22.9.10

Και το όνομα αυτού «Πρώτο βήμα για την Ισότητα»! Γεγονός ο μειονοτικός συνδυασμός για το Δήμο Κομοτηνής

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε γνωστό ξενοδοχείο της Κομοτηνής, η παρουσίαση του συνδυασμού «Πρώτο βήμα για την Ισότητα», με επικεφαλής την Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Ο μειονοτικός συνδυασμός που ζυμωνόταν για τα καλά τους τελευταίους μήνες στην Κομοτηνή πήρε σάρκα και οστά και αλλάζει για τα καλά τα δεδομένα στην εκλογική μάχη για τον Δήμο! Στην παρουσίαση του συνδυασμού, δίπλα στην επικεφαλής παραβρέθηκαν οι Αχμέτ Μετέ ψευδομουφτής Ξάνθης, Σαμή Τοραμάν πρόεδρος της Ένωσης «Τούρκων» Δασκάλων Δυτικής Θράκης και ο Μουσταφά Αλιτσαβούς πρόεδρος του κόμματος DEP. Επίσης το παρών έδωσαν επιστήμονες από την μειονότητα, πρώην δήμαρχοι, νυν κοινοτάρχες, υποψήφιοι βουλευτές των τελευταίων εκλογών, νυν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
Παρουσίαση μειονοτικού συνδυασμού «Πρώτο βήμα για την Ισότητα»
Στον σύντομο χαιρετισμό της η επικεφαλής του συνδυασμού Σιμπέλ Μουσταφάογλου μίλησε για κίνηση που έρχεται να ενώσει και όχι να διχάσει τους πολίτες, ενώ παράλληλα έκανε άνοιγμα σ’ όλους να συστρατευθούν στο σχήμα. Επίσης αναφέρθηκε στο ότι η μειονότητα δεν απολαμβάνει όλα τα δικαιώματά της από την πολιτεία και ότι θα αγωνιστεί γι’ αυτά στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ κλείνοντας επεσήμανε πως την δεύτερη Κυριακή των εκλογών (επαναληπτικές) η μειονότητα θα γιορτάσει διπλή γιορτή, μία θρησκευτική (Κουρμπάν Μπαϊράμ) και μία πολιτική (εννοώντας την κατάληψη της δεύτερης θέσης και την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της μειονότητας στο Δήμο Κομοτηνής).
Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογη κίνηση θα υπάρξει και στην Ξάνθη, όπως και στις δημοτικές εκλογές του 2006. Στο Δήμο Κομοτηνής είναι πρώτη φορά που η μειονότητα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε ανεξάρτητο συνδυασμό, κάτι το οποίο τινάζει όλες τις στρατηγικές των υποψηφίων δημάρχων στον αέρα! Πάντως μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχθεί το ΠΑΣΟΚ, καθώς η μειονότητα ψηφίζει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια το κυβερνών κόμμα και τους υποψηφίους του!!!
Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση του συνδυασμού, εδώ…
Διαβάστε σχετικά:

9 σχόλια:

  1. ΟΠΑ!!!

    Χανουμάκι είναι αυτό???

    Τί ύψος έχει?

    Γιατί εγώ είμαι σαν τον... Καλούση. Έχω μια μεζούρα στην πόρτα και τις στήνω όλες εκεί μπροστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρα Λεμονιά24/9/10 12:02

    Αλήθεια!
    Υπάρχει κομματικό όργανο της κυβερνητικής παράταξης να πάρει θέση?
    Να ακούσουμε μια ανακοίνωση βρε αδερφέ.
    Και το ζητώ απο τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ οχι για κανέναν άλλο λόγο, επειδη και μόνο η υποψήφια του μοιονοτικού συνδιασμού είναι γνωστό, οτι πολιτεύεται για αρκετά χρόνια, με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ.
    Αλλα τι να πει κανείς όταν συνηποψήφιος του γραμματέα σήμερα είναι, ο αγαπητός και λατρευτός σύντροφος, με ιδιαίτερη επιρροή στο μοιονοτικό στοιχείο, ΔΑΜΩΝ ΔΑΜΙΑΝΟΣ.
    Ευγε σου "ΧΑΖΟ ΠΑΙΔΙ ΧΑΡΑ ΓΕΜΑΤΟ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/9/10 00:05

    Οι κόκκινες γραμμές του κ. Πεταλωτή ξεθώριασαν έγιναν ροζ, όπου τους συμφέρει τις μπογιαντίζουν. Όλα εδώ πληρώνονται, η υποψηφιότητα του κ.Δαμιανου ήταν δημιούργημά τους. Είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν κρίσεις. Ο άλλος πάλι ο ανεκδιήγητος ο Γιαννακίδης που είχε την μειονότητα στο τσεπάκι του παρέα με τα Κωνσταντινάτα.. Μάλλον στην κωλοτσέπι την είχε και πέταξε από τις κλανιές.
    Η πολιτική καμόρα της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης αυτή τη φορά δεν είχε το φωτοστέφανο.
    Σε ποιους εμπιστεύθηκε ο ΓΑΠ τις εκλογές δημοψήφσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/9/10 00:15

