17.7.13

Ψήφισμα στο 1ο Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση των συμβάσεων εξορύξεων χρυσού

Το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αλληλεγγύη του και την πλήρη στήριξή του στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, του Κιλκίς, του Έβρου και της Ροδόπης ενάντια στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού.
Παράλληλα το θέμα και η θέση του κόμματος εντάχθηκε και στο σχέδιο πολιτικής απόφασης που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Στο ψήφισμα αποδοκιμάζονται «οι πρακτικές παραπλάνησης, εκμαυλισμού συνειδήσεων, καταστολής και εκφοβισμού που επιχειρούν οι επιχειρηματίες σε συνεργασία με τις μνημονιακές κυβερνήσεις».
Την εποχή που στην μνημονιακή Ελλάδα, οι εξορύξεις χρυσού διαφημίζονται ως σανίδα σωτηρίας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει πρακτικές και καταστάσεις που βίωσαν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, όπως τις εισβολές της αστυνομίας στα σπίτια των κατοίκων, τις αθρόες προσαγωγές, την παράνομη διά της βίας λήψη γενετικού υλικού, τις συλλήψεις αγωνιστών.
«Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων αγωνιστών, καθώς και την άμεση παύση όλων των διώξεων εναντίων των κατοίκων. Καταδικάζουμε την προπαγάνδα της εταιρείας με στημένες συγκεντρώσεις και πληρωμένα ταξίδια δημοσιογράφων, τον ρόλο συγκεκριμένων ΜΜΕ στην προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και τη στοχοποίηση των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας που ενωμένη αντιστέκεται. Καταγγέλλουμε την πλήρη απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους από τις δραστηριότητες της Eldorado, η οποία ανεξέλεγκτα παρανομεί και αυθαιρετεί μετατρέποντας την περιοχή της Β.Α. Χαλκιδικής σε προτεκτοράτο της».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται πως «η κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα στηριχθεί από τον λαό, θα ακυρώσει τις συμβάσεις για εξορύξεις χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα. Θα σταματήσει το συντελούμενο οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα και -μαζί με την κοινωνία- θα προωθήσει εναλλακτικά μοντέλα τοπικής οικονομικής ανάπτυξης με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία του περιβάλλοντος.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/7/13 15:43

    Ακομα και σε αυτο τους προλαβε η εταιρεια !!!!!! Ας συντονιστουν καμια φορα το να εισαι πρωτος και να διοικεις θελει ταχυτητα και ομοψυχια. Την εχουν? θα το δουμε στις επομενες εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/7/13 10:13

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
    Μιλώντας σε Ρ/Σ

    ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ


    Τα συνέδρια είναι Λόγος. Πριν και κατά την διάρκεια του συνεδρίου. Τόσο σε αυτό της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε Λόγος. Δεν υπήρξε και στα άλλα. Δεν υπάρχει Διήγηση, Ερμηνεία, Σχέδιο, Λέξεις. Δύο παλιά προϊόντα πολλών χρήσεων που προσπαθούν να επιβιώσουν με διάφορους τρόπους. Δύο ληγμένα εδώ και καιρό προϊόντα που τα συντηρούν στην Ελεγχόμενη Πολιτική αγορά.
    Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αγοράζουν, θα ψηφίζουν, ληγμένα προϊόντα. Το έκαναν πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν και το πλήρωσαν. Εγώ "αμαρτίαν ουκ έχω". Τους προειδοποίησα πολλές φορές.

    Οφείλουμε να ανακτήσουμε την έννοια του συνεδρίου, της Πόλης της Εκκλησίας του Δήμου. Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν αναλφάβητα παλαιοδεξιά και παλαιοαριστερά κατάλοιπα της μεταπολίτευσης που παρουσιάζονται ως νέα με Αμερικανικά εφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/7/13 10:14

    Καμμιά έκπληξη για την καταψήφιση της εξόδου από Ευρώ απ´το Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα υπέρ της Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.