19.6.13

Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι Κοινωνικοί Λαχανόκηποι του Δήμου Δράμας

Παρουσιάστηκαν από το Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη, οι πρώτοι 80 Κοινωνικοί Λαχανόκηποι του Δήμου, που θα καλύπτουν 100 - 110 τετραγωνικά ο καθένας στην περιοχή του Μικροχωρίου. Το αγρόκτημα αυτό το παραχώρησε η Οικολογική Κίνηση Δράμας στο Δήμο ώστε να δημιουργηθούν οι Κοινωνικοί Λαχανόκηποι.
Για την κατασκευή των λαχανόκηπων έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστο τσιμέντο  ως κατασκευαστικό υλικό προκειμένου να υπάρξει σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Οι λαχανόκηποι θα είναι διακριτά διαχωρισμένοι και κάθε λαχανόκηπος θα έχει ξεχωριστή παροχή νερού και δικό του οικίσκο και η λειτουργία τους θα διέπεται από ένα ενιαίο κανονισμό λειτουργίας.
Πρόκειται για εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά από το Δήμο Δράμας στο πλαίσιο των εκτεταμένων κοινωνικών του παρεμβάσεων, προκειμένου οι Λαχανόκηποι να αποτελούν εκτός από χώρο εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών και χώρο αναψυχής. 
Στόχευση του Δήμου είναι η δημιουργία ενός  πολύ μεγαλύτερου χώρου έκτασης 60 στρεμμάτων, τον οποίο έχει αιτηθεί ήδη, και ο οποίος  ανήκει  σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι Κοινωνικοί Λαχανόκηποι του Δήμου στο Μικροχώρι θα έχουν ολοκληρωθεί σε  διάστημα τριών περίπου μηνών και στη συνέχεια εντός του Φθινοπώρου θα προχωρήσει η κλήρωση και η διανομή  τους  στους ενδιαφερόμενους.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/6/13 14:56

    ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΟΣΤΙΣΕ 400000 ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΠΟΣΟ???? ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/6/13 09:02

    ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΟΣΤΙΣΕ 120.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.