισμοί λιμανιών.

    'Ολο αυτό δεν αποτελεί αποτέλεσμα εκλογών αλλά αποτυπώνει την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.

    Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά σε 1.000 άτομα από τις 23 έως τις 24 Ιουνίου.


    newsit.gr
    Share on Facebook
    Αναρτήθηκε από troktiko στις 8:12 μ.μ.

    ΥΣ. Στη πρόθεση ψήφου στο σύνολο των κομμάτων είναι:
    ΠΑΣΟΚ 25.1%-Ν
    Δ 17.3%-
    ΚΚΕ 8%-
    ΛΑΟΣ 3.7%-
    ΣΥΡΙΖΑ 2.7%
    και Οικολόγοι Πράσινοι 1.6%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι είν' τούτοι οι... πρώην ΚΚΕ-δες!!! Όποτε φεύγουν από το ΚΚΕ, ιδρύουν νέο κόμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.