15.7.13

Ξεπερνούν το 50% οι εκπτώσεις στην Κομοτηνή

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 15 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Οι θερινές εκπτώσεις ακολουθούν παρατεταμένη περίοδο προσφορών που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στη Ροδόπη, αλλά και σε όλη την Θράκη, με τους εμπόρους να θεωρούν πως τα πράγματα θα είναι ικανοποιητικά και θα καταφέρουν να αυξήσουν την κίνηση και να προσελκύσουν το αγοραστικό κοινό.
Οι εκπτώσεις φθάνουν και σε κάποιες περιπτώσεις το ξεπερνούν και το 50%. Και μπορεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) να σπεύδει να δηλώσει ότι «οι θερινές εκπτώσεις μπορούν να δώσουν ανάσα στις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις», ωστόσο η πραγματικότητα λέει ότι οι απανωτές ληστρικές φοροεπιδρομές και τα μέτρα που συμπιέζουν ακόμη περισσότερο το ήδη πενιχρό εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών, η αύξηση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, οι συνεχείς μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, έχουν οδηγήσει σε μείωση κατά 15% του τζίρου στο λιανεμπόριο από την αρχή του χρόνου, κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει ούτε και στην περίοδο των εκπτώσεων.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για τις εκπτώσεις:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
3. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.
4. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) μέχρι εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.