12.7.13

Κλείνουν οι Δήμοι όλης της χώρας έως τις 17 Ιουλίου

Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, αποφάσισε η ΚΕΔΕ κατά τη έκτακτη συνέλευσή της. Στις 15 και 17 Ιουλίου θα λειτουργήσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ, στις 16 Ιουλίου οι δήμοι θα κλείσουν στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου όλοι οι αιρετοί θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στον πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα.
Άμεσα, η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για όλα τα επίμαχα θέματα και συνολικά για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα. Εν τω μεταξύ, κατά τη έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ, οι περισσότεροι δήμαρχοι έθεσαν τις παραιτήσεις τους στο ΔΣ της Ένωσης.
Σύμφωνα με το τελικό ψήφισμα της κρίσιμης συνέλευσης, όπου τελικά καταμετρήθηκαν 200 από τους 325 δημάρχους της χώρας, οι δήμαρχοι προτίθενται να θέσουν θέμα παραίτησης των ιδίων και των μελών των δημοτικών συμβουλίων τους, εάν η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τις προτάσεις τους.

2 σχόλια:

  1. Είναι αργά για να αλλάξει το παραμικρό.
    Ολα έχουν δρομολογηθεί πριν 3,5 χρόνια.
    Είναι μονόδρομος πλέον, δυστυχώς.

    Ας μου πει κάποιος παρακαλώ , τί πρόσφεραν οι σχολικοί φύλακες όλα αυτά τα χρόνια με τον τρόπο που δούλευαν.
    Επίσης, πείτε μου τί πρόβλημα θα έχει η Δημοτική αστυνομία στην μετάβασή της στην ΕΛΑΣ.
    Θα αρχίσουν επιτέλους να δουλεύουν.
    Αφήστε που ήδη ψάχνουν να βρουν τις άκρες για να μπουν σε γραφεία.
    Υπάρχουν τόσα σοβαρά θέματα προς επίλυση .
    Τί δεν καταλαβαίνω σωστά, αναρωτιέμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/7/13 21:57

      ΚΑταλαβαίνεις πολύ σωστά και διστάζεις να το πεις γιατί θα σε πουν "ανάλγητο" και "προδότη"

      Σίγουρα έχουν προτεραιότητα απομάκρυνσης άλλοι αλλά στην πραγματικότητα τα "βοήθεια στο σπίτι", οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικές αστυνομίες δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετείται η πελατεία των κομμάτων, όχι γιατί θα δούλευαν, ούτε γιατί η εργασία τους ήταν τόσο αναγκαία.

      ακόμα και όσοι αξίζουν από αυτούς τη θέση τους τη χρωστούν όχι γιατί η κοινωνία είχε ανάγκη τις υπηρεσίες τους αλλά γιατί κάπου έπρεπε να βολευτούν όλοι αυτοί

      σε εργοστάσιο δεν παν
      σε χωράφι δεν παν
      δικιά τους επιχείρηση να ανοιξουν θα πεθάνει σε μήνες

      οπότε το κράτος πατερούλης έπρεπε να βρει κάποιες τρύπες να τρουπώσουν

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.