5.7.13

Ιατρική κάλυψη ανέργων και ανασφάλιστων της Δράμας μέσω τηλεϊατρικής

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό εργαλείο που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους δημότες, αξιοποιείται για πρώτη φορά από το Δήμο Δράμας ο οποίος σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων αναβαθμίζει την παροχή των υπηρεσιών υγείας με τη βοήθεια της τηλεϊατρικής.
Οι ανασφάλιστοι δημότες έχουν πλέον τη δυνατότητα  να υποβάλλονται σε διάφορες εξετάσεις, όπως καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, μέτρηση χοληστερίνης, οξυμετρία, μέτρηση σακχάρου κλπ χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση. Το πρόγραμμα που έχει στόχο να στηρίξει αρχικά τις πιο αδύναμες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού όπως οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι πολίτες ξεκίνησε από την περιοχή του Σιδηρονέρου και συνεχίστηκε στο Δημοτικό Ιατρείο της Δράμας και ο επόμενος σταθμός είναι η κοινότητα Μαυροβάτου.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης κοινωνικής πρωτοβουλίας του Δήμου αναπτύχθηκε σύστημα τηλεϊατρικής, μέσω του οποίου οι δημότες εξετάζονται και οι εξετάσεις λαμβάνονται μέσω διαδικτύου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ώστε να γίνεται γνωμάτευση από ειδικούς γιατρούς και να ακολουθήσουν οι απαιτούμενες συμβουλές προς τους εξεταζόμενους.
Για την υλοποίηση του προγράμματος που εντάσσεται στο πλαίσιο των παροχών προληπτικής ιατρικής που αναπτύσσει για πρώτη φορά ο Δήμος Δράμας, αξιοποιούνται, επιστημονικές ικανότητες  ιατρών υψηλής εξειδίκευσης  προκειμένου να υπάρξει άμεση και έγκυρη γνωμάτευση από έμπειρο και ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό προς όφελος των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.