4.7.13

Στο ΣτΕ ο Δήμος Θάσου για την «κλοπή» 450 στρεμμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την ακύρωση της παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ 181 στρεμμάτων στη Χρυσή Αμμουδιά, 250 στρεμμάτων στη Βάλτα Ραχωνίου και των 16 περίπου στρεμμάτων της χερσαίας ζώνης της Μαρίνας του Λιμένα κατέθεσε ο Δήμος Θάσου, προτάσσοντας το έννομο συμφέρον του ως εκπρόσωπος των κατοίκων του νησιού.
Στην προσφυγή τίθενται ζητήματα περιβαλλοντικά όσον αφορά την περίπτωση της Χρυσής Αμμουδιάς, αφού πρόκειται για μια περιοχή που προστατεύεται από τη συνθήκη Natura, ζητήματα ιδιοκτησιακά στην περίπτωση του αγροκτήματος του Ραχωνίου, αφού στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν περάσει τμήματα που ανήκουν στην ιδιοκτησία του δήμου και ζήτημα στοιχειώδους εμπιστοσύνης στην περίπτωση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης της Μαρίνας του Λιμένα.
«Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο για να προστατέψουμε την περιουσία του νησιού, ώστε να την παραδώσουμε ακέραια και αλώβητη στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, συνοψίζοντας το πολιτικό σκεπτικό της απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.