12.6.13

Παρέμβαση Χατζηοσμάν για τις λιμενικές υπηρεσίες Ροδόπης και Ξάνθης

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, στην οποία θίγει τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την αναδιάρθρωση των λιμενικών υπηρεσιών Θράκης. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Η Ροδόπη πλήττεται τον τελευταίο χρόνο σοβαρά σε επίπεδο αναδιάρθρωσης υπηρεσιών. Ο πολιτικός σχεδιασμός με κεντρικό άξονα την εξοικονόμηση πόρων απογύμνωσε διοικητικά την έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την Κομοτηνή, και άφησε ακέφαλο σε επίπεδο διοικητικών υπηρεσιών το σύνολο της Ροδόπης.
Σειρά παίρνουν οι Λιμενικές Αρχές Θράκης καθώς καταργείται ο Λιμενικός Σταθμός Μαρώνειας και υποβιβάζεται ο Λιμενικός Σταθμός Φαναρίου σε Λιμενικό Τμήμα. Το σύνολο του πληθυσμού της Ροδόπης το οποίο εξυπηρετείται από τις κατά τόπους Λιμενικές Υπηρεσίες θα προσφεύγει για την εξυπηρέτησή του στους Σταθμούς των γειτονικών Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης και Έβρου.
Βάσει των παραπάνω ερωτάται ο υπουργός:
  • Πώς δικαιολογεί την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Μαρώνειας και την υποβίβαση του Λιμενικού Σταθμού Φαναρίου;
  • Δεδομένου ότι ο παραπάνω σχεδιασμός δεν αφήνει ούτε ένα Λιμενικό Σταθμό στη Ροδόπη, θα επανεξετάσει την διατήρηση με το υφιστάμενο καθεστώς έστω ενός εκ των δύο υπαρχόντων Λιμενικών Σταθμών;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.