15.7.13

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από την εφορευτική επιτροπή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ότι αφορά την Κεντρική Επιτροπή. Πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης (1.458 ψήφοι), ενώ ακολουθούν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος (1.352 ψήφοι) και Γιάννης Μηλιός (1.060 ψήφοι).

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/7/13 08:36

    Ως case study για τον αυτοπροσδιορισμό και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και στους ευσεβείς πόθους πολλών απ'έξω, δεν αξίζει να σταθεί κανείς στις συνιστώσες και στην Πλατφόρμα, αλλά στο δεύτερο σε ψήφους μέλος της νέα ΚΕ, τον "προεδρικό" καθηγητή με διεθνείς περγαμηνές Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος γράφει άρθρα για τον "νέο κομμουνισμό", ο οποίος πριν από μια βδομάδα έσπευσε να υπερασπιστεί τους τραμπούκους που απειλούσαν το συμβούλιο διοίκησης του ΕΚΠΑ, ο οποίος στο συνέδριο είπε ότι "δεν θα επιστρέψουμε στον κυβερνητισμό, θα επιστρέψουμε στις Σκουριές " (αυτές με τη νόμιμη κατά Στε επένδυση, ντε), και ότι "η κεντροαριστερά τελείωσε". Μπορείτε πολλοί να μείνετε με τα οράματά σας και τις υπερερμηνείες για ωρίμανση, αλλά μην αγνοείτε τα προφανή, ούτε τη δραστικότητα του αυτοπροσδιορισμού, Δεν είναι απαραίτητα προβληματικό να είσαι κομμουνιστής και υπέρ πολλών διαστάσεων της βίας, όταν το δηλώνεις ρητά. Προβληματικό είναι να υπάρχουν τόσοι εξωτερικοί παρατηρητές που νομίζουν ότι ακούν κάτι άλλο, που νομίζουν πως βλέπουν ρεαλιστικές στροφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/7/13 09:07

    Και τώρα που το συνέδριο τελείωσε, ο Τσίπρας επανεκλέχτηκε και πλην μίας ή δύο εξαιρέσεων οι συνιστώσες αποδέχτηκαν να αυτοδιαλυθούν, υπήρξε τίποτα άλλο στο οποίο αξίζει να σταθούμε ή αυτά ήταν όλα κι όλα; Εμάς, που δεν πιστεύουμε ότι το μέλλον της χώρας θα κριθεί από τις επιλογές τού ενός ή του άλλου γκρουπούσκουλου, υπήρξε κάτι που θα πρέπει να μας απασχολήσει;
    Και φυσικά εννοώ τη μόνιμη απορία μου από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε κοντά στην πόρτα της εξουσίας: πώς σκοπεύει να μας βγάλει από την κρίση και τι θα κάνει αν η Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι δεν θελήσουν να καταλάβουν ότι μια εκλογική νίκη του Τσίπρα στην Ελλάδα ισοδυναμεί με μια νέα εποχή για την Ευρώπη, τον πλανήτη ή ενδεχομένως και το ηλιακό μας σύστημα; Δυστυχώς και πάλι δεν γίναμε σοφότεροι.
    Ο Λαφαζάνης επέμενε ότι θα πρέπει να διαγραφεί όλο το χρέος μας. Ο Τσίπρας αρκέστηκε στο μισό και λίγο παραπάνω. Επικράτησε η άποψη του δεύτερου. Κι αυτό το βάφτισαν προγραμματική δέσμευση. Τώρα πώς γίνεται να είναι δική τους προγραμματική δέσμευση κάτι που δεν εξαρτάται απ΄ αυτούς, ένας Θεός το ξέρει; Και φυσικά τι θα κάνουν αν οι Ευρωπαίοι δεν ενδώσουν, δεν επιχείρησαν να το καθορίσουν. Προφανώς ισχύει το ρηθέν υπό του Βούτση ότι σε μια τέτοια περίπτωση «θ' αποφασίσουμε μαζί με τον λαό τι θα κάνουμε». Ή, επί το ελληνικότερον, «ο Θεός να βάλει το χέρι του».
    Για να μην το κουράζουμε, τις απαντήσεις που περιμένει ο κάθε υπεύθυνος πολίτης από ένα κόμμα εξουσίας δεν τις πήραμε. Κι επειδή δεν ήταν η πρώτη φορά που τις αναμέναμε και δεν τις ακούσαμε, μάλλον δεν θα πρέπει να αποδώσουμε το γεγονός σε παράλειψη αλλά σε αδυναμία. Ξέρουν πολύ καλά τι θα ακολουθήσει, νωπές είναι ακόμη οι αναμνήσεις από τις παλινωδίες των Κυπρίων, αλλά δεν τολμούν να το πουν.
    Προτιμούν να κινούνται σε θολά νερά. Είναι αυτό που μπορούν να κάνουν. Να απειλούν με άσφαιρα και να αναζητούν καταφύγιο σε υπεκφυγές. Αλλά το μέλλον κερδίζεται μόνο απ' αυτούς που τολμούν να αναμετρηθούν μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/7/13 14:05

    Συνέδριο απάτη σαν πρώτο βήμα για την επικείμενη κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖα

    Να το θυμηθείτε, στις επόμενες εκλογές:

    -η ΔΗΜΑΡ δεν θα μπει στη Βουλή
    -Το ... "ενιαίο ψηφοδέλτιο του συνεδρίου" θα συμπήξει κυβέρνηση ανάγκης με ΠΑΣΟΚ (που θα μπει στη Βουλή) και ΝΔ (που επίσης θα μπει στη Βουλή)
    -Η "αριστερή πλατφόρμα" θα παίξει το ρόλο της αριστερής συνείδησης - αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση ανάγκης
    -οι ψεκασμένοι επίσης θα διασπαστούν (αν μπουν στη βουλή)


    Το ερώτημα που θα απασχολεί την επόμενη βουλή θα είναι αν αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι ο Laughαζάνης ή ο Μιχαλολιάκος. Αναλόγως του αποτελέσματος για τα πρόσωπα που θα εκλεγούν με ΣΥΡΙΖΑ, θα αποφασιστεί αν θα γίνουν 2ες εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/7/13 16:41

    Από Θράκη κανένας / όλοι πια άχρηστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.