17.7.13

Λύση στη στέγαση των υπηρεσιών της ΠΕ Έβρου

Με στόχο τη χρηστή διοίκηση και διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και την εξοικονόμηση πόρων, συνεργάσθηκαν αρμονικά φορείς και εκπρόσωποι του τόπου και εξασφάλισαν τη στέγαση των υπηρεσιών της ΠΕ Έβρου στο κτίριο Γ (κτίριο Μοριακής Βιολογίας) του συγκροτήματος του Παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Με αίτημα που υποβλήθηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη προς τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, ζητήθηκε η παραχώρηση κατά χρήση του εν λόγω κτιρίου. Μετά τις συντονισμένες ενέργειες της ΠΕ Έβρου, του Πανεπιστημιακού Γενικού  Νοσοκομείου Έβρου και με την υποστήριξη της Ιατρικής Σχολής το αίτημα αυτό  είχε θετική έκβαση.
Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο κτίριο παρέμενε κενό και αναξιοποίητο για αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται και να προκαλεί την αιτιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών. Η ΠΕ Έβρου θα προβεί άμεσα στη συντήρηση και την απαραίτητη διαμόρφωση των χώρων του κτιρίου, προκειμένου αυτό να καταστεί κατάλληλο για τη εγκατάσταση των υπηρεσιών της, οι οποίες όπως είναι γνωστό στεγάζονται σε εκμισθωμένο χώρο.
Με την παραχώρηση του αξιοποιείται ένα δημόσιο κτίριο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, εξοικονομούνται δημόσιοι πόροι, αυξάνεται η λειτουργικότητα των Υπηρεσιών, καθώς η συγκέντρωση του μεγαλύτερου μέρους αυτών σε ένα χώρο, συμβάλει ουσιαστικά στη διευκόλυνση των εξυπηρετούμενων και την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.