18.6.13

Το γυαλί ανάμεσα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ράγισε και το χάσμα μεγάλωσε

Το γυαλί έχει ραγίσει και η σχέση τους είναι οριακή, ανεξάρτητα από το εάν η τρικομματική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζεται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.
Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε ότι το χάσμα έχει μεγαλώσει μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Μετά από ένα χρόνο αναγκαστικής πολιτικής συγκατοίκησης και οι τρεις διαπίστωσαν στην τρίωρη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεών τους.
Η έλλειψη εμπιστοσύνης και η κυριαρχία της καχυποψίας είναι εμφανής και αποτυπώθηκε και πίσω από τις κλειστές πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι στιγμές έντασης μεταξύ του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, των Βαγγέλη Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη ήταν αρκετές.
Εξάλλου, η σχέση τους έχει δηλητηριαστεί αρκετά, μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες. Από τον ιδιαίτερα αυστηρό τόνο στις δηλώσεις των Βενιζέλου και Κουβέλη, ενισχύθηκε η πληροφορία περί ύπαρξης μεγάλης πλέον απόστασης που τους χωρίζει.
Η υπόθεση του λουκέτου στην ΕΡΤ ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους και επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία από εδώ και πέρα της τρικομματικής κυβέρνησης.
Ήδη, η διχογνωμία που υπάρχει μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, για το πώς διαβάζει κανείς την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ενδεικτική της κατάστασης που υπάρχει στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης.
Σημείο σύγκλισης δεν διαφαίνεται και το αδιέξοδο συνεχίζει να υφίσταται, αφού προς το παρόν γίνεται διαφορετική νομική ερμηνεία από τις τρεις πλευρές. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ επιμένουν ότι η λειτουργία της ΕΡΤ πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι η ΕΡΤ έχει κλείσει και οι εργαζόμενοι έχουν απολυθεί.
Αυτό το χάσμα πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια να κλείσει μέχρι τη νέα σύσκεψη που έχει οριστεί για το απόγευμα της Τετάρτης. Η τρικομματική κυβέρνηση, ουσιαστικά κέρδισε λίγο ακόμα χρόνο για να εξευρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα που να ικανοποιεί και τις τρεις πλευρές και να μην τιναχθούν τα πάντα στον αέρα.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/6/13 13:19

    αμφιβάλλει κανένας ότι μόλις τα ποσοστά απο τις Δημοσκοπήσεις, ευνοήσουν κάποιον απο τους τρείς θα την κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/6/13 15:47

    Η εξουσια εχει κολλησει πολλα γυαλια μεχρι σημερα ειτε πολυκομματικα ειτε ενδοκομματικα, ειναι γλυκια και δεν χανεται ευκολα, ενα παραδειγμα ειναι οι συνιστωσεις του Συριζα οσο κοντα στην εξουσια βρισκονται τοσο τουμπεκι κανουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/6/13 21:48

    Ο Σαμαράς της ΠΟΛΑΝ, του εθνικιστικού Δικτύου 21 αφού ξεζουμήσει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα κάνει κυβέρνηση με τους ομοιδεάτες του ψεκασμένους του λαμόγιου καμένου.
    Και δυστυχώς ο Τσίπρας αποδείχθηκε πολύ λίγος για να σηματοδοτήσει την δημοκρατία και της αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.