15.7.13

Έρχεται δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας στο Δημόσιο τον Σεπτέμβριο

Δεύτερο κύμα εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έρχεται στο Δημόσιο τον Σεπτέμβριο. Λεπτομερείς προτάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού εξετάστηκαν την Παρασκευή, σε συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/7/13 14:48

    Οι απολύσεις στο δημόσιο δεν θα σώσουν την οικονομία, δεν θα προσφέρουν κάτι περισσότερο απο νέους άνεργους και απλά θα γλιτώσει κάτι ψιλά η καμπούρα μας. Αυτά μιλώντας με ορίζοντα καθαρά οικονομικό κοιτώντας στο άμεσο αύριο.

    Το μεγάλο "μυστικό" πίσω απο την βαθύτατη αυτή μεταρρυθμιστική κίνηση, είναι ότι το δεδομένο της "εξασφάλισης", του βολέματος της πελατειακής σχέσης, της εξίσωσης ικανών και ανίκανων και λοιπών στρεβλώσεων, τίθεται υπο σοβαρή αμφισβίτηση για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού κράτους. Ένα μικρό, ευέλικτο, και αποτελεσματικό δημόσιο καταρτισμένο στα πλαίσια των κανόνων της ελεύθερης αγοράς με αποκλειστικό στόχο την υψηλή απόδοση σε εκάστοτε τομείς, αν ποτέ προκύψει θα το χρωστάμε στην τρόικα και θα είναι αποτέλεσμα της κρίσης χρέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/7/13 22:50

      Και πανω που ετοιμαζεσαι να πεις "επιτελους αντεγραψε κατι λογικο ο μαλακας", ερχεται η πραγματικοτητα της ΝΔ και σου βγαζει τη γλωσσα:

      1. οι εκπαιδευτικοι που μπηκαν με ΑΣΕΠ και θα απολυθουν ενω οι βυσματικως διορισμενοι δημοτομπατσοι θα καβατζωθουν - προφανως στα πλαισια της... αξιοκρατιας!

      2. προτεινεται (ανεπισημα ακομη) η επανασυσταση της Χωροφυλακης (τοσο απο τον Φαηλο, οσο και απο το "αδερφο κομμα" της ΝΔ δλδ την ΧΑ) - προφανως στα πλαισια του... μικρου και ευελικτου δημοσιου!

      Δεν ξερω τί θα χρωσταμε τελικα στην τρόικα, αλλα ενα δημοσιο χωρις γιατρους, δασκαλους κτλ και τιγκα στους ενστολους θα το χρωσταμε στη ΝΔ και σε οσους την βοηθησαν...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/7/13 08:43

      Συμφωνώ απόλυτα 22:50. Το σύστημα φροντίζει τα παιδιά του. Ούτε αυτά που λένε δεν κάνουν:

      1. Στην ΕΡΤ θα έφευγαν 2500 - θα γυρίσουν πίσω 2000 αφού πάρουν και την αποζημίωση της "απόλυσής" τους

      2. Τα παιδιά του Κακλαμάνη κυρίως, η δημοτική άχρηστη δεξιάντζα τακτοποιούνται κατά 90% αντί να απολυθούν όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί να πάψουμε να τους πληρώνουμε τζάμπα

      3. Οι αγροφύλακςε όλο σε κινητικότητα είναι τη στιγμή που έπρεπε να είναι οι πρωτοι για να απολυθούν, και τώρα απλά "προγραμματίζεται" (περιμένουν να συνταξιοδοτηθούν όλοι για να εφαρμόσουν μέτρα εναντίον τους)

      4. Οι κυρίως ΠΑΣΟΚοι σχολικοί φύλακες υποτίθεται ότι πληρώνουν τη νύφη.

      Ναι, ναι, ο ΣΑΜΑΡΑΣ, αυτός που έβγαλαν πρώτο οι κάλπες τα κάνει αυτά. Και βγήκε πρώτος γιατί οι ΠΑΣΟΚοι ψήφισαν Αλέξη το 2012.

      Αυτή είναι η ουσία. Ότι δεξιό βλέπετε να ανθίζει αλαζονικά οφείλεται στα πολιτικά δεδομένα των εκλογών του 2012. 18,5% ψήφισαν το Μάιο Σαμαρά. Αυτοί ήταν η πελατειακή δεξιά που τώρα καθοδηγει΄τη συμπεριφορά της κυβέρνησης. Η πελατειακή αριστερά προτίμησε ΣΥΡΙΖΑ. Έβγαλε τα μάτια της και ο Σαμαράς παίζει χωρίς αντίπαλο. Ουπς συγνωμη, με αντίπαλο τον ... Τσίπρα.

      Φυσικά έχει αντίπαλο αλλά όχι πρόσωπο αλλά την πραγματικότητα. Αυτό δεν τον εμποδίζει να βολεύει ημετέρους ακόμα και σήμερα. Ημετέρους και παπουτσήδες.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.