18.6.13

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα

Μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά έστειλε από την πλατεία Συντάγματος ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι ο πολιτικός χρόνος της τρικομματικής κυβέρνησης τελείωσε. «Κύριε Σαμαρά, τελειώσατε, είτε τα βρείτε είτε δεν τα βρείτε απόψε, καληνύχτα σας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να αναλάβει τις τύχες της χώρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Σαμαρά, τον χαρακτήρισε Ναπολέοντα του μνημονίου - στην ομιλία του δεν υπήρξαν ονομαστικές αναφορές για τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη παρά μόνο ότι αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός τους εταίρους του «σαν στυμμένες λεμονόκουπες».
Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο κ. Σαμαράς εξέθεσε τη χώρα διεθνώς, με τη βίαιη ενέργεια κλεισίματος της ΕΡΤ, και πως «μόνος σύμμαχός σας έμεινε η Χρυσή Αυγή», ενώ επεσήμανε πως «δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει, ούτε να φοβίσει ούτε να μεταρρυθμίσει».
Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε προσωπικά και στην κ. Μέρκελ, λέγοντας πως «δυστυχώς ο εκλεκτός σας τελείωσε», ενώ κάλεσε την καγκελάριο της Γερμανίας να σταματήσει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία αλλά και τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας. «Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στο κλείσιμο της ΕΡΤ, είπε ότι κ. Σαμαράς συνέδεσε την πρωθυπουργία του με τη μαύρη περίοδο στην ΕΡΤ, σπαταλώντας χρήμα για προσλήψεις, συμβάσεις και εξωτερικές παραγωγές ημετέρων, νεκρανασταίνοντας το πνεύμα της ΥΕΝΕΔ.
«Οι αρχιερείς της κομματοκρατίας και του ρουσφετιού θέλουν να μας πείσουν ότι όλα αυτά τα κάνουν γιατί τους ενοχλεί η κομματοκρατία» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «η ΕΡΤ θα αποδειχτεί το κύκνειο άσμα του κ. Σαμαρά και της κυβέρνησής του». «Το ψέμα και ο εκβιασμός έχουν κοντά ποδάρια» είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ο λαός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και καταλαβαίνει πως, αν τους αφήσουμε να συνεχίσουν, η κατηφόρα δεν θα έχει τέλος.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρώτη και καλύτερη μεταρρυθμιστική πολιτική είναι να φύγει η κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία, ενώ επανέλαβε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί, θα εξασφαλίζεται τροφή, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους «και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους».
Τέλος, υπογράμμισε ότι «στη συμμαχία του μαύρου, εμείς αντιτάσσουμε τη συμμαχία της δημοκρατικής αντίστασης, της πατριωτικής αλλαγής», κάνοντας λόγο για την υπογραφή ενός νέου συμβολαίου εμπιστοσύνης με τον λαό.

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/6/13 10:45

    Τι πίνεις και δε μας δίνεις;;; Μετρημένα ούτε 2000 κεφάλια. Με στοίχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/6/13 10:58

      Βάλε στοιχημα άφοβα, δεν την κάλυψε κανένα κανάλι οπότε "ότι δεν δείχνει η τηλεόραση δεν Υπάρχει". Καληνύχτα Φίλε/η ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/6/13 15:10

      ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ.
      ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΟΥ.
      ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΙΛΟΙ ...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/6/13 10:46

    Πρεπει να ειναι γυρω στα δυο εκατομμυρια. Και ηρθαν ολοι με το ιδιο πουλμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/6/13 10:46

    Κακά τα ψέμματα, η "λαοθάλασσα" του σύριζα θα μπορούσε να παρακολουθήσει την ομιλία από τα πεζοδρόμια χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει η κυκλοφορία.

    Γ.ο.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/6/13 10:46

    Το πιο αστείο στη συγκέντωση είναι οι πολλές Ελληνικές σημαίες. Απο κόμμα του οποίου αρκετά στελέχη στηρίζουν ανοιχτά Τουρκικές και σκοπιανές θέσεις, η δηλώνουν αναρχικοί. Νομίζω ότι η λέξη τσίρκο είναι επιεικής πλέον.

    C.N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/6/13 10:47

    Mα καλά ένα κόμμα του 26% που είναι αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να κάνει μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή συγκέντρωση στο Σύνταγμα; Ούτε καν με το τηλεοπτικό μακιγιάρισμα δεν σώζεται στοιχειωδώς η εικόνα...

    Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/6/13 10:47

    Ρε Τσιπρανδρεου, τόσο κόκκινο ούτε το ΚΚΕ. Γιατί δεν το παίρνεις σαν συνιστώσα? Θα εχεις και έλεγχο του ΠΑΜΕ. Μήπως μάθεις πως γίνονται και πι συγκεντρωσεις

    Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/6/13 10:58

    Ευτυχώς υπάρχουν πολλά ξερονήσια στην Ελλάδα...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/6/13 19:27

      Τα πολλα τα ξερονησια και οι πολλοι ΜΑΛΑΚΕΣ σαν εσενα εφεραν την Ελλαδα σ' αυτο το χαλι

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος18/6/13 13:20

    Είσαι τυφλός;
    http://left.gr/news/megaleiodis-i-sygkentrosi-toy-syrizaekm-sto-syntagma-gia-tin-yperaspisi-tis-dimokratias-vinteo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/6/13 13:50

    ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ !!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ.... ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ???? ΛΟΓΟ ΕΡΤ...ΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΤ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ 5 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΓΗΚΑΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ....ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΨΑΝΟΥΝ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/6/13 16:02

    Ναι πραγματι ηταν μεγαλειωδες η βλακεια των επικοινωνακων στελεχων του Συριζα να διοργανωσουν ανοιχτη συγκεντρωση και μαλιστα στο Συνταγμα (η Αθηνα υποφερει απο την κριση) τετοια εποχη που ο κοσμος ακουει για πολιτικα κομματα και πεταει σπυρια, τετοια απογοητευτικη συγκεντρωση δεν εγινε ουτε οταν ο τοτε Συνασπισμος δεν μπηκε στην βουλη. Τωρα ειδατε εσεις την λαοθαλασσα μονο ο Θεος και εσεις το ξερετε!!!!!!Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/6/13 18:33

    Σιγά τα ωα...Ας κάνει ο Χατζηοσμάν στην πλατεία και τότε θα δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/6/13 22:30

    θα πάει σπίτι του γρήγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.