25.6.13

Η ανάπτυξη στην Ελλάδα συνεχίζεται! Λουκέτο στην εταιρία «Κατσέλης» και 500 εργαζόμενοι στον δρόμο

Περίπου 500 εργαζόμενοι - συν περίπου άλλοι τόσοι συνεργαζόμενοι που πλήττονται άμεσα - της εταιρείας Nutriart (πρώην Κατσέλης) ενημερώθηκαν ξαφνικά την Παρασκευή πως μένουν άνεργοι. Την ίδια ημέρα, το εργοστάσιο της εταιρείας στο Μενίδι ανέστειλε τη λειτουργία του.
Την Τρίτη έγινε γνωστό πως η Nutriart κατέθεσε αίτηση κήρυξης σε πτώχευση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι εργαζόμενοι πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο στο Μενίδι και να πάρουν πίσω τις δουλειές τους, ενώ σε μήνυμά τους προς την κυβέρνηση τονίζουν πως «η ανάπτυξη έρχεται με ανοιχτά εργοστάσια» και όχι με επιπλέον ανέργους. 
Σε ανακοίνωσή της για το «λουκέτο», η εταιρεία Nutriart εξηγεί πως «η επιδείνωση της κρίσης, ταυτόχρονα με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην οριστικοποίηση, σύναψη και υλοποίηση των συμφωνιών χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες, επιβάρυναν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της».
«Είμαστε 500 οικογένειες και θα μείνουμε στο δρόμο», τονίζει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Αρβανίτης και προσθέτει: «Είναι κρίμα και θα πρέπει να αναλογιστούν όλοι οι φορείς που κοιτούν τα προβλήματα αυτής της χώρας, που με τους δήθεν ανασχηματισμούς νομίζουν ότι κάνουν κάτι: οι εργαζόμενοι του Κατσέλη λένε ανοίξτε τα εργοστάσια, δουλέψτε για να έχουμε ανάπτυξη».
Πάντως, όπως διευκρινίζει ο κ. Αρβανίτης, δεν υπάρχει καμία σκέψη αυτοδιαχείρισης του εργοστασίου από τους εργαζόμενους, όπως στην περίπτωση της ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη. «Εμείς δεν θέλουμε να μπλέξουμε με επιχειρηματίες, είμαστε εργαζόμενοι. Αν φτάσουμε στο «λουκέτο» η μόνη λύση είναι η αποζημίωσή μας», σημειώνει.
Το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το εργοστάσιο στο Μενίδι. Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, θα διεκδικήσουν την επαναλειτουργία του εργοστασίου με καθημερινές πορείες και διαδηλώσεις.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/6/13 22:47

    Καμιά συναυλία υποστήριξης? Ο Κραουνάκης θα δηλώσει τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/6/13 11:10

      Περιμένει πρώτα να αναλυθεί το θέμα από το Βαρουφάκη και μετά φυσικά θα μας φλομώσει κι ο Κραιουνάκης με τις ύβρεις και την "τέχνη" του

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/6/13 20:31

      Ευγε νεε μου, 11.10! Εισαι τερας
      ...λογικης και αντιληψης! Πραγματι, οσα λεει ο Κραουνακης για τον Adonis ειναι υβρεις. Τεχνη (με Τ κεφαλαιο!) ειναι αυτο που κανει ο Adonis: να αποκαλει τους αυριανους επιστημονες "απλυτους" και να ζητα (μια ζωη!) να μπουκαρουν στα παν/μια οι κρατικοδιαιτοι κοπριτες των ΜΑΤ για να τους δειρουν, μονο και μονο επειδη δεν ψηφισαν Νεα Δημοκρατια...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/6/13 08:26

      Εύγε 20:31!!!! Αν εσύ έχει κολλήσει στις ταμπέλες του '50 (και πριν...) για να ισορροπείς στις εσωτερικές και τσεπικές αγωνίες σου, μην φαντάζεσαι ότι οι υπόλοιποι στον κόσμο μένουν στάσιμοι. Βάζε εσύ ταμπέλες και μη στενοχωριέσαι για την πραγματικότητα. Δε σε έχει ανάγκη η πραγματικότητα για να αγχωθεί.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.