16.7.13

Η πορεία των μελετών των οδικών αξόνων της Δράμας αντικείμενο σύσκεψης

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ευρεία σύσκεψη προκειμένου να εξεταστεί η πορεία των μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη για τους οδικούς άξονες Δράμας – Καβάλας και Δράμας – Αμφίπολης.
Η σύσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλεται από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την ΠΕ Δράμας με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και των δύο οδικών αξόνων πριν από το τέλος του 2014 προκειμένου και τα δύο έργα να ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο.
Παρόντες στη σύσκεψη, το συντονισμό της οποίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, ήταν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης,  ο Βουλευτής Δράμας Χρήστος Αηδόνης, οι Δήμαρχοι Δράμας, Κ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου κ.κ. Χαρακίδης, Μαυρίδης και Καγιάογλου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Αντιπρόεδρος κ. Σακελλάρης και στελέχη της εταιρείας «Εγνατία Οδός ΑΕ»,  ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-ΑΜ κ. Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Σκουλίδης, ο Πρόεδρος του ΟΕΒΕ Δράμας κ. Μουρμούρης, η Διευθύντρια Δασών Δράμας κα Βαξεβάνη-Ιώβη, η προϊσταμένη της ΙΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κα Νικολαϊδου-Πατέρα και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Δράμας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Γιαννακίδης, τόνισε τη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Περιφέρεια προκειμένου να καλυφθεί το αναπτυξιακό έλλειμμα της περιοχής και επεσήμανε πως η προετοιμασία για την ένταξη έργων στη νέα προγραμματική περίοδο βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη. «Η σύσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα εδώ στη Δράμα για τους δύο οδικούς άξονες που θα συνδέσουν την πόλη με την Εγνατία, έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης που κάναμε μόλις πριν λίγες μέρες για τη διασύνδεση του λιμανιού της Καβάλας με το σιδηροδρομικό δίκτυο, της μελέτης που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μύκη για τον άξονα Ξάνθης-ελληνοβουλγαρικών συνόρων και της επιλογής του αναδόχου που έχει δρομολογηθεί για τη σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Προχωράμε γρήγορα και μεθοδικά σε έργα ουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Ξανθόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Προτεραιότητά μας είναι η άρση της απομόνωσης της Δράμας και η ταχύτερη δυνατή διασύνδεσή της με την Εγνατία Οδό. Επιδιώκουμε μάλιστα η διασύνδεση αυτή να είναι διπλή: τόσο προς την κατεύθυνση της Καβάλας, όσο και προς την κατεύθυνση της Αμφίπολης. Πρόκειται για δύο άξονες που είναι αμφότεροι απόλυτα απαραίτητοι για τη Δράμα. Με τον πρώτο διασφαλίζεται η επικοινωνία με την Καβάλα και την υπόλοιπη Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στην οποία πλέον εντασσόμαστε διοικητικά, ενώ με το δεύτερο άξονα συνδεόμαστε με τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη χώρα. Όπως είναι προφανές από το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε, αυτό της εκπόνησης μελετών, τα όσα ακούγονταν τα προηγούμενα χρόνια περί έτοιμου έργου με μελετητική ωριμότητα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σήμερα ωστόσο δεν ασχολούμαστε με τα λάθη του παρελθόντος. Προχωράμε μπροστά και με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς υλοποιούμε τις απαραίτητες μελέτες σε συνεργασία με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ. Στόχος μας είναι όλες οι μελέτες να συμβασιοποιηθούν εντός του 2013 και να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του επόμενου χρόνου. Έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε ότι με το επίπεδο συνεργασίας που έχει επιτευχθεί με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ θα καταφέρουμε να είμαστε έτοιμοι και να εντάξουμε και τα δύο έργα στη νέα προγραμματική περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.