15.7.13

Κυριαρχία Τσίπρα και αλλαγή σελίδας στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, καθώς κατάφερε να περάσει το σύνολο των θέσεών του στο κείμενο της πολιτικής απόφασης και να αποσπάσει το 74% του συνεδριακού σώματος.
Η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, από συμμαχικό φορέα σε ενιαίο φορέα των μελών του, δεν πέρασε ανώδυνα, καθώς η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα και με στιγμές έντασης, ανεβάζοντας το «πολιτικό θερμόμετρο» στην αίθουσα του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο. Διαβάστε τα αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, καθώς και τις αποφάσεις του συνεδρίου, στο inpost.gr!

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/7/13 12:31

    Οι λεονταρισμοί του Γλέζου, του Λαφαζάνη και των λοιπών, οι «άγριες» επιθέσεις τους εναντίον του Τσίπρα, καθώς και τα «επαναστατικά» πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν στο Συνέδριο, δεν ήταν παρά το αναγκαίο «άλλοθι» νομιμοποίησης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, το αναγκαίο θεατρικό τελετουργικό για τον εγκλωβισμό των αφελών…

    Ένας «Πύργος της Βαβέλ» για να μην τιναχτεί στον αέρα δεν αρκεί ένας βοναπαρτίσκος, χρειάζεται ένας Βοναπάρτης του ιστορικού διαμετρήματος του Ανδρέα Παπανδρέου…

    Το μεγάλο αυτό κενό το καλύπτουν πολλοί μικροί βοναπάρτες με τελετουργικούς λεονταρισμούς εναντίον του κυρίαρχου μικρού Βοναπάρτη: Έτσι μόνο διατηρείται η ΣΥΝΟΧΗ της Βαβυλωνίας…

    Ο Γλέζος, ο Λαφαζάνης, τα απολειφάδια του ΔΗΚΚΙ καθώς και οι «συνιστώσες» δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζαν ότι τέτοιου είδους Συνέδρια είναι «μαϊμούδες» που έρχονται να επικυρώσουν και να νομιμοποιήσουν την ηγετική φράξια…

    Ιδιαίτερα ο Γλέζος, Λαφαζάνης, Μαντάς, είναι παλιοί και έμπειροι πολιτικοί «παράγοντες» και πολιντικάντηδες της «αριστεράς», είναι «βουτηγμένοι» μέσα στα καθεστωτικά παιχνίδια μέχρι το λαιμό και από την εποχή του βρώμικου 89.

    Γνωρίζουν άριστα το παιχνίδι των εντυπώσεων και πολιτικών παραστάσεων. Βγαίνουν πυροβολούν στον αέρα, μιλάνε «επαναστατικά» και μετά όλα μέλι γάλα…

    Για μας, η υποκρισία και ο πολιτικάντικος αμοραλισμός ΟΛΩΝ αυτών είναι χειρότερα από τον πολιτικό αμοραλισμό του Τσίπρα. Γιατί αν πίστευαν στις «ομοβροντίες» που έριξαν στο Συνέδριο, δεν θα έμεναν στο ΣΥΡΙΖΑ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/7/13 12:32

    Λοιπον το συνεδριο ΣΥΡΙΖΑ με συγκινησε...Τη μιση ΠΑΣΠ ειδα να παρελαυνει...

    Ρε παιδιά, πάλι θα το ξαναρωτήσω: Τελικά συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ή συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/7/13 19:31

      Μα γιατι δεν το αντιγραφεις ολοκληρο? "Συμπερασμα: Γερασαμε κοριτσια, δεν ειναι καιρος για καραγκιοζλικια!"

      Φοβασαι μη σε πουμε "αδερφη"?

      απο ενα σχολιο νομιζεις θα σου βγει το ονομα?

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος15/7/13 12:33

    Τι έμαθα το ΣΚ που πέρασε :

    α)Στο Συριζα πιστεύουν πως με το να θέλει κανείς να αποφύγει τα χρέη,το καταφέρνει κιόλας.Η κλασσική κυριαρχία της επιθυμίας στην πραγματικότητα.''Αν δεν βλέπεις βουνό,δεν υπάρχει βουνό''.

    β)Στο Συριζα εξακολουθούν να πιστεύουν πως το μνημόνιο δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης αλλά αιτία της.

    γ)Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που δηλώνουν οπαδοί του Συριζα και κατα συνέπεια της λογικής του,έχουν καταλάβει ότι με το να στηρίζουν τους Δ.Υ,που ''κέρδισαν''με περίεργους τρόπους τις θέσεις τους,στερούν απο τους ίδιους το δικαίωμα να καταφέρουν να εργαστούν οι ίδιοι,μέσα απο αξιοκρατικές διαδικασίες;; (αυτό είναι ειλικρινής απορία)

    δ)Ο Τσίπρας το πλήρωσε το ΕΤΑΚ ή μόνο εγώ τρέχω σαν τον μαλάκα για να το παίζει αυτός επανάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/7/13 12:35

    Ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας ζήτησε μεγαλύτερη και ενεργότερη συμμετοχή στα δίκτυα και των μελών του κόμματος στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετωπίζουν την πείνα με διανομή τροφίμων. Μάλιστα συνέδεσε αυτό το γεγονός (στην ομιλία κλείσιμο) με το ΕΑΜ που μας έσωσε από την σκλαβιά και την πείνα, όπως είπε.
    Δεν ξέρω γιατί πέρασε απαρατήρητο αλλά θεωρώ αυτήν την πρόταση πολύ πιο σοβαρή από τις προτάσεις για τον στρατό ή τις τράπεζες. Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να ανταγωνιστεί την Χρυσή Αυγή στο τομέα μιας ιδιόμορφης κοινωνικής πολιτικής όπου τα κόμματα θα διαμορφώνουν νέους είδους πελατείες και μάλιστα ανάμεσα στις κατηγορίες των πιο φτωχών και εξαθλιωμένων. Πρόκειται για μια άθλια πολιτική εκμαυλισμού των συνειδήσεων των πιο χαμηλών τάξεων της κοινωνίας.
    Να με συγχωρείτε αλλά αν τα πολιτικά κόμματα θέλουν να προσφέρουν σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής ας καταθέσουν τα χρήματα σε κάποιο ίδρυμα ή φορέα και ας πηγαίνουν οι εθελοντές τους σε προϋπάρχουσες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.
    Σε μένα είναι φανερό πως οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφουν το οργανωτικό μοντέλο Τσάβες για την κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας. Αυτό υπονοεί πως μια υποτιθέμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαμορφώσει τις συνθήκες για να περάσουμε στο χώρο της γκρίζας ζώνης ανάμεσα στη δημοκρατία και τον μονοκομματικό αυταρχισμό της Λαϊκής Δημοκρατίας.

    Τελικό σχόλιο:

    Μας κλήρωσε ψυχάκιας για αρχηγός της αντιπολίτευσης σε μια χώρα ηλιθίων και ευτυχώς πολλοί λογικοί άνθρωποι υποπτεύονται ότι αυτό δεν έιναι τυχαίο. Είναι πολλά τα δολάρια... βλέπεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/7/13 19:28

    Απο τα τεσσερα copy paste που εκανες απο τον κρατικοδιαιτο νεοφιλελέ Μουρουτη, με αρεσε το εξης:

    "συνθήκες για να περάσουμε στο χώρο της γκρίζας ζώνης ανάμεσα στη δημοκρατία και τον μονοκομματικό αυταρχισμό της Λαϊκής Δημοκρατίας"

    ενω τωρα ειμαστε καθαρα στον μονοκομματικο αυταρχισμο της Νεας Δημοκρατιας, σωστα?


    ΥΓ. τί? κυβερναει μαζι ΚΑΙ το ΠΑΣΟΚ??? ωραιο ανεκδοτο, αλλα μην το πεις στον Στυλιανιδη - θα σε περασει για τερμα ηλιθιο (πιο ηλιθιο ακομη κι απ τον Μουρουτη!) και τοτε παει το ρουσφετι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/7/13 19:36

    Ουπς, κι αλλο καλο απο τον αντιγραφεα του Μουρουτη: "...με το να στηρίζουν τους Δ.Υ, που ''κέρδισαν''με περίεργους τρόπους τις θέσεις τους, στερούν απο τους ίδιους το δικαίωμα να καταφέρουν να εργαστούν οι ίδιοι, μέσα απο αξιοκρατικές διαδικασίες;;"

    πες μας τωρα πως ψηφισες ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ για να εχουμε... αξιοκρατικες διαδικασιες, να μας αποτελειωσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/7/13 00:03

    Ολα τα λαμόγια εργατοπατέρες του Πασοκ , υπόδικοι στην Ελληνική Δικαιοσύνη , έδωσαν το παρόν στο Συνέδριο και χαμογελαστοί έβγαζαν φωτογραφίες με τον σύντροφο Τσίπρα , Στρατούλη , Βούτση και ΣΙΑ ....

    Γιατί οι παλιοί σύντροφοι του Σύριζα δεν τους πέταξαν με τις "κλωτσιές και μπουνιές" έξω από το κτίριο του Συνεδρίου .....

    Να τους χαίρεστε Σύντροφοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/7/13 08:46

      Τους δέχθηκαν για να δώσουν μηνύματα αλλά δεν τους ψήφισαν για ΚΕ. Αυτό που το βάζεις;;;;;;;

      Αγκαλιές υποδοχής τώρα που τους έχουν ανάγκη για να οργανώνουν την "κοινωνική αντίσταση" αλλά δεν τους δίνουν και τα κλειδιά.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος16/7/13 20:50

    ΣΑΜΑΡΑΣ Ή ΤΣΙΠΡΑΣ;;;;; ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΚΕΤΗ;;;;; ΓΚΡΕΜΟΣ Ή ΑΒΥΣΟΣ;;;;;
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΑΤΙ ΜΑΥΡΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΝΑ ΓΡΥΛΙΖΟΥΝ!!!!!

    ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΕ, ΣΑ ΝΑ ΤΗ ΒΑΨΑΜΕ ΛΕΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/7/13 08:32

      Εννοείται. Λίγοι αν και αρκετοί σαλεμένοι, που έκαναν λυσσαλέα αντίσταση στο ΓΑΠ και πιστεύουν ακόμα στα μαγικά και την ... παραγωγή έργου από τη ... λαϊκή συμμετοχή και την ΕΑΜική αντίσταση, έχουν ακόμα ψευδαισθήσεις ότι παλεύεται το πράγμα.

      Μέρκελ και Τόμσεν τα παράτησαν πάντως. Μάχη οπισθοφυλακών δίνουν κι αυτοί, με το μπλοκ των ούνα φάτσα ούνα ράτσα νοτίων που έμπλεξαν.

      Ας ελπίσουμε να αντέξουν Γαλλία και Ιταλία να έχουμε σκέτο ψωμί να ζητήσουμε τουλάχιστον από αυτούς...

      Γιατί αν περιμένουμε από Ρωσία, Βενεζουέλα και Κίνα, θα έχουμε νέο λιμό.

      Μόνο πρακτικοί αγγλοσάξονες, λατίνοι όσο αντέχουν και απρόθυμοι Γερμανοί υπάρχουν για να συντηρήσουν ανεπρόκοπους ζητιάνους σαν και εμάς.

      Βρακί δεν είχε ποτέ ο κώλος μας, δημοτικούς αστυνόμους, περιφερειακά ραδιόφωνα και σχολικές κυράτσες με προνόμια πολυτελείας ήθελε ο $#^#$τσος μας.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.