6.7.13

Το Πρόγραμμα εργασιών του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

Με την εισηγητική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και τους χαιρετισμούς των πολιτικών κομμάτων, θα αρχίσουν οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 14 Ιουλίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασιών του συνεδρίου που δόθηκε στη δημοσιότητα, την Πέμπτη και την Παρασκευή 11 και 12 Ιουλίου θα γίνουν ομιλίες συνέδρων, την Παρασκευή το βράδυ θα παρουσιαστεί το τελικό σχέδιο πολιτικής απόφασης, ενώ το Σάββατο 13 Ιουλίου, ουσιαστικά τερματίζονται οι τοποθετήσεις και θα γίνουν οι ψηφοφορίες για την πολιτική απόφαση, το Καταστατικό και τον κανονισμό εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/7/13 09:42

    για να κάνουν ουσιαστική δουλειά οι σύνεδροι τους προτείνω συνεδριακό εργαστήριο με θέμα "οι έλληνες και οι Ελ"

    Ιδού η εισήγηση που προτείνω για τον πρόεδρο:

    Αγαπητοί σύνεδροι

    Κάτι ήξερε ο Κίσσινγκερ όταν έλεγε ότι αν μάθουν οι Έλληνες τη πραγματική τους ιστορία και το πολιτισμό θα γίνουν μεγάλοι και τρανοί.

    Από τη σύγχρονη ιστορία και γεωγραφία, μάθαμε στα σχολεία ότι την Αμερική ανακάλυψε ο Λατίνος θαλασσοπόρος και εξερευνητής… ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ. Αυτό είναι σωστό, αλλά ισχύει μόνο για τα χρόνια του Μεσαίωνα, δηλαδή για τη μ.Χ. εποχή. Ως γνωστόν ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ, έφθασε στην Αμερικανική ήπειρο στη δεκαετία του 1450 μ.Χ.

    Όμως …. χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, σύμφωνα με τη παράδοση, και τα όσα αρχαιολογικά ευρήματα, τεκμήρια, σύμβολα, κειμήλια, βιβλία, και μνημεία διεσώθησαν και ευρέθησαν σε διάφορα μέρη της Γης, στο πλανήτη μας υπήρξε πολιτισμός υψίστης τεχνολογίας, και η υπερδύναμη των χρόνων εκείνων, ήταν οι πρόγονοί μας Έλληνες, οι γνωστοί στην τότε ανθρωπότητα σαν ΕΛ, από το ΕΛΛΗΝΕΣ & ΕΛΛΑΣ.

    Οι ΕΛ είχαν ανακαλύψει την Αμερική, και είχαν εγκατασταθεί εκεί, με πολιτισμό και τεχνολογία υψίστης σημασίας και τελειότητος, π.χ. σε βιβλία, εικόνες, και πίνακες ζωγραφικής θα δείτε τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ να ίπταται καθήμενος επάνω σε ανάκλιντρο, επίσης θα δείτε πλοία που ίπταντο σε περίπτωση φουρτούνας και κακοκαιρίας, για να υπερκεράσουν τη μανία των κυμάτων, και άλλα πολλά.

    Αυτό σημαίνει ότι οι ΕΛ κατείχαν τη τεχνολογία και τεχνογνωσία της αντιβαρύτητος.

    Περισσότερα στο

    http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2328.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/7/13 23:01

      Εγω παντως δεν θυμαμαι αυτες τις μαλακιες να τις εχω ακουσει απο καποιον αριστερο... αντιθετως, τις ακουω εδω και πολλα πολλα χρονια απο τον μισοτρελο βιβλιοπωλη Λιακοπουλο και τον εθνικιστη "συνελληνα" Βελοπουλο (τον κολλητο του τοκογλυφου Καραμπερη και του οικοπεδοφαγου Εφραιμ ντε!), εξεχουσες φυσιογνωμιες στο χωρο της Δεξιας - την οποια, αν δεν κανω λαθος, αλλοι στηριζουν τελευταια...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/7/13 07:51

      23:01, ΑΥΤΕΣ τις μαλακίες δεν τις έχουμε ακούσει από κάποιο "αριστερό". Οι "αριστεροί" έχουν άλλο ρεπερτόριο. Ο στρατουλογλεζικός θίασος είναι πιο εκλεπτυσμένος, βλέπε Βαρουφακιήλ.

      Απλά, όλη αυτή η μεγάλη μάζα που πιστεύει τις παπαριές αυτές είναι είτε οπαδοί των συμμάχων των "αριστερών" αν είναι να κάνουν κυβέρνηση (βλέπε Καμμένος), και από την άλλη είναι εν τοις πράγμασι ο ένας μεγάλος πυλώνας του άτυπου αντιμνημονιακού μετώπου που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα στην χώρα.

      Ένα δίκιο έχει κάποιος αν πει, μα καλά, Σαμαρικοί δεν είναι πολλοί από δαύτους που τα πιστεύουν αυτά;;; Εκεί όντως υπάρχει δίκιο, αλλά ο κωλοτούμπας είναι κωλόφαρφος. Φρόντισαν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να τον κάνουν πρώτο στις εκλογές και να είναι ο βασικός παίκτης σε μια κυβέρνηση. Οπότε, επειδή κάποιος πρέπει να κυβερνήσει, τον ανεχόμαστε. Τι να κάνουμε; Επανάσταση; Ο επόμενος κωλοτούμπας ίσως είναι ο Αλέξης. Με επανάσταση ή δημοκρατία, εχει πράγματι πιθανότητες να αναλάβει το ρόλο του "σοβαρού" κι αυτός. Αν τον βοηθησουν και τα σαλεμένα που πιστεύουν τις παπαριές του Λιακόπουλου... Αλλά θα μου πεις γιατί όχι; Σαλεμένα που πιστεύουν τις παπαριές του σαλεμενου Γλέζου και του άσχετου Αλέξη δεν υπάρχουν; Υπάρχουν. Οπότε γιατί τα στεγανά μεταξύ των σαλεμένων;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/7/13 09:42