    Έγκαιρα και ξάστερα τους ειδοποίησε σε σχόλιο ο/η De-Frida
    Στο ρεπορταζ της piazza del popolo με τίτλο:

    «Ανεξάρτητοι μειονοτικοί συνδυασμοί για Ξάνθη και Κομοτηνή!» στις 5/8/10

    Αλλά το τοπικό ΠΑΣΟΚ έπαιζε με το πουλάκι του.

    **********
    D-Frida από την 5/8/10 18:39


    Τα ήθελε και τα έπαθε το ΠΑΣΟΚ.
    «Υστερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα»
    Για πια διαβούλευση μιλάνε.
    Τα πολιτικά θέματα της Θράκης, συνίστανται από πολλές συνιστώσες. Για όλα τα θέματα υπάρχουν λύσεις, όταν η εκάστοτε κυβέρνηση διαβουλεύεται με ακέραια και έμπειρα μέλη της πολιτισμικής της κοινωνίας χωρίς τις όποιες διακρίσεις.
    Προτάσεις έωλες, από έωλους κομματικούς, έωλα αποτελέσματα.
    Όπως έωλη είναι η µάχη των γενεών στο Κίνηµα η οποία θα έπρεπε να μην έχει καμιά θέση στη Θράκη.
    Ψυχραιμία, οι ένθεν και ένθεν καραδοκούν, μην επιστρέψουμε στο 1975!!!!!!!
    D-Frida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/9/10 07:40

    Στο σεκερ μπαϊράμ στο προξενείο τους πρόσφεραν ραχατ λουκουμ
    Στο κουρμπαν μπαϊραμ στο προξενείο θα τους προσφέρουν σιχτιρ πιλαφ.
    Κρίμα στα τόσα προσκυνήματα των πολιτικών μας.
    Η 16η Νοεμβρίου για την κ. Σιμπελ είναι διπλή γιορτή, σημειολογικό, όπως η 25η Μαρτίου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύντροφέ μου Βαβατσικλή, έπρεπε να συνεχίσεις, παρά τις παράλογες από παράλογους και ανόητους συκοφάντες (προδοσία και οι λοιπές μαλακίες των απολίτικων σοσια-ληστών), αυτή τη χρονική στιγμή θα προσέφερες πολλά με τους τέσσερις αγωνιστές ανιδιοτελής φίλους και συντρόφου σου, γνώστες όλοι σας της πολιτικής ιστορίας της Ροδόπης. Είμαι σίγουρος ότι το πολιτικό και δημοκρατικό έλλειμμα της Ροδόπης θα ήταν στα επιτρεπόμενα όρια. Τα καταφέρατε σε πολύ δύσκολες πολιτικές χρονικές περιόδους, με την συντρόφισσα Σιμπέλ νομίζω ότι δεν θα συναντούσατε δυσκολίες, και έτσι πάλι η πολιτισμική δημοκρατία θα κρατούσε τα σκήπτρα της παναθρώπινης αγάπης και της δημιουργίας, σύντροφε Βαβατσικλή.
    Μήπως πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες; Λέω κι’ εγώ.
    Penche

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κομοτηναίος δημοκράτης25/9/10 13:02

    Τότε Ακρίτας!!!!!!!
    Τώρα Σπάρτακος!!!!!
    Τότε καίγανε το ομοίωμα του αειμνήστου δημάρχου Ανδρέα Στογιαννίδη,
    Τότε η μουσουλμανική μειονότητα υπερψήφισε τον Ανδρέα,
    Τότε την πολιτική εκτροπή την έσωσε το ΚΚΕ, με τους αείμνηστους Χριστόδουλο και Ζαχαρία Καμπά.
    Τώρα τι; Οι ίδιες φατρίες στους ίδιους ρόλους.
    Τώρα η πολιτική ανακύκλωση.
    Τώρα ο εκδημοκρατισμός της Ροδόπης πνέει τα λοίσθια.
    Τώρα κάποιοι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
    Η πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ της Ροδόπης, από Περιφερειάρχησα μέχρι τη ΝΕ και τους παρατρεχάμενούς τους.
    Είναι λειψοί πολύ λειψοί για να αναλάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες.
    Κομοτηναίος δημοκράτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/9/10 13:48

    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΗΞΗΣ ΑΦΙΞΗΣ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ?????ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ,ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΜΠΕΛ?????ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ,ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.