13.7.13

Η Κρήτη κάποτε γιόρταζε όταν την επισκεπτόταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ … τώρα;;;

Σαν τον ποντικό στη φάκα πρέπει να ένιωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος που κυνηγήθηκε και εγκλωβίστηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, απ’ όπου στο τέλος φυγαδεύτηκε από τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.
Εκατοντάδες Χανιώτες των οποίων η ζωή καταστράφηκε τις τελευταίες μέρες, απολυμένοι εκπαιδευτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και άλλος κόσμος,  κυνήγησαν στην ουσία τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα της επίσκεψής του στα Χανιά κι ενώ αρχικά σκόπευε να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στις 8 το βράδυ της Παρασκευής στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο στο κέντρο της πόλης, αναγκάστηκε μαθαίνοντας για την «υποδοχή» που του ετοίμαζαν να καταφύγει στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτου Χανίων, που βρίσκεται έξω από την πόλη.
Φυσικά, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και το τοπικό ΠΑΣΟΚ, βάπτισε όλους τους απολυμένους εκπαιδευτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους που «υποδέχθηκαν τον πρόεδρο … ΣΥΡΙΖΑίους!!!

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/7/13 22:05

    Aς μην γελιόμαστε. Το να εγκαλείς τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΔΗΜΑΡ για απροθυμία απέναντι στις διαρθρωτικές αλλαγές και για προστασία του πελατειακού κράτους είναι κατά βάθος άδικο. Και είναι άδικο διότι δεν μπορείς να ζητάς από κανέναν να πάει κόντρα στη φύση του. Τι είναι αυτές οι περίφημες διαρθρωτικές αλλαγές επί της ουσίας; Είναι η αποαριστεροποίηση του κράτους, της οικονομίας και κυρίως της νοοτροπίας. Όχι με την έννοια ότι κάποιοι αριστεροί (με το συμβατικό νόημα του όρου) κυβέρνησαν, αλλά με την έννοια της ιδεολογικής ηγεμονίας.
    Όλη η δομή του ελληνικού κράτους και της ελληνικής οικονομίας, ο κρατικός προστατευτισμός, η κλειστή στον ανταγωνισμό οικονομία, η εν πολλοίς μονοπωλιακή της αρχιτεκτονική, η επιχειρηματική παρουσία του κράτους σε καίριους τομείς, οι ιδιωτικοποιήσεις που συνιστούν πάντα "ξεπούλημα", η συμπλεγματική στάση δεκαετιών απέναντι στην "αγωνιστική ανομία" συνιστούν στην πραγματικότητα το ιδεολογικό οπλοστάσιο της Αριστεράς ή ακριβέστερα ενέχουν έντονα στοιχεία αυτού. Το πέρασμα λοιπόν από τον παρασιτικό, κατσαπλιάδικο καπιταλισμό που βιώσαμε επί δεκαετίες προς ένα πράγματι αστικό καπιταλισμό δυτικού τύπου περνά υποχρεωτικά μέσα από την αποαριστεροποίηση δομών και νοοτροπιών. Πως είναι δυνατόν λοιπόν η Αριστερά να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση; Πως είναι δυνατόν να συναινέσει η ίδια στην αποαριστεροποίησή της; Όταν ακόμα και καθαρές υποτίθεται αστικές δυνάμεις, η κεντροδεξιά δηλαδή (ΝΔ) και η κεντροαριστερά (ΠΑΣΟΚ) έχουν τόσο μεγάλη δυσκολία και απροθυμία να απεξαρτηθούν και να απεγκλωβιστούν από τέτοιες δομές και πρακτικές είναι δυνατόν να απαιτούμε από τους πρώτους διδάξαντες να το πράξουν;
    Ας μην ζητάμε λοιπόν από την Αριστερά πράγματα που είναι αδύνατον να κάνει και δεν θα κάνει ποτέ. Ας συνειδητοποίησουμε απλώς ότι η λύση στο πρόβλημά μας δεν μπορεί επουδενί να έχει αριστερό πρόσημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/7/13 12:42

      Καλα καλα, μετα απο τοσα copy-paste μας επεισες... την αλλη φορα ΟΛΟΙ θα ψηφισουμε ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, αφου "η λυση στο προβλημα μας δεν μπορεί επουδενί να έχει αριστερό πρόσημο".
      Κι εσυ αλλωστε αυτο θα κανεις, ειναι προφανες.

      Ειπαμε: Δεξια ρε!!! Ζητω η πατρις!!! Ζητω οι κομμωτριες της Αγρογης!!! Ζητω ο Σαλλας!!! Ζητω οι ΠΑΣΟΚτσηδες σχολιαστες του piazza!!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/7/13 22:43

    'Oταν θα κυνηγάνε με τα παλούκια τους κουραδόμαγκες του ΣΥΡΙΖΑ τότε θα σας δω τι θα λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/7/13 11:14

      Δεν θα λένε. Θα επιβιβάζονται. Τουλάχιστον ο Βενιζέλος ο "προδότης" και "ανεπιθύμητος" μετακινείται με αεροπλάνο της γραμμής. Οι "ΑΝ θα κυβερνήσουν" ΣΥΡΙΖαίοι και Σια, αν προλάβουν να επιβιβαστούν, θα παρακαλούν για άσυλο στη Βενεζουέλα...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/7/13 22:46

    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΤΟΥ 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/7/13 02:39

    Αρκετά με τα φασιστοειδη του ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/7/13 11:22

    ΓΑπικοί κόλλησαν την αφίσα, κάναν καψόνι στον Μπένι. Απλά τα ούφο οι ΣΥΡΙΖαίοι όπου βρουν ευκαιρία την εκμεταλλεύονται για να κάνουν τζέρτζελο. Τους έχει δασκαλέψει καλά ο Άκης Τσοχ.... εεεεε ο Κοτσακάς ήθελα να πω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/7/13 11:31

    Το ότι δεν έχουν καταλάβει οι συριζαιοι ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ είναι ο νέοι τους ψηφοφόροι δείχνει την άγνοια τους και την ηληθιοτητα τους , η ηληθιοτητα είναι για τα μέλη του παλιού ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν ότι θα κατεβάσει λεφτά το τσιπροδεντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/7/13 13:09

    ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ! ΝΕΑ ΗΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΜΑΣ... ΚΑΙ Σ' ΑΝΩΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.