    Συζητάς με Συριζαίο (πρώτο οξύμωρο σχήμα αλλά ντεφ να γίνει) περί της δήλωσης Τσίπρα ότι αν εκλεγεί κυβέρνηση θα αλλάξει όλη η Ευρώπη και σε μια αποστροφή του λόγου του (δεύτερο οξύμωρο σχήμα μιας και η λέξη λόγος προέρχεται από τη λέξη λογική) σου λέει "Μας αρέσει που εσείς οι αστοί τρομάζετε με αυτά που λέμε"! Εκεί πια κατανοείς τη σημασία του "ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης". Ένα κόμμα δηλαδή "θεσμικό", ένα κόμμα "νοικοκυραίων" κατά δήλωση του προέδρου του που φιλοδοξεί να κυβερνήσει στοχεύει με αυτά που λέει να τρομάζει τους ΑΣΤΟΥΣ! Εντάξει, είναι βέβαιο ότι αυτό το 20-25% συνειδητοποιημένων μαρξιστών που έχει μαζέψει από τους κόλπους του παλιού ΠΑΣΟΚ θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/7/13 10:56

    Να μην ξεχάσει ο αρχηγός να αναφερθεί στα σημαντικά:

    Οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα». Καρδιά & νους είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα

    Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε:

    “Oι Έλληνες είναι συγγενείς μου, είναι δάσκαλοί μου. Τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες της φράσεως και της γραμμής, καθώς και για τον ιδεώδη βίο τους.» (Από επιστολή που έστειλε στον γιο του Αύγουστοσ το Bisbaden στις 5 Ιουλίου 1815). «Ό,τι είναι η καρδιά και ο νους για το σώμα, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα.» ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ …ΕΛΛΗΝΑ, ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ!

    Φρίντριχ Σίλερ (Friedrich von Schiller):

    “Καταραμένε Έλληνα.

    Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω. Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά, πρώτος και αξεπέραστος. Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος. Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος. Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση… Γιατί να σε αγγίξω; Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός; Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/7/13 13:54

    Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται η Κουμουνδούρου διαπιστώνοντας ότι όλη η κρίση που ταλάνισε επί δεπανθημέρου την χώρα με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ , όχι μόνο δεν τής έδωσε πόντους, αντιθέτως διεύρυνε την απόστασή του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη Νέα Δημοκρατία κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες (έρευνα MRB).

    Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα χτύπησε συναγερμός δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε πολιτικά στην υπόθεση ΕΡΤ και μάλιστα πίστεψε ότι η χώρα θα οδηγούνταν αναπόφευκτα σε εκλογές κι επομένως σύμφωνα με το σκεπτικό του το κόμμα τους στην εξουσία!

    Όμως τα ευρήματα των μετρήσεων της κοινής γνώμης αλλά και τα γεγονότα φανερώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απωλέσει μεγάλο μέρος της δυναμικής που είχε αναπτύξει πέρυσι. Με την κυβέρνηση σπασμένη στα τρία μέσα στον Ιούνιο, το λουκέτο της ΕΡΤ και την απειλή νέων μέτρων ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί καν να σηκώσει κεφάλι και να πάρει προβάδισμα έναντι της ΝΔ.

    Τώρα στρέφει το βλέμμα του αποκλειστικά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας να συσπειρώσει τουλάχιστον την βάση του. Όμως η κριτική που δέχεται ο Αλ. Τσίπρας από τις οργανώσεις είναι σφοδρότατη και εστιάζεται στο ότι τις ημέρες της κρίσης αντί να καταθέσει πρόταση μομφής τριγυρνούσε στο προαύλιο της ΕΡΤ περιμένοντας να πέσει η κυβέρνηση σαν ώριμο φρούτο!!!



    http://rizopoulospost.com/psaxnoun-stin-koumoundourou-na-broun-ti-ftaiei/#ixzz2YRvkMHUI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/7/13 10:12

    Ιλιγγο προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η στροφή Τσίπρα σε πιο «αριστερή» γραμμή, λίγο πριν από την έναρξη του ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος αύριο το βράδυ. Μάλιστα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου μιλούν για «εικονικό φλας αριστερά», με στόχο της ηγεσίας να χαϊδέψει τ' αυτιά της ριζοσπαστικής πτέρυγας των 3.800 συνέδρων.
    Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τις οποίες ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ μιας στάσης πληρωμών προς την Ευρώπη φαίνεται πως έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και σε στελέχη που ανήκουν στην ηγετική ομάδα του κόμματος και έχουν την ευθύνη χάραξης της οικονομικής πολιτικής. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται ο έμπειρος Γιάννης Δραγασάκης και ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, η σιωπή των οποίων γύρω από το νεόκοπο σχέδιο «σχεδόν στάση πληρωμών» είναι εκκωφαντική.
    Μάλιστα τόσο ο κ. Δραγασάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Μάκη Μπαλαούρα, στέλεχος της ΑΚΟΑ, στον «Δρόμο της Αριστεράς», όσο και ο Γιώργος Σταθάκης στην «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν αναφέρουν τίποτε από το περίφημο σχέδιο Βούτση - ο έμπιστος συνεργάτης του κ. Τσίπρα στη Βουλή και στο κόμμα αναφέρθηκε πρώτος στα περί στάσης πληρωμών «για 4-5 μήνες» όσο διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, και στη συνέχεια «θα αποφασίσουμε μαζί με τον λαό» τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